Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Υπέρ των καταλήψεων η Σία: "Δεν δημιούργησαν την κρίση..."

Ελλάδα

«Ξαφνικά μας πείραξαν οι καταλήψεις; Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη» επισήμανε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, όταν ρωτήθηκε για το θέμα των καταληψιών. Μάλιστα συμπλήρωσε όλο νόημα: «Ακούω ότι πρέπει να επικρατήσει η τάξη και η ασφάλεια. Πρέπει να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο».

«Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος, οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο» τόνισε δε η υπουργός.

Σύμφωνα με την υπουργό, «οι καταλήψεις ποτέ δεν δημιούργησαν την κρίση, έχουμε καταλήψεις από τη μεταπολίτευση, άλλα μας οδήγησαν στην κρίση, άλλα φαινόμενα μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε» παρατήρησε ακόμη.

Για την κατάληψη του ΑΠΘ υποστήριξε ότι η διαχείριση της αστυνομίας ήταν η καλύτερη δυνατή. «Τελείωσε καλά δεν μπορούσε να παρέμβει με τόσο κόσμο η αστυνομία» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση, και τις δικλείδες που τίθενται για τη μη απόλυση εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία η κυρία Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι ο εκπαιδευτικός είναι υπό δόκιμη επί δύο χρόνια και «δεν είναι αξιολόγηση όταν δεν αρέσει στους μαθητές και στους γονείς του να απολύεται».

«Όταν ο μαθητής αντιμετωπίζεται ως πελάτης "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο", αυτό το είπε ο κ. Μητσοτάκης, δεν του αρέσει του μαθητή πρέπει να φύγει ο εκπαιδευτικός, το είπε... δεν πρέπει κανείς να βλέπει την παιδεία ως εμπόρευμα και σε σχέση με το εμπόρευμα να αξιολογείται ο εκπαιδευτικός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ακρίτα: Επιστολή παραίτησης από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τον «γιο της πλύστρας» - Δεν έγινε αποδεκτή

Επιστολή παραίτησής της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε η Έλενα Ακρίτα. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, δεν έγινε αποδεκτή από...

Χαλκιδική: Ιδιοκατασκευή το φονικό παιχνίδι όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος - Κατατέθηκε το πόρισμα

Έναν μήνα μετά την τραγωδία στην Χαλκιδική με θύμα 19χρονο από τη Βέροια όπου σκοτώθηκε πέφτοντας από παιχνίδι λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, ολοκληρώθηκε το πόρισμα του διορισμένου πρα...

Πιερρακάκης: Θα επιμείνουμε στην εφαρμογή των μέτρων για τα κινητά στα σχολεία

Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να επιμείνει στην εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία διεμήνυσε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Πιερρακάκ...

Φόρτωση άρθρων...