Τρίτη
29 Οκτωβρίου 2024

«Υπερήφανος ως Έλληνας και Μακεδόνας» δηλώνει ο κυβερνήτης του F-16 από την ομάδα ΖΕΥΣ (βίντεο)

Ελλάδα

Για τα συναισθήματα του αλλά και το υψηλό φρόνημα των συναδέλφων του στην Πολεμική Αεροπορία μίλησε στην ΕΡΤ ο σμηναγός του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ» Γιώργος Σωτηρίου ο οποίος απευθύνθηκε σήμερα σε όλους του Έλληνες με τον στίχο του Κωστή Παλαμά «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θά έρθουν, θα περάσουν».

Eρωτηθείς για το πώς αισθάνεται που εκπροσωπεί την Πολεμική Αεροπορία αλλά και την ομάδα Ζεύς στη Θεσσαλονίκη σε αυτή τη σημαντική και ιστορική επέτειο ο Έλληνας αξιωματικός απάντησε:

«Για μένα ειδικά όντας Μακεδόνας είναι βαθύτατη τιμή ότι εκπροσωπώ την ελληνική αεροπορία. Για μας κάθε επίδειξη δεν είναι θέμα δεξιοτήτων αλλά έχει να κάνει με την υπενθύμιση των αξιών που έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε».

Δείτε τις δηλώσεις του

Το μήνυμά του στην παρέλαση

«Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θά έρθουν, θα περάσουν. Χρόνια Πολλά Ελλάδα», ανέφερε στο μήνυμά του ο πιλότος του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», Σμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου κατά την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας συγκίνηση στη χώρα, συνομιλώντας, ως είθισται, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τα λόγια του Σμηναγού Σωτηρίου προέρχονται από ποίημα του Κωστή Παλαμά που τιτλοφορείται «Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες».

«Με την ιστορία, σε κάθε σημείο της πατρίδας μας, σε γη, ουρανό και θάλασσα, ο ελληνικός λαός σας τιμά και σας εμπιστεύεται. Χρόνια πολλά» είπε από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συγκλόνισε ο σμηναγός Σωτηρίου: «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν»

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση κορυφώθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για την Eθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι παριστάμενοι έστρεψαν τα βλέμματα τους στον ουρανό, ότα...

Παγγαίο Όρος: Καίγεται για τρίτη ημέρα η περιοχή - 285 δασοκομάντος παραμένουν στο πεδίο

Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο Παγγαίο Όρος, στην Καβάλα, η οποία καίει ξερά κλαδιά και φύλλα στο έδαφος, χωρίς να απειλεί δέντρα. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη σε...

Φόρτωση άρθρων...