Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κύπρο μετά από πέντε μέρες μάχης

Ελλάδα

Υπό έλεγχο τέθηκε, μετά από πέντε ημέρες, η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Κύπρου, η οποία έκαψε 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης στην περιοχή Σολέας, όπως δήλωσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα χρειαστούν περίπου δύο βδομάδες μέχρι να επιβεβαιωθεί η πλήρης κατάσβεσή της και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει πλέον ο παραμικρός κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Ο υπουργός προσέθεσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μία ζώνη ασφαλείας περιμετρικά. «Θα δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες σε συγκεκριμένες σημεία» προσέθεσε.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Γαλλία και την Ιταλία για τη βοήθεια σε πτητικά μέσα, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, δήλωσε πως χωρίς αυτή τη βοήθεια «θα ήταν σχεδόν ακατόρθωτη η κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Τα πτητικά μέσα από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ιταλία θα παραμείνουν στην Κύπρο και τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τη Ρωσία για αποστολή αεροσκαφών.

Η πύρινη λαίλαπα άφησε πίσω της δύο νεκρούς δασοπυροσβέστες.

Η περιοχή επιθεωρείται συνεχώς από ελικόπτερο και όπου υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς αντιμετωπίζονται αμέσως, δήλωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Νίκος Κουγιάλης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αγρίνιο: Ρομά συνελήφθη επειδή έκανε κατάληψη σε σχολείο και απείλησε τον διευθυντή

Στη σύλληψη ενός 15χρονου Ρομά και της μητέρας του προχώρησαν αστυνομικοί στο Αγρίνιο καθώς ο ανήλικος μαζί με άλλα άτομα έκανε κατάληψη στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης. Σύμφωνα με πλ...

Φόρτωση άρθρων...