Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

«Έγκλειστοι» για τρίτη νύχτα οι υποψήφιοι καναλάρχες

Media

Τρίτη νύχτα θρίλερ στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας όπου διεξάγεται η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Ήδη έχουν συμπληρωθεί 63 ώρες από το πρωί της Τρίτης όταν και ξεκίνησε η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Πριν από λίγο, περίπου στις 12 το βράδυ εντοπίστηκαν σκιές στον διάδρομο του πρώτου ορόφου της ΓΓΕΕ. Είναι μια προφανής ένδειξη κινητικότητας εν αναμονή των ανακοινώσεων. Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαίωναν πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ότι αυτή την ώρα συντάσσεται το πρακτικό για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας.

Έπειτα από δέκα ώρες ανελέητης μάχης μεταξύ των πέντε υποψηφίων που έχουν απομείνει, η δημοπράτηση της τέταρτης και τελευταίας τηλεοπτικής άδειας, εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και παραμένει ακόμη άγνωστο πότε θα τελειώσει.

Λόγω της κρισιμότητας του τελευταίου κύκλου της δημοπρασίας, πάντως κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πόσο θα διαρκέσει ακόμα.

Μέχρι τώρα, κάθε δημοπρασία διάρκεσε πάνω από δέκα ώρες, με τον πρώτο γύρο να ξεκινά το πρωί της Τρίτης και να ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, έπειτα από μια μάχη οκτώ υποψηφίων και δεκαπέντε ωρών!

Επειδή ο τελευταίος γύρος θεωρείται ο κρισιμότερος όλων, ενδεχομένως η διάρκειά του να ξεπεράσει κι αυτή του πρώτου γύρου, αν και σε αυτόν μετέχουν τρεις λιγότεροι, που έχουν ήδη αναδειχθεί υπερθεματιστές.

Από την διάρκεια της διαδικασίας εξάλλου -καθώς δεν έχει διαρρεύσει η παραμικρή λεπτομέρεια για την ταυτότητα των νικητών και τις τελικές προσφορές που υπέβαλλαν- προκύπτει το συμπέρασμα οτι το τίμημα της κάθε τηλεοπτικής άδειας θα πρέπει να έχει φτάσει σε αρκετά υψηλά επίπεδα με τους διεκδικητές της να φτάνουν στα όρια τους αρχικούς τους προϋπολογισμούς.

Όπως επίσης έχει γίνει γνωστό, οι πόρτες της ΓΓΕΕ θα ανοίξουν, αφού προηγουμένως συνταχθεί το πρακτικό ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, το οποίο θα κληθούν να συνυπογράψουν τα επιτελεία των τεσσάρων εταιρικών σχημάτων που επικράτησαν για να δοθεί στην συνέχεια στην δημοσιότητα.

Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει άμεσος έλεγχος των πόθεν έσχες των τεσσάρων εταιρειών που επικράτησαν, για να διαπιστωθεί η νομιμότητα του τιμήματος που πρόσφεραν και στην συνέχεια θα αποδοθούν και επίσημα οι τηλεοπτικές άδειες, αφού προηγουμένως καταβληθεί το 30% της τελικής προσφοράς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεοχαρόπουλος: Η κατάσταση χειροτέρεψε από τον έκπτωτο πρόεδρο, μετά την πρόταση μομφής

Κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη άσκησε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, λέγοντας ότι μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, «η κατάσταση χειροτέρεψε απ...

Φόρτωση άρθρων...