Με παρέμβασή του στην εκπομπή των Καμπουράκη-Οικονομέα ο διευθυντής ειδήσεων του Mega Μανώλης Καψής υποστήριξε ότι υπάρχει σκοπιμότητα από μέρους των τραπεζών για το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών του καναλιού προκειμένου να οδηγηθεί σε κλείσιμο.

Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει και κυβερνητικός δάκτυλος στην κίνηση αυτή. "Ο διαγωνισμός γίνεται για να κλείσει το MEGA" είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε υπάρχουν διαθέσιμα του καναλιού στους τραπεζικούς του λογαριασμούς αλλά με το μπλοκάρισμα το Mega αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του και έτσι οδηγείται σε λουκέτο.

Μεταξύ άλλων είπε: «Ξέρετε πολλές επιχειρήσεις που κοκινίζουν τα δάνειά τους ενώ δεν χρωστούν ούτε ένα ευρώ; Το Mega έχει έσοδα 3-5 εκατ. ευρώ κάθε μήνα. Έχει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς 25 εκατ. Γιατί μπλοκάρουν τους λογαριασμούς ενώ το δάνειο εξυπηρετείται;».

Σύμφωνα με τον κ. Καψή, το συνολικό δάνειο του σταθμού είναι 88 εκατ., ενώ τα χρόνια της κρίσης έχει ήδη αποπληρωθεί -εκτός των τόκων- και το 10% του κεφαλαίου.

Η παρέμβαση γίνεται λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος των φακέλων των υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες και καθοριστεί ποιοι θα είναι οι τελικοί διεκδικητές...