Πέμπτη
04 Ιουλίου 2024

Ηλίας Τζαφέρης: «Έφυγε» από κοντά μας ένας ΑΡΧΟΝΤΑΣ

Media

Ο θάνατος του εκδότη του «Καρφιού» και ιδιοκτήτη των ιστοτόπων lykavitos.gr και moneypress.gr, έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στη δημοσιογραφική πιάτσα και κυρίως σε όλους εμάς που είχαμε την τιμή να είμαστε συνεργάτες του τα τελευταία χρόνια και μέχρι τις τελευταίες στιγμές του.

Ο Ηλίας Τζαφέρης δεν ήταν ένας εκδότης ή αφεντικό, αλλά ένας εργάτης! Το γραφείο του ήταν δίπλα στο γραφείο όλων των εργαζομένων. Ήταν απλός και μάγκας. Δούλευε έχοντας δίπλα του την παραγωγή του «Καρφιού». Καθημερινά θα μιλούσε στο τηλέφωνο με τους εξωτερικούς συνεργάτες του για να παρουσιαστούν όπως πρέπει τα θέματα.

Απλός άνθρωπος, χωρίς πλούτη, αλλά με την πλούσια καρδιά και την ντομπροσύνη ενός κιμπάρη καρντάση, αφιερωνόταν καθημερινά στο αντικείμενο που τόσο πολύ αγαπούσε. Πάσχιζε να αυξήσει τα έσοδα της επιχείρησης, γιατί η έννοια του κάθε 15 και 30 του μηνός ήταν να πληρώνει τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους-συνεργάτες του.

Με τεράστια εμπειρία στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες και τα sites, ο Ηλία Τζαφέρης «έχτιζε» μέρα με τη μέρα το δικό του επιχειρηματικό όραμα. Ούτε σπίτια είχε, ούτε αυτοκίνητα, ούτε πλούτη. Είχε την... κακή συνήθεια να ξυπνάει πρωί πρωί για να πάει στη δουλειά του, με την προσδοκία και τη δίψα της είδησης και της δημιουργίας. Χωρίς ωράριο, αλλά με πολύ άγχος που πάντα φρόντιζε να το περιορίζει κάνοντας αστεία.

Ένας από τους σπάνιους ανθρώπους στον δημοσιογραφικό χώρο που είχε καταφέρει να στήσει με αξιοπρέπεια το δικό του μικρό... μαγαζί. Είχε πάρα πολλά να προσφέρει ακόμη στη δημοσιογραφία και στον εκδοτικό χώρο. Λίγο πριν μπει στο ιδιωτικό νοσοκομείο για να υποβληθεί σε μια... απλή εγχείρηση, μας έδωσε... ραντεβού για μερικές μέρες αργότερα, όταν θα έβγαινε από το νοσοκομείο. Δυστυχώς, ενώ όλοι αναμέναμε την επιστροφή του, επήλθε το μοιραίο. Η είδηση «έσκασε» όπως ακριβώς μαθαίνει κάποιος για τον θάνατο ενός δικού του ανθρώπου σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο Ηλίας δεν θα είναι... συνεπής στο ραντεβού που μας έδωσε, όταν θα έβγαινε από το νοσοκομείο. Δεν απάντησε ποτέ στο μήνυμα που του έστειλα το βράδυ της περασμένης Τρίτης, νομίζοντας ότι όλα είχαν πάει καλά και βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης. Καμία απάντηση ούτε την Τετάρτη. Δυστυχώς, το πρωί της Πέμπτης μάθαμε όλοι ότι έχασε τη «μάχη». Ένας σπουδαίος και ντόμπρος άνθρωπος που χαιρόσουν να συνεργάζεσαι μαζί του, δυστυχώς μας άφησε...

Δεν υπάρχει συνεργάτης (γιατί έτσι νιώθαμε με τον Ηλία), ο οποίος να μην έχει για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά του έναν άνθρωπο που με τη διαδρομή του, τη δουλειά του, τον χαρακτήρα του και την ντομπροσύνη του, αφήνει ένα ανεξίτηλο στίγμα. Ο άνθρωπος που έδινε έναν καθημερινό αγώνα επιχειρηματικής επιβίωσης, «ρουφώντας» όλο το άγχος και έχοντας πάντα στο μυαλό του τους εργαζόμενους-συνεργάτες του, έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Οι οικείοι του πρέπει να είναι περήφανοι.

Όσοι βρεθήκαμε δίπλα στον Ηλία και όσοι συνεργαστήκαμε μαζί σου, θα τον θυμόμαστε και θα τον ευγνωμονούμε για πάντα.

Καλό ταξίδι, αξιομακάριστε και αείμνηστε Ηλία Τζαφέρη...

Αιωνία σου η μνήμη...

 

Λουκάς Γεωργιάδης

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (03-07-2024)

Το ματς Δομινικανή Δημοκρατία – Ελλάδα για το Προολυμπιακό Τουρνουά ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι επιλογές: 14:00 COSMOTE ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (02-07-2024)

Τα ματς Ρουμανία – Ολλανδία και Αυστρία – Τουρκία για το Euro 2024 ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι επιλογές: 15:00 Novaspor...

Φόρτωση άρθρων...