Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Φιγιόν ως Θάτσερ στο εξώφυλλο της Liberation

Media

Με ένα ιδιαίτερο πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί σήμερα η Liberation. Η γαλλική εφημερίδα έχει μεταμορφώσει τον Φρανσουά Φιγιόν σε Μάργκαρετ Θάτσερ και έχει τίτλο "Φιγιόν, εγώ ο πρόεδρος".

Φυσικά το πρωτοσέλιδο αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς ο ίδιος ο πολιτικός δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό του για την Μάργκαρετ Θάτσερ και αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής.

Λάτρης λοιπόν της Αγγλίας και της Θατσερικής πολιτικής, ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα το 20002 ως υπουργός Εργασίας, εισάγοντας τις μεταρρυθμίσεις περί ''35ώρου'' εργασίας την εβδομάδα, κάτι που είχε προκαλέσει σκάνδαλο στην κοινή γνώμη στη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φιγιόν είναι ένας από τους δύο νικητές των προκριματικών του γαλλικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος που θα αναμετρηθεί με τον Αλαίν Ζιπέ για το χρίσμα την επόμενη Κυριακή.

liberation1

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Ζωολογικός κήπος παραδέχτηκε ότι έβαφε σκύλους για να μοιάζουν σε... πάντα (βίντεο)

Για γέλια και για κλάματα είναι η κατάσταση σε έναν ζωολογικό κήπο στην Κίνα, καθώς έβαψαν σκύλους ασπρόμαυρους για να μοιάζουν με.. πάντα και να ξεγελάσουν τους επισκέπτες. Η α...

Τουσκ σε Πολωνούς: Αν δείτε Γερμανούς στρατιώτες στην πόλη σας, μην πανικοβληθείτε

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας έστειλε χθες ένα μήνυμα στον λαό του: Μην πανικοβληθείτε αν δείτε γερμανικά στρατεύματα στην πόλη σας. Καθώς η Πολωνία παλεύει με τις καταστροφικές π...

Φόρτωση άρθρων...