«Ερωτεύομαι έναν πολύ σπουδαίο άνθρωπο κι είμαστε 16 χρόνια μαζί από παιδιά. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά κι ονειρευτήκαμε από την αρχή τη ζωή μας», είπε ο make up artist

Ο Παντελής Τουτουντζής ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και μίλησε για τις δυσκολίες που βίωσε ως ομοφυλόφιλος και την απόφαση που πήρε με το σύντροφό του να αποκτήσουν παιδιά.

 

«Ερωτεύομαι έναν πολύ σπουδαίο άνθρωπο κι είμαστε 16 χρόνια μαζί από παιδιά. Γιατρός εκείνος κι εγώ καλλιτέχνης. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά κι ονειρευτήκαμε από την αρχή τη ζωή μας. Από παιδί έλεγα τι έχω ανάγκη κι ήταν η οικογένειά μου, ο πυρήνας μου. Το ταξίδι αυτό της ζωής, που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου στερήσει να εκπληρώσεις τις ανάγκες σου. Το συζητήσαμε να κάνουμε οικογένεια και μου είπε δεν γίνεται εδώ και πρέπει να πάμε μέσω ευρωπαϊκού δικαίου», είπε αρχικά ο Παντελής Τουτουντζής για να συνεχίσει:

 

«Απευθυνθήκαμε στο φύλακα άγγελό μας, έγινε παρένθετη και κάναμε τα δύο αγγελούδια μας. Ο σύντροφός μου είναι γιατρός φυσικής αποκατάστασης. Κάθε φορά που βλέπω με πόσο πόνο ασχολείται για να σηκωθεί ένα παιδάκι έστω για τρία δευτερόλεπτα από την καρέκλα… Δεν μπορώ, μουδιάζω».

 

Η ψυχοθεραπεία με έχει βοηθήσει να γίνω σωστός γονέας

 

Ο Παντελής Τουτουντζής, είχε μιλήσει στην εκπομπή «After Dark» για τα δύο του παιδιά, τα οποία έφεραν ευτυχία στη ζωή του.

«Βίωσα τα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια για ένα γκέι παιδί στην Ελλάδα του 1980, του 1990. Έχω μία ειλικρίνεια και με αυτό με έμαθαν οι γονείς μου να πορεύομαι. Αναρωτιέσαι από πολύ μικρή ηλικία τι είναι αυτό που σου συμβαίνει. Αυτό από μόνο του είναι κάτι πάρα πολύ βαρύ για την ψυχολογία. Πώς θα το ντιλάρεις; Θα το κρύψεις; Θα το πεις; Αρχίζεις μετά και απορροφάς και τα εξωτερικά σημεία, που είναι η παραβίαση, το bullying, το να είσαι δακτυλοδεικτούμενος.

Έχεις εκατό ταλέντα, έχεις του κόσμου τα καλά και όλα παραγκωνίζονται, γιατί μερικοί, τότε τουλάχιστον και ευτυχώς όχι ακόμα, σε βλέπουν ως κάτι το διαφορετικό. Αυτό για την παιδική ψυχολογία είναι πολύ τραυματικό» τόνισε αρχικά ο Παντελής Τουτουντζής για τα σκληρά παιδικά του χρόνια και το bullying.

«Βαρέθηκα να ζητιανεύω την ευτυχία μου. Σκέψου, για κάποιον άνθρωπο πόσο όμορφη είναι αγκαλιά, το φιλί, ο έρωτας, η αποδοχή και για κάποιον άλλον άνθρωπο, που δεν φταίει σε τίποτα, να μην είναι. Να μην μπορεί να ονειρευτεί την οικογένεια, να μην μπορεί να ονειρευτεί το σπιτικό του, την αγάπη του, τον έρωτα, την συμπόνια» υποστήριξε.

Ο Παντελής Τουτουνζής ανεβάζει συχνά φωτογραφίες με τα παιδιά του

 

 

 

 

Εν συνεχεία, γνωστοποίησε ότι πέρασε κατάθλιψη, αλλά και ότι ένιωσε ασφάλεια και εμπιστοσύνη μόλις γνώρισε τον σύντροφό του. «Έσπασα και δεν θέλω να πω ψέματα. Δεν θέλω να συγκινηθώ, γιατί είμαι πολύ περήφανος για όλα. Υπάρχουν, όμως, μερικά σημεία που ήταν πολύ δύσκολα. Όταν βρήκα τον άνθρωπο της ζωής μου, του είπα "τώρα παραδίνομαι". Ενώ είχα περάσει τόσο πολύ δύσκολα και άντεχα, μου επέτρεψα να λυγίσω» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Και πέρασα κατάθλιψη εκ του ασφαλούς, μόλις συνειδητοποίησα ότι με αγαπάει».

«Με τον σύντροφό μου είμαστε 15 χρόνια μαζί. Από τον δεύτερο χρόνο και μετά, είχαμε ψάξει όλες τις διαδικασίες σε όλο τον πλανήτη για το πώς μπορούμε να αποκτήσουμε παιδιά και βρήκαμε τη λύση μέσω μίας καλής μας φίλης, η οποία μας βοήθησε. Η πατρότητα είναι ότι πιο μαγικό μπορείς να φανταστείς. Όταν γεννιέται το παιδί, είναι σαν να κάνει ένα άνοιγμα η καρδιά σου και λες: "Είχα τόσο χώρο ακόμη στην καρδιά μου; Θα ζούσα χωρίς αυτό;". Όταν γίνεσαι γονιός, καταλαβαίνεις τους δικούς σου τους γονείς. Εγώ, όταν γεννήθηκε το πρώτο μου παιδί, πήρα τηλέφωνο τους γονείς μου και ζήτησα συγγνώμη για όσα τους είχα κάνει από παιδί μέχρι τώρα», εξομολογήθηκε ο Παντελής Τουτουντζής για τον πατρικό του ρόλο και τα συναισθήματα που τον κυρίευσαν όταν απέκτησε το πρώτο του παιδί.

Όσο για το πώς μεγαλώνει τα παιδιά του, ο ίδιος τόνισε ότι η ψυχοθεραπεία που έχει κάνει τον έχει βοηθήσει να είναι σωστός γονέας. «Έχω μία δομή για το πώς μεγαλώνω τα παιδιά. Έχω κάνει δέκα χρόνια ψυχοθεραπεία σε προσωπικό επίπεδο. Λένε πως ένας άνθρωπος δεν χρειάζεται να κάνει ποτέ ψυχοθεραπεία, όταν έχει κάνει ο γονιός του. Οπότε πήρα στοιχεία από την ψυχοθεραπεία, όσον αφορά την ελεύθερη έκφραση και το να παρατηρείς την ψυχή και τις ανάγκες του παιδιού σου. Είναι παιδιά, όμως, και θέλουν όρια».