Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Τηλεοπτικές άδειες - Ποιοί κόβονται από την δεύτερη φάση

Media

Σήμερα αναμένεται η τελική η ανακοίνωση από την Γραμματεία Τύπου των προτάσεων για τις τηλεοπτικές άδειες που πληρούν τα κριτήρια και θα περάσουν στη δεύτερη φάση. 

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα και λίγο πριν από την ανακοίνωση των σχημάτων που θα μπουν στην τελική ευθεία, τα σοβαρότερα προβλήματα που εντοπίζονται σε κάποιους από τους έντεκα φακέλους που έχουν κατατεθεί είναι τα εξής:

1. Δύο εταιρείες παρουσιάζουν προβλήματα στα ίδια κεφάλαια και στις ΑΜΚ.

2. Εταιρεία που εκπροσωπείται από αλλοδαπό φυσικό πρόσωπο 75 ετών παρουσίασε μονοπρόσωπη ΕΠΕ με διαθέσιμο κεφάλαιο στο ταμείο της -κατά δήλωσή του- 5 εκατ. ευρώ!

3. Εταιρεία που μετέχει στον διαγωνισμό, μόλις πριν από μερικές μέρες, πραγματοποίησε ΑΜΚ σε εταιρεία συμφερόντων της, ώστε να εξασφαλίσει εγγυητική επιστολή από τράπεζα. Οπως γίνεται αντιληπτό, η σχετική διαδικασία υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο.

4. Η κυπριακή εταιρεία που έθεσε υποψηφιότητα παρουσιάζει στο οργανόγραμμά της διευθυντή Ειδήσεων και Τεχνικών Υπηρεσιών, αλλά και άλλα επιτελικά στελέχη πρόσωπα που μόλις έναν μήνα πριν μετείχαν σε οργανόγραμμα κορυφαίου υπουργείου.

5. Με βάση τον Νόμο Παππά, επιτρέπεται η συμμετοχή εταιρείας στον διαγωνισμό που συνδέεται με άλλη εταιρεία και μετά με φυσικά πρόσωπα. Εχει, όμως, κατατεθεί υποψηφιότητα η οποία εμφανίζει τρεις εταιρείες και μετά τα φυσικά πρόσωπα.

6. Τέλος, υπάρχει φάκελος με μετόχους μόνο φυσικά πρόσωπα, οι οποίοι είναι κάτοικοι εξωτερικού (σε χώρα εκτός Ε.Ε.), με πρόβλημα στον έλεγχο επί 10ετία των φορολογικών δηλώσεών τους και του «πόθεν έσχες» τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Προκλητική επίθεση Τσελίκ στον Δένδια: «Προβοκάτορας, τα λόγια του θα πνιγούν στο Αιγαίο»

Στο στόχαστρο του Ομέρ Τσελίκ μπήκε ο Νίκος Δένδιας, με αφορμή τις δηλώσεις του κατά την επίσκεψη στο Καστελόριζο, κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει τις προσπάθειες διαλόγου ενώ προβ...

Η νέα εποχή του UEFA Champions League ξεκινά στην COSMOTE TV

Και οι 18 αγώνες της 1ης αγωνιστικής της League Phase στα κανάλια COSMOTE SPORT - Ξεχωρίζουν τα μας Μίλαν-Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι-Ίντερ, Μονακό-Μπαρτσελόνα και Αταλάντα-Άρσεναλ

Φόρτωση άρθρων...