Για την Τρίτη 30 Αυγούστου «κλείδωσε» τελικά η τελευταία και πιο κρίσιμη φάση του διαγωνισμού για την κατακύρωση των τεσσάρων τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας.

Η αρμόδια επιτροπή που έχει συγκροτήσει η κυβέρνηση παρέλαβε χθες, Πέμπτη, από την εταιρεία Singular Logic το λογισμικό βάσει του οποίου θα πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική δημοπρασία για την κάθε τηλεοπτική άδεια ξεχωριστά και αποστέλλει σήμερα τα ατομικά δελτία πρόσκλησης στις εννέα εταιρείες που κρίθηκαν ικανές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι εκπρόσωποι των εννέα υποψηφίων θα ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες της δημοπρασίας που θα ακολουθηθεί στις 30 Αυγούστου, σε μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει πάνω από 12 ώρες, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες θα βρίσκονται αποκλεισμένοι από τον «έξω κόσμο» χωρίς καμιά δυνατότητα τηλεφωνικής ή άλλης επικοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αυτής, οι εκπρόσωποι των εννέα υποψηφίων αναμένουν και την απάντηση των αποριών και των ερωτημάτων που έχουν θέσει προς την επιτροπή, εκφράζοντας την αγωνία τους για το κατά πόσο διασφαλίζεται η διαφάνεια στη διαδικασία και ο αποκλεισμός κάθε πιθανότητας παραβίασής της από οποιοδήποτε εξωγενή παράγοντα.

Απαντώντας χθες η κυβέρνηση στις αιτιάσεις εκπροσώπων των καναλιών, αλλά και στα εξώδικα που απέστειλε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ στις δύο εταιρείες που ανέλαβαν την ηλεκτρονική δημοπρασία, υπογράμμισε ότι όλα αυτά αποτελούν μυθεύματα και εικασίες.