Το καραβάνι προχωρά, και όπως πολύ σωστά ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης δήλωσε, «δεν θα χάσει και η Βενετιά βελόνι» εάν ο ίδιος οδηγείτο σε παραίτηση ή αντικαθίστατο. Χθες πάντως το τοπίο σε σχέση με την στάση Βορίδη και την αντίδραση της κυβέρνησης ήταν πιο καθαρό. Αφού ο υπουργός δήλωσε δημόσια πως θα απέχει από την ψηφοφορία και η κυβέρνηση να «απαντά» πως δεν θα ληφθούν πειθαρχικού τύπου μέτρα κατά του κορυφαίους της υπουργού. Ο οποίος βεβαίως, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, ΑΡΝΕΙΤΑΙ (έστω και δια της αποχής) να στηρίξει ένα εμβληματικό για το Μέγαρο Μαξίμου νομοσχέδιο, που μάλιστα φέρει και την προσωπική σφραγίδα του πρωθυπουργού, και δεν ανοίγει ρουθούνι...
@ Δηλαδή μετά την διαφορετική αντιμετώπιση που θα έχει (ως πρώην πρωθυπουργός) ο Αντώνης Σαμαράς, τώρα και ένας κορυφαίος υπουργός ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ επιπτώσεις παρότι ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ μια κυβερνητική μεταρρύθμιση που κινείται σε ΟΡΘΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ταυτιζόμενος με τα πλέον αναχρονιστικά τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας .
Εάν λοιπόν θεωρεί το Μαξίμου πως μετά και το χθεσινό με τον Βορίδη, θα καταφέρουν… πειστούν και να ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου περισσότεροι «γαλάζιοι» βουλευτές, που βρίσκονται τις τελευταίες βδομάδες υπό καθεστώς ασφυκτικής πίεσης έως και πολιτικής «τρομοκρατίας» εμείς δεν έχουμε να συμπληρώσουμε κάτι παραπάνω…
@ Νόμο του Κράτους αποτελεί η επιστολική ψήφος για τις Ευρωεκλογές (μόνο με ψήφους της ΝΔ) η τροπολογία όμως που αφορά την επέκταση του νόμου και στις ερχόμενες Εθνικές εκλογές απορρίφθηκε αφού δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες 200 ψήφους - δηλαδή και την στήριξη της αντιπολίτευσης. Γενικώς οι σπασμωδικές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης βαθμολογούνται υπό του μηδενός, αν και η Κυβέρνηση θα ήταν καλύτερα να μην αιφνιδίαζε και αυτή με την σειρά της
@ Η διερεύνηση της διαφοράς ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ όπως εμφανίζεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ξεκαθαρίζει την κατάσταση τόσο όσον αφορά στην κυριαρχία στην Κεντροαριστερά, όσο και για το ποιο κόμμα αναδεικνύεται από την κοινωνία αξιωματική αντιπολίτευση.
Η δυναμική ανόδου του ΠΑΣΟΚ είναι σταθερή και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επικοινωνιολόγων είναι εφικτός ο στόχος του 15%-16%.
Μια τέτοια εξέλιξη καθιστά το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη τη μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί (θεωρητικά) να απειλήσει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
@ Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται στη συρρίκνωση και τη διάλυση.
Ακόμη και στελέχη του κόμματος του Στέφανου Κασσελάκη προεξοφλούν ένα μονοψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές, το οποίο αναμένεται να πυροδοτήσει δραματικές εξελίξεις προς την κατεύθυνση της πολυδιάσπασης.
Το χειρότερο από όλα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα βρεθεί σε ποσοστά πίσω από το ΚΚΕ, το οποίο εισπράττει ένα κρίσιμο ποσοστό δυσαρεστημένων.
Μάλιστα οι δημοσκόποι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω και από την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, που ανεβαίνει σταθερά αγγίζοντας σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 7%.
@ Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πολλούς λόγους να προσπαθεί να ενισχύσει τα ιδιοκτησιακά χαρακτηριστικά στον ΣΥΡΙΖΑ – άλλωστε όπως έχει γραφτεί υπάρχει σχέδιο να βρεθεί το ιστορικό κτίριο της Κουμουνδούρου στα χέρια εταιρείας του Κασσελάκη, αποστερώντας από το κόμμα το μόνο και βασικό περιουσιακό του στοιχείο… Ο βασικός λόγος που ο Κασσελάκης επιχειρεί να δείξει ότι είναι ιδιοκτήτης του ΣΥΡΙΖΑ εκτείνεται στην επόμενη μέρα των ευρωεκλογών: με άλλα λόγια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι άψητος πολιτικά, αλλά είναι αρκετά υποψιασμένος ώστε να γνωρίζει ότι το μισό και πλέον κόμμα «τον περιμένει» στην γωνία ενόψει ενός αρνητικού αποτελέσματος – που μπορεί να αποκτήσει και χαρακτηριστικά εκλογικής και πολιτικής συντριβή. Γι’ αυτό ο Στέφανος Κασελάκης διαμηνύει παντοιοτρόπως ότι θα δώσει τη μάχη των εθνικών εκλογών του 2027 και θα παραμείνει πρόεδρος ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
@ Οι σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μαργαρίτη Σχοινά είναι καλές, αλλά ο Πρωθυπουργός σκέφτεται να μην ανανεώσει τη θητεία του Έλληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι γιατί έμεινε κάπου μετεξεταστέος, αλλά για λόγους πολιτικούς και ανανέωσης.
Λέγεται ότι αυτή την απόφαση του Πρωθυπουργού την έχει υπόψη του ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος αν θυμάστε έπαιζε στα σενάρια και για μεταβατικός Πρωθυπουργός στην περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερνε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Πιθανώς όλα εδώ πληρώνονται…
@ Επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών μέσα στο 2023, διεύρυνση των ανισοτήτων και αρνητικές προσδοκίες για το 2024 διαπιστώνει η ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για το εισόδημα και τις δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 30,7% των νοικοκυριών δήλωσε πως το εισόδημά του μειώθηκε, με τον μέσο όρο της μείωσης στο 24,7%. Πάνω πάνω από 1 στα 2 νοικοκυριά (53,7%) εκτιμά ότι η κατάστασή του θα επιδεινωθεί το 2024.
Αυτή τη στιγμή, 6 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι το μηνιαίο εισόδημά τους δεν επαρκεί για όλον το μήνα. Στο σύνολο των νοικοκυριών το μηνιαίο εισόδημα επαρκεί μεσοσταθμικά για 23 ημέρες, ενώ για τα νοικοκυριά των οποίων το εισόδημα τελειώνει πριν από το τέλος του μήνα (60,7%), αυτό επαρκεί μεσοσταθμικά για 19 ημέρες.
@ Η ΔΕΗ αποτελεί πλέον το απόλυτο success story στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, με την καθοδήγηση του Γιώργου Στάση από το 2019.
Πριν από 5 χρόνια ήταν στο χείλος της χρεοκοπίας, σήμερα εξαγοράζει επιχειρήσεις στο εξωτερικό και ετοιμάζεται να μπει στη Βουλγαρία. Στο ταμπλό αποτιμάτο τότε 292 εκατομμύρια, όσο μία από τις μονάδες φυσικού αερίου που έχει, σήμερα έχει ανέβει στα 4,7 δις!
Ο Στάσσης στοχεύει στο διπλασιασμό των λειτουργικών κερδών του ομίλου, που από 1,5 δισ το 2023, εκτιμάται ότι θα αναρριχηθούν στα 1,7 δισ. το 2024, 2,3 δισ. το 2026 και 3 δισ. το 2030, αυξημένα κατά 100% σε σχέση με τα περσινά.
Το business plan για το διάστημα 2024-2026 που παρουσίασε ο CEO Γιώργος Στάσσης και το μάνατζμεντ του ομίλου στους ξένους αναλυτές στο Λονδίνο, είναι ένα ποσοτικό και ποιοτικό άλμα στην καθαρή ενέργεια, στα δίκτυα και στον κόσμο των πολλαπλών ενεργειακών λύσεων για τον καταναλωτή, από αντλίες θερμότητας μέχρι smart home, όχι όμως μέσα στα στενά εθνικά σύνορα, αλλά σε έναν ευρύτερο γεωγραφικό χώρο.