Η Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, υπενθύμισε σε όλους τους Έλληνες, τους θησαυρούς που κρύβει η γη της Μακεδονίας, το όνομα της οποίας, όμως, άκριτα παραδόθηκε σε μια αλλότρια χώρα που έχει σχέση με την πατρίδα του Μεγαλέξανδρου, όσο ο ‘’φάντης με το ρετσινόλαδο’’.
Το έγκλημα καθοσιώσεως που συνομολογήθηκε στις 17 Ιουνίου 2018 από τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον φυγάδα από την πατρίδα του Ζόραν Ζάεφ, θα έπρεπε να στοιχειώνει όλους εκείνους οι οποίοι υπέγραψαν την επαίσχυντη συμφωνία με την οποία το κρατίδιο των Σκοπίων, αναγνωρίστηκε ως Δημοκρατία της ‘’Βόρειας Μακεδονίας’’.
Το τραγικό, όμως, ζήτημα από εκείνη τη θλιβερή ιστορία, είναι ότι η συμφωνία δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποια άλλη συμφωνία ή συνθήκη και – δυστυχώς- δεν μπορεί να ανακληθεί. Τη Δευτέρα, λοιπόν, ένα γεγονός, που έλαβε χώρα στη Βεργίνα, δίπλα στη Βέροια, στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών εκεί όπου ήταν το ανάκτορο του Φιλίππου, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εγκαινιάστηκε το νέο πολυκεντρικό μουσείο, στο οποίο περικλείεται η αμάχητη ιστορία, ότι η περιοχή ήταν και είναι η καρδιά της Μακεδονίας.
Από τα αρχαία χρόνια, το 359 π.χ. οπότε βασίλευε ο Φίλιππος μέχρι το 336 π.Χ., που δολοφονήθηκε από τον Παυσανία, στην περιοχή εκείνη, κυβερνούσε η δυναστεία των Αργειάδων. Πουθενά, δεν γίνεται νύξη, για όνομα ‘’Σκόπια’’ και όμως, η περιοχή αυτή σήμερα αναφέρεται με την πομπώδη ονομασία ‘’Βόρεια Μακεδονία’’. Και για το γεγονός αυτό φέρουν ακέραια την ευθύνη ανιστόρητοι Έλληνες πολιτικοί, οι οποίοι- μάλιστα- πανηγύρισαν δεόντως την εκχώρηση του ιστορικού ονόματος ‘’Μακεδονία’’ σε μια χώρα η οποία ‘’δημιουργήθηκε’’ από τον… Τίτο.
Το νέο πολυκεντρικό μουσείο των Αιγών, που εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεπερνά όχι μόνον τα όρια της Ημαθίας, γιατί είναι μια τεράστια συμβολή στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, αφού κάνει γνωστό, ότι στην ιστορική αυτή περιοχή κατοικούσαν μόνον Έλληνες, οι οποίοι, μάλιστα, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, έγιναν κοσμοκράτορες. Όλο αυτό το γεγονός, είναι και μια ηχηρή απάντηση, σε όλους εκείνους, οι οποίοι άκριτα πανηγύρισαν, ως μέγα επίτευγμα, την έωλη ‘’Συμφωνία των Πρεσπών’’.
Γι’ αυτό και θα ήταν χρήσιμο, προκειμένου να μάθουν τι ακριβώς υπέγραψαν, να επισκεφθούν το Μουσείο της Βεργίνας. Γιατί η ιστορία, λέει πάντοτε την αλήθεια και δεν παραχαράσσεται…