Μια σειρά από γεγονότα που λαμβάνουν χώρα επί ευρωπαϊκού εδάφους, ίσως να σχετίζονται με σαμποτάζ των Ρώσων, με αποτέλεσμα ολόκληρη η Ευρώπη να έχει εισέλθει εδώ και μερικά 24ωρα σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού!

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Η αποκάλυψη για τη ροή "μαύρου" χρήματος από τη Ρωσία μέσω ενός Γάλλου υπαλλήλου ευρωβουλευτών που συνδέεται με το ακροδεξιό κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD), αλλά και συγκεκριμένο Ολλανδό ακροδεξιό, φαίνεται ότι αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου. Σύμφωνα με έρευνα της βελγικής αστυνομίας ίσως κάποιοι ευρωβουλευτές πληρώθηκαν αδρά για να προωθήσουν τη ρωσική προπαγάνδα, ενώ μέρα με την ημέρα έρχονται στο προσκήνιο ειδήσεις που προκαλούν πονοκέφαλο στις ευρωπαϊκές χώρες και αφορούν την εμπλοκή της Ρωσίας στις Ευρωεκλογές με... διάφορους τρόπους.

Ο βρετανικός Guardian, με ένα πολύ ανησυχητικό δημοσίευμα επιχειρεί να... ξυπνήσει τους Ευρωπαίους για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων έως τις Ευρωεκλογές της επόμενης εβδομάδας. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για μια σειρά πυρκαγιών και επιθέσεων σε υποδομές, που κρίνονται ως πολύ ύποπτες και βάσει ενδείξεων, αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου της Ρωσίας για την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης. Ο φόβος για "διπλή ζημιά" μέσω εμπρησμού και σαμποτάζ είναι διάχυτος μετά από μια σειρά μυστηριωδών πυρκαγιών και επιθέσεων στη Βαλτική, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε πυρκαγιά στο ΙΚΕΑ του Βίλνιους της Λιθουανίας πριν από μερικές ημέρες, για την οποία, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, υποστήριξε ότι μπορεί να είναι έργο ξένου σσμποτέρ. Το ίδιο πιστεύουν και για την κόλαση φωτιάς που κατέστρεψε πρόσφατα το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Πολωνία, αλλά και μια πράξη δολιοφθοράς στη Βαυαρία της Γερμανίας.      

Οι ευρωπαϊκές αρχές θεωρούν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε πολύ κομβικό σημείο και η Ρωσία, θα μπορούσε να προκαλέσει... ανακατωσούρα στην Ευρώπη με φόντο τις Ευρωεκλογές, αναμένοντας στη συνέχεια πολιτική αλλαγή στις ΗΠΑ. Απόλυτα... λογικό να είναι όλα αυτά στο μυαλό του Πούτιν, ο οποίος, ποτέ δεν κάθεται με... σταυρωμένα χέρια!

Ο "χασάπης" έχει πολλούς λόγους να θέλει την αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη. Αυτό θα μπορούσε να το επιτύχει με την ενίσχυση των ακροδεξιών και ακροαριστερών κομμάτων στο νέο Ευρωκοινοβούλιο. Επιπλέον, το γνωστό απειλητικό e-mail που έφτασε σε πάνω από 35 σχολεία της Αττικής την περασμένη Τρίτη για τοποθέτηση βομβών και είχε ως πηγή ρωσικό λογαριασμό, θεωρείται ότι αποτελεί πρόβα τζενεράλε για κάτι πιο... εντυπωσιακό στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, σε κάποια ή κάποιες χώρες! Η φρασεολογία παραπέμπει όχι σε απλούς σαμποτέρ, αλλά και σε ψυχικά άρρωστους που είναι ικανοί για τα πάντα! Ας προσέχουμε λοιπόν...

Στην Ευρώπη, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι οι Ρώσοι θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν μπάχαλο στις Ευρωεκλογές μέσω χάκερς. Τα συστήματα ασφαλείας και ηλεκτρονικής παρακολούθησης έχουν πάρει "φωτιά" σε όλες τις χώρες. Αν δεν είχαν ανοίξει στον Πούτιν την όρεξη διάφοροι ανεγκέφαλοι, δήθεν πατριώτες και "ψεκασμένοι", θα το σκέφτονταν πολύ οι Ρώσοι για να κάνουν... μαγκιές στην Ευρώπη. Ο φόβος μεγάλων σαμποτάζ από πληρωμένους ρουφιάνους της Ρωσίας είναι υπαρκτός, ενώ οι Ρωσόφιλοι θα αποδώσουν τέτοια σενάρια σε προβοκάτσιες των Ευρωπαίων για να ενοχοποιήσουν τον πιο... άγιο άνθρωπο του κόσμου, τον Βλαντιμίρ Πούτιν!

Πάντως, είναι πραγματικά αξιοπερίεργο να ζει κάποιος και να αναπνέει εντός της ευρωπαϊκής επικράτειας και να παραμένει θαυμαστής του μεγαλύτερου εχθρού του ιδίου και της οικογένειας του, δηλαδή του Πούτιν! Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και οι επόμενες ημέρες είναι πολύ... πονηρές! Ο Πούτιν είναι αδίστακτος και η Ρωσία γίνεται ολοένα και πιο επιθετική. Αν είχαν μυαλό οι θαυμαστές αυτού του εγκληματία, εύκολα θα μπορούσαν να καταλάβουν ότι ο "χασάπης" της Μόσχας συνιστά απειλή για τους ίδιους. Προφανώς δεν υπάρχει το μυαλό, οπότε δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε αναλύσεις για το πώς ο Πούτιν... σκάβει τον λάκκο της Ευρώπης.