Η Χεσμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες κατά τον υψιπέδων του Γκολάν στον Λίβανο, τα οποία ελέγχονται από το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 12 παιδιά που έπαιζαν... ποδόσφαιρο! 

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης 

    Οι εικόνες με τους χιλιάδες Λιβανέζους να εγκαταλείπουν τις γύρω περιοχές, υπό τον φόβο... οικοπεδοποίησης από τους Ισραηλινούς, επαναφέρει τους φόβους για σκλήρυνση της στάσης του Τελ Αβίβ, η οποία, φυσικά είναι αυτονόητο ότι έρχεται. Έτσι, αναμένεται να δούμε ακόμη πιο σφοδρές επιχειρήσεις με ισοπέδωση νέων περιοχών και λουτρό αίματος, που σίγουρα δεν θα αφήσει αδιάφορους τους εχθρούς αλλά και τους συμμάχους του Ισραήλ. Πρόκειται για το χειρότερο επεισόδιο βίας εδώ και μήνες μεταξύ του Ισραήλ και των ένοπλων ομάδων της Χεσμπολάχ στον Λίβανο, το οποίο είναι σίγουρο ότι οδηγεί την κατάσταση στα άκρα. Οι Ισραηλινοί θα εντείνουν τις επιθέσεις τους και η ανθρωπιστική τραγωδία δεν πρόκειται να σταματήσει. Θα γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ αν γίνει "ντου" μέσα στο έδαφος του Λιβάνου, τότε, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει αντίδραση από το Ιράν, καθώς και από άλλες χώρες που είναι απέναντι στο Ισραήλ. 

    Εδώ και μερικές εβδομάδες οι αγορές είναι ήρεμες καθώς τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Μέση Ανατολή, ο πόλεμος παραμένει σε φάση... ρουτίνας. Τώρα, αλλάζουν τα δεδομένα. Το Ισραήλ ζει σκηνές ανάλογες με αυτές της 7ης Οκτωβρίου. Το αποτρόπαιο θέαμα των νεκρών ισραηλινών παιδιών ξεπερνά τις "κόκκινες γραμμές" και "ρίχνει λάδι στη φωτιά". Όπως το Ισραήλ απάντησε στην Υεμένη με καταιγισμό βομβών και πυραύλων για τις επιθέσεις των Χούθι, το ίδιο θα κάνει και με τον Λίβανο και τις θέσεις της Χεσμπολάχ. Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που οι αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές δίνουν και παίρνουν με τους δύο μονομάχους, Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους και να προϊδεάζουν για... άγριες καταστάσεις έως τον Νοέμβριο. Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν μπει ουσιαστικά σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, δεν είναι καλό νέο, σε σχέση με τις επιχειρήσεις των Ρώσων στην Ουκρανία και των ομάδων της Χαμάς και της Χεσμπολάχ κατά του Ισραήλ.