Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Η... άχαρη ΔΕΘ και η κατάρρευση του αντι-μητσοτακικού αφηγήματος

Απόψεις Λουκάς Γεωργιάδης
Tags: ΔΕΘ

Η 88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, από καθαρά πολιτική σκοπιά, αναμένεται να είναι η πιο άχαρη και... περίεργη των τελευταίων δεκαετιών!

Παραδοσιακά, μετά τις εξαγγελίες του εκάστοτε πρωθυπουργού, οι αρχηγοί των κομμάτων της μείζονος αντιπολίτευσης προσπαθούσαν να... κατακεραυνώσουν τη συμπολίτευση και να... τάξουν λαγούς με πετραχήλια! Φέτος, αυτό δεν αναμένεται να υπάρξει.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Ο Κασσελάκης που εκλέχθηκε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητείται και το κόμμα πάει σε ένα συνέδριο όπου θα υπάρξει νέο ξεκαθάρισμα. Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αναζήτηση αρχηγού, καθώς έχουν προγραμματιστεί οι εσωκομματικές εκλογές για τις 6 και 13 Οκτωβρίου. Άρα, οι παρουσίες Κασσελάκη και Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ, δεν θα έχουν το απαιτούμενο πολιτικό βάρος, όπως θα συνέβαινε σε μια άλλη κανονική περίοδο.

Την ίδια στιγμή, η προσπάθεια συγκρότησης ενός αντιι-μητσοτακικού  αφηγήματος φέρνει στο προσκήνιο με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, την εικόνα διάλυσης ή ημι-διάλυσης των κομμάτων που... ονειρεύονται ότι θα κερδίσουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη. Η φαγωμάρα στον ΣΥΡΙΖΑ και η συρρίκνωση των ποσοστών του με βάση τις δημοσκοπήσεις, σε συνδυασμό με την απουσία μιας πολύ ισχυρής προσωπικότητας από το ΠΑΣΟΚ που θα μπορούσε να... απειλήσει τον Μητσοτάκη, δεν διαμορφώνουν κάποιο δυναμικό πλαίσιο αμφισβήτησης της κυριαρχίας του. Βέβαια, στην πολιτική πάντα συμβαίνουν οι "στραβές" που μπορεί να... γκρεμίσουν ένα κόμμα από την εξουσία. Ωστόσο, οι πολίτες, είτε ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία είτε σε άλλο κόμμα, βλέπουν ότι δεν υπάρχει ο... αντι-Μητσοτάκης.

Όσα συμβαίνουν και όσα θα συμβούν στα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης με "μαχαιρώματα" και "μάχες" χαρακωμάτων, είναι προς όφελος του πρωθυπουργού και του κυβερνώντος κόμματος. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απειλούνται με νέες διασπάσεις και δύσκολα μπορούν να πείσουν το εκλογικό σώμα ότι αποτελούν τις δυνάμεις αυτές που ενωμένες μπορούν να... διώξουν τον Μητσοτάκη! Άλλωστε η πολιτική ατζέντα έως το τέλος της τετραετίας περιλαμβάνει συνεχείς αυξήσεις εισοδημάτων, ενώ για τη διαμόρφωση μιας πλατφόρμας πολιτικής αλλαγής στη χώρα, θα πρέπει να συμβούν... πράματα και θάματα!

Δηλαδή, να θέλει η κυβέρνηση να "αυτοκτονήσει" πολιτικά, να προκληθεί μια νέα διεθνής κρίση τεραστίων διαστάσεων ή να γυρίσει ανάποδα ο... άξονας της Γης!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Ευθανασία

Ι. Το ευ ζειν συναρτάται απολύτως και προς το ευ θνήσκειν. Καλά στερνά – καλή ζωή. Στραβά στερνά – κακή ζωή (!!!). ●●● Αποτελεί βαρβαρότητα η γενική άρνη...

Πώς η Goldman Sachs ενισχύει το ελληνικό success story

Άλλο ένα σήμα για τοποθετήσεις με φόντο το ελληνικό success story βγήκε χθες στη... φόρα και μάλιστα από τον κορυφαίο οίκο Goldman Sachs. Ο αμερικανικός κολοσσός προχώρησε σε αν...

Στα δικαστήρια ο ΣΥΡΙΖΑ αναστενάζει

Για να κάνουμε ταμείο: σε καμία σοβαρή χώρα του κόσμου μια ψηφισμένη (ανεξαρτήτως πλειοψηφίας) πρόταση μομφής από ένα «αρμόδιο κομματικό όργανο, καταστατικά προβλεπόμενο» δεν οδηγε...

Φόρτωση άρθρων...