Πέμπτη
21 Νοεμβρίου 2024

«Ξεπλύματος» αδυναμία (!!!)

Ι.  Κάθε απόκτημα "εις χρήμα", πρέπει να έχει νόμιμη αιτία.  Επίσης και φορολογική δικαίωση.  Άλλως η διάθεση του στην αγορά, αποτελεί νομιμοποίηση εσόδων εξ εγκληματικών πράξεων (κλεπταποδοχή).

ΙΙ. Για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος η πράξη της "νομιμοποίησης" έγινε δεκτή ως αυτοτελής. Δηλαδή και αν έχει παραγραφεί η κλοπή (ή η φοροδιαφυγή) η   νομιμοποίηση του εσόδου από την κλοπή (ή την φοροδιαφυγή) εξακολουθεί να τιμωρείται.

ΙΙΙ. Η αυτοτέλεια όμως άγει σε κραυγαλέα αντισυνταγματικότητα.  

●●● Για όλους ισχύει το "τεκμήριο αθωότητος". Κάθε πολίτης είναι αθώος μέχρι να καταδικασθεί  αμετακλήτως. Όψη του τεκμηρίου αθωότητος είναι (και) η παραγραφή. Αυτό διότι, ακριβώς, η παραγραφή απαγορεύει την δίκη.

Απαγορεύει άρα  και την ανατροπή  του τεκμηρίου (!!!).

Ήδη αφού το τεκμήριο ισχύει ο φερόμενος ως κλέφτης ή φοροφυγάς  είναι, κατά το τεκμήριο και το νόμο, α θ ώ ο ς. Και αφού είναι α θ ώ ο ς κλοπής ή φοροδιαφυγής κ.λπ., είναι τεχνικώς αδύνατο να έχει τελέσει πράξη νομιμοποίησης αθεμίτων εσόδων.

●● Η νομοθέτηση θέλει προσοχή (!!!).

Γ.Κ. Στεφανάκης

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

H γνώση και οι νέες ανισότητες

Ενώ πολύς λόγος γίνεται σε διεθνές επίπεδο για τις νέες ανισότητες, ελάχιστοι είναι οι οικονομολόγοι που προσεγγίζουν το θέμα με βάση τα νέα παραγωγικά δεδομένα, δηλαδή αυτά του απ...

μ όπως με ή μ όπως μου

Η Τετάρτη 13 του Νοέμβρη ήταν μια μέρα σημαντική για όλη την Ελλάδα. Στα γραφεία της Ελληνικό Μετρό παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών αποκαλύφθηκε το λογότυπο του μετρό ...

Φόρτωση άρθρων...