Λες και Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα.

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.

Ελλάδα είναι το Καρπενήσι.

Ελλάδα είναι η Ορεστιάδα.

Ελλάδα είναι τα Χανιά.

Ελλάδα είναι η Καρδίτσα.

Όμως, ποιος νοιάζεται? Και γιατί να το κάνει άλλωστε. Εδώ δε νοιάζονται άνθρωποι που προέρχονται από την Ελληνική επαρχία, άνθρωποι που στις γιορτές και στις διακοπές επισκέπτονται την υπόλοιπη Ελλάδα, άνθρωποι που ζουν οι οικογένειές τους εκεί, άνθρωποι που γεννήθηκαν και έζησαν τα παιδικά τους χρόνια σε χωριά και πόλεις της Ελληνικής επαρχίας.

Πολιτική, οικονομία, επιχειρήσεις, ιδέες, απόψεις, προγράμματα, όλα για την πρωτεύουσα. Θέματα καθημερινά, εκδηλώσεις, συναυλίες, θέατρα και κυρίως υγεία, παιδεία, όλα για την πρωτεύουσα. Η υπόλοιπη Ελλάδα δεν υπάρχει πουθενά. Κανένα πρόγραμμα, καμιά θέση, σε κανένα από τα πολιτικά κόμματα. ‘’Είστε λίγοι.’’ ‘’Δε σας βλέπει κανείς.’’ ‘’Για ποιο λόγο υπάρχετε?’’ Σαν να λένε!

Δήμοι και περιφέρειες υπάρχουν απλά για να υπάρχουν?

Θέσεις εργασίας, κίνητρα… άγνωστες λέξεις για τις πόλεις της Ελληνικής επαρχίας! Φανταστείτε τι γίνεται στα χωριά! Τα πάντα συγκεντρωμένα σε ένα μέρος. Στην Αθήνα. Τόσοι νομοί άδειοι, κενοί, χωρίς κόσμο, χωρίς δουλειές, χωρίς νέους ανθρώπους, χωρίς παιδιά. Και από την άλλη 5,5 εκ. άνθρωποι. Ο ένας πάνω στον άλλον. Δε χωράτε πια!

Η Αθήνα πρέπει να είναι ένα πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο με ποιότητα ζωής.

‘’ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ’’. Μία από τις λέξεις που χάθηκαν.