Δεν γνωρίζω αν ο Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης θα έχει το ίδιο τέλος με τον αρχιδικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου, είμαι όμως βέβαιος ότι ο κ. Μαραντζίδης είναι θαυμαστής του Γκαίμπελς.
Ο καθηγητής κ. Νίκος Μαραντζίδης, ως εκ της ειδικότητάς του στην πολιτική επιστήμη και στην επικοινωνία, γνωρίζει πολύ καλά ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ούτε η μυστική αστυνομία Σεκουριτάτε, ούτε η περιβόητη Στάζι της Ανατολικής Γερμανίας. Γνωρίζει επίσης ακόμη καλύτερα ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έφτασε στην εξουσία μέσα από διαδικασίες και Εκλογές, κομματίκλες και εθνικές , που ποτέ δεν ίσχυσαν στην Ρουμανία του Τσαουσέσκου και στην Ανατολική Γερμανία των Χόνεκερ, Ούλμπριχτ και άλλων τινών.
Όμως, ο κ. Μαραντζίδης γνωρίζει και κάτι άλλο. Ως ειδικός στις δημοσκοπήσεις βλέπει ότι η λαϊκή εκτίμηση στο πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού, σε σύγκριση με την αντίστοιχη του προκατόχου του, είναι πολύ μεγάλη και υπό αυτή την έννοια αποτελεί ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για τον κ. Μητσοτάκη. Και αυτή η διαφορά, είναι πρόβλημα για τις «προσδοκίες» του κ. Μαραντζίδη. «Βλέπει» ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να προσελκύσει ένα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής κεντροαριστεράς και να οικοδομήσει μια μοντέρνα πολιτική παράταξη του 21ου αιώνα.
Αυτό δεν αρέσει στον κ. Μαραντζίδη και είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Προσωπικά πιστεύω ότι ο καθένας κοιμάται όπως στρώνει και από τους φίλους του μπορούμε να υποθέσουμε ποιος είναι. Τελεία και παύλα. Το πρόβλημα είναι ότι ο κ.Μαραντζίδης, στην αρθρογραφία του στην Καθημερινή, θέλησε συνειδητά να επηρεάσει ένα δημοκρατικό κοινό μέσα από ιστορικά αμαλγάματα γκαιμπελικού και σταλινικού τύπου, κάνοντας ταυτοχρόνως με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια.
Διότι με την αρθρογραφία του περί Τσαουσέσκου και Στάζι, εξυπηρετεί και αυτούς που μέσα στη Ν.Δ. «αγωνίζονται» να αποτρέψουν ανοίγματα προς το κέντρο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θεωρούν ότι στις σημερινές διεθνείς και ευρωπαικές συνθήκες, ένα τέτοιο άνοιγμα θα άλλαζε το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα και άρα θα περιθωριοποιούσε δομές και ιδεολογήματα πάνω στα οποία «κτίσθηκε» το πελατειακό κράτος και κυρίως η φαυλοκρατία του. Σαφώς δε θα πήγαινε περίπατο και το αντιδυτικό λόμπυ που χρόνια τώρα καπηλεύεται την οικουμενική ελληνική υπόσταση, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλλες.
Με κάθε τρόπο λοιπόν πρέπει να αποφευχθεί η προσπάθεια περαιτέρω πορείας του δειλού εκσυγχρονισμού που επιχειρείται, με αδεξιότητα, στη χώρα, όπως αυτό συνέβη και στην εποχή του Κ. Σημίτη.
Αν την περίοδο 1996-2004 το τριτοκοσμικό ΠΑΣΟΚ, η παλαιοδεξιά Ν.Δ. και η εμφυλιοπολεμική αριστερά δεν είχαν αντιδράσει και ματαιώσει ισχυρές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, με κορυφαία αυτήν του Τάσου Γιαννίτση, η σημερινή Ελλάδα, θα ήταν εντελώς διαφορετική.
Αυτή την προοπτική όμως, επειδή μας φέρνει κοντά στη γνώση και την αριστεία, κάποιοι την απορρίπτουν. Οι συντεχνίες αντιστέκονται και καλά κάνουν. Το λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι προσπαθεί να αλλάξει ένα πελατειακό και γραφειοκρατικό μόρφωμα με κριτήρια του βεβαρημένου παρελθόντος. Ας προσέχει…
Πολεμικός πυρετός και η νέα ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες
Η μεγάλη δοκιμασία για τον κ. Γεωργιάδη
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις