Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Πολάκης, ο Κασσελάκης και τα «ορφανά» του Αλέξη Τσίπρα

Συστηματικά, σχεδιασμένα και με την απαραίτητη «κνίτικη» στοχοπροσήλωση ο Παύλος Πολάκης δουλεύει το σχέδιο της άλωσης της Κουμουνδούρου από τον ίδιο κι τους πραιτωριανούς του, έχοντας ήδη διασφαλίσει την «πολύ σύντομη» αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ των «ορφανών του Τσίπρα», η τύχη των οποίων είναι προδιαγεγραμμένη από καιρό.

Ο εκ Χανίων αψύς «Κρητίκαρος» οδηγεί εκ του ασφαλούς ό,τι απόμεινε από τον άλλοτε κραταιό ΣΥΡΙΖΑ σε μια αλυσίδα διαδοχικών διασπάσεων και αποχωρήσεων, ώστε στο τέλος να απομείνει, πέρα από το όνομα και τη σφραγίδα, «ένα κόμμα μικρό, ελεεινό και τρισάθλιο», ένα μόρφωμα κατ΄ εικόνα και ομοίωση των ονειρώξεων του τέως αριστεριστή και νυν ηγέτη των απανταχού ψεκασμένων συνομωσιολόγων της δήθεν κινηματικής αριστεράς, στο οποίο κουμάντο θα κάνει η ψέκα και η αριστερόστροφη παραφροσύνη.

Στην οδό της αποχώρησης βαδίζουν ήδη ( το έχουν πάρει απόφαση) όσοι απόμειναν στο κόμμα μετά την τελευταία διάσπαση και ονειρεύονταν, μέχρι πρότινος, την παλινόρθωση του Αλέξη Τσίπρα, έπιναν νερό στο όνομα του και άναβαν λαμπάδα στην καθαγιασμένη στα νάματα του μαρξισμού εικόνα του. Γεροβασίλη, ως φυσική ηγέτης, Σπίρτζης, Βασιλειάδης, Τεμπονέρας και άλλοι «Καππαδόκες» είδαν έντρομοι τον Πολάκη να προγκάει δημόσια την Όλγα και να την προειδοποιεί «για τις λίγες μέρες που της απόμειναν» και αμέσως μετά να προβοκάρει συστηματικά, σκληρά και πολιτικά «θανάσιμα» την κυρία Λινού, δολοφονώντας την ίδια και τον σύζυγό της με εκείνη την «άδολη» αριστερή μανία ενός Βισίνσκι και την πάγια παλαιοκομμουνιστική τακτική της «ξεπουλημένης στην αστική τάξη και στα ευρώ του Μητσοτάκη» πρακτόρισσας της CIA, άντε της ΕΥΠ για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας.

Οι δημόσιοι διάλογοι Πολάκη-Λινού και οι σχετικές αναρτήσεις του «καλού καγαθού Παυλάρα που τα λέει όλα σταράτα και γι΄αυτό ενοχλεί» δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από την παλιά ζαχαριαδική περίοδο του ΚΚΕ, τότε που ο Πλουμπίδης ήταν «πράκτορας της CIA και της Ασφάλειας, που τοποθετήθηκε στο κόμμα για να το υπονομεύσει από μέσα και τώρα ξεκοκκαλίζει τα δολάρια της προδοσίας του στην Αμερική που τον μετέφεραν οι φίλοι του» ( Ο Πλουμπίδης ήταν ήδη νεκρός στο εκτελεστικό απόσπασμα), η κυρία Λινού είναι τόσο ελάχιστη μπροστά στο Πλουμπιδικό μεγαλείο, πώς να γλιτώσει από τον διορισμένο ιεροεξεταστή και τους παραιτωριανούς του;

Ότι ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ σιωπά συστηματικά μπροστά σε αυτές τις ακραία σταλινικές μεθοδεύσεις και αρνείται πεισματικά να σταθεί δίπλα στην καθυβριζόμενη και απειλούμενη βουλευτή του είναι η ξεκάθαρη απόδειξη της τέλειας ξεφτίλας που βιώνει πλέον ο συρφετός της Κουμουνδούρου, της απόλυτης παρακμής και της ιδεοληπτικής εμμονικότητας, είναι η τελευταία πράξη του δράματος που ζει η άλλοτε «κυβερνώσα αριστερά», για το οποίο σύμπασα η κοινωνία των πολιτών επιχαίρει.

Η επίσημη απομάκρυνση από το κόμμα των ορφανών του κ. Τσίπρα που έχουν απομείνει να τρώνε τις σάρκες τους στους διαδρόμους είναι η τελευταία «προσφορά» του εκτελεστικού αποσπάσματος Πολάκη στον Στέφανο Κασσελάκη, την αποδόμηση του οποίου σε δεύτερο χρόνο έχει αρχίσει ήδη και δουλεύει ο Κρητικός βουλευτής.

Η οδός που έχει επιλεγεί είναι ο εξαναγκασμός του κ. Κασσελάκη σε μια άτακτη και οδυνηρή αποχώρηση από τα κομματικά δρώμενα (και την Ελλάδα γενικότερα), όταν η τουριστική του παρουσία στην πολιτική ζωή της χώρας και η χαβαλετζίδικη διαδρομή του θα έχουν φτάσει «στο αμήν» και τίποτε άλλο δεν θα υπάρχει να πει ή να κάνει και να μην προκαλέσει αυθεντικό γέλιο στους πολίτες.

Για τον κ. Πολάκη η πολιτική εξαφάνιση του κ, Κασσελάκη είναι εκ των ων ουκ άνευ όρος στο δρόμο για την κατάκτηση του στόχου του, που είναι η κυριαρχία στην Κουμουνδούρου και η πολιτική ηγεμονία στην εγχώρια (πλην ΚΚΕ) αριστερά.

Στη διαδρομή αυτή εμφανίζεται, όσο και αν αυτό είναι «παρανοϊκό», συνεχώς στο προσκήνιο η μορφή του Αλέξη Τσίπρα, την ακύρωση της κυβερνητικής κληρονομιάς του οποίου ο κ. Πολάκης την ενισχύει καθημερινά με στοχευμένες βολές.

Στην ουσία ο «Πολακισμός ως το ανώτατο στάδιο του τσιπρισμού» δεν είναι τίποτε άλλο από την ψυχολογική «πατροκτονία» που είναι απαραίτητο να συντελεστεί για να καθαγιαστεί η διαδικασία της διαδοχής και να επικρατήσει στον χώρο η ιστορική αριστερή κανονικότητα, την οποία, σήμερα που μιλάμε, μόνο ένας Πολάκης την αντιλαμβάνεται και-το κυριότερο- την εκφράζει.

Απέναντι στην λαίλαπα «Πολάκη» εμφανίζονται απολύτως ανίσχυροι και συστηματικά εκβιαζόμενοι τόσο οι συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα όσο και οι κολλητοί του Στέφανου Κασσελάκη. Η παντελής αδυναμία τους να αντισταθούν στην πολακική μέθοδο πολιτικής παρέμβασης  και να «συνομιλήσουν» με ύβρεις, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και αχρείες επιθέσεις με τον «αντίπαλο» τους καθιστά εύκολο στόχο, «κλέβει εκκλησία ο Παυλάρας με αντίπαλο την Γεροβασίλη» λένε οι άνθρωποι του, ενώ για τους υπερασπιστές του Κασσελάκη χρησιμοποιούν άλλους χαρακτηρισμούς, περισσότερο woke agenda.

Έτσι ή αλλιώς, μετά τον Δεκαπενταύγουστο και ενόψει του συνεδρίου που πρόκειται να διεξαχθεί στις αρχές Οκτωβρίου οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιταχυνθούν με ορίζοντα τη νέα διάσπαση που πρόκειται να συμβεί πριν την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, καθώς οι της Όλγας αποκλείουν σε κάθε περίπτωση την εμφάνιση τους σε ένα συνεδριακό σώμα που θα αποτελούν μια «αισχρή μειοψηφία» και θα είναι παιχνιδάκι στα χέρια των Πολάκηδων και των Παππάδων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με ξένη αποταμίευση δεν γίνεται ανάπτυξη

Η οικονομική ιστορία των τελευταίων 200 χρόνων της Ελλάδας χαρακτηρίζεται από χρέη, εξωτερική εξάρτηση και χρεοκοπίες. Η επανάληψη του ίδιου μοτίβου δεν είναι σύμπτωση. Όσο σημαντι...

Η Ευθανασία

Ι. Το ευ ζειν συναρτάται απολύτως και προς το ευ θνήσκειν. Καλά στερνά – καλή ζωή. Στραβά στερνά – κακή ζωή (!!!). ●●● Αποτελεί βαρβαρότητα η γενική άρνη...

Ελληνικό πολιτικό σκηνικό

Ποτέ δεν βαριέσαι παρακολουθώντας τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις. Χωρίς συνήθως ποτέ να συμβαίνει κάτι συγκλονιστικά καινούργιο. Όλοι έχουν άποψη, την εκφράζουν, αδιαφορώντας συ...

Φόρτωση άρθρων...