Παρασκευή
29 Νοεμβρίου 2024

Οι ιερεμιάδες της μεμψιμοιρίας δεν θέλουν αλλαγές στα ΑΕΙ

Απόψεις
Πουθενά στην οικουμένη δεν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα παρόμοια με αυτά, που επικρατούν στις ελληνικές ανώτατες σχολές, όπου βασιλεύει η ανομία, ο τραμπουκισμός και η παραβατικότητα

Με την ανάληψη της εξουσίας στις ΗΠΑ από τον Τζον Μπάιντεν και τα όσα συνέβησαν με την επίθεση ενός περιθωριακού όχλου στο Καπιτώλιο, σαφέστατα με την ανοχή του Ντόναλντ Τραμπ, ξύπνησαν μνήμες, που μας θύμισαν τα όσα συνέβησαν πριν από 10, περίπου, χρόνια στη πατρίδα μας.

Του Γιάννη Μιχαήλ

Όλες οι εγχώριες αθλιότητες, που έλαβαν χώρα στην πάνω και κάτω πλατεία, με το γνωστό σύνθημα που ακουγόταν κάθε μέρα ‘‘να καεί, να καεί το μπουρ… η Βουλή’’, αντιλαμβανόμαστε σήμερα ποια εικόνα σχηματίστηκε για την Ελλάδα σε όλη την υφήλιο.

Υπάρχει, όμως, και μια τεράστια ειδοποιός διαφορά στη σύγκριση των δύο γεγονότων.
Οι Αμερικανοί ηγέτες μίλησαν για απίστευτη ντροπή της χώρας τους και για επίθεση στη Δημοκρατία.

Ήταν δηλώσεις, που καταδίκαζαν την απόπειρα των οπαδών του ανεκδιήγητου Τραμπ να καταλάβουν το Καπιτώλιο, επειδή ο απελθών Πρόεδρος τούς «έπεισε» ότι του έκλεψαν τη νίκη με νοθεία στις εκλογές. Στην Ελλάδα, συνέβη ένα πρωτόγνωρο γεγονός. Εκείνοι, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στη δημιουργία εχθροπάθειας, οργής και φόβου σε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, όχι μόνον επιβραβεύτηκαν με το «αριστείο» της εκλογικής νίκης, αλλά ποτέ δεν μίλησαν για τις αθλιότητες του 2010.

Οι λαϊκιστές και δημαγωγοί πολιτικάντηδες, ύστερα από μια καταστροφική πενταετή διακυβέρνηση, θέλουν να επανέλθουν πάλι στην εξουσία για να ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο τους.

Είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη δήλωση του εμμονικού Νίκου Φίλη, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Παιδείας, (χωρίς να διαθέτει πτυχίο Πανεπιστημίου, άλλη μια παγκόσμια πρωτιά), που τώρα σήκωσε πάλι το λάβαρο της αντίστασης εναντίον του νόμου για τα Πανεπιστήμια.

«Θα αγωνιστούμε να μην εφαρμοστεί στην πράξη. Θα καταργηθεί όταν φύγει η Δεξιά».
Επειδή ο Φίλης δεν γνωρίζει, προφανώς, τις δηλώσεις τού ηγέτη της αριστεράς, του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, διάσημου πολιτικού για τις «κολοσσιαίες μεταρρυθμίσεις», που έκανε σε πέντε χρόνια διακυβέρνησης, τις παραθέτουμε για να αντιληφθούν και οι φίλοι αναγνώστες, πώς ένας ανερμάτιστος πολιτικός άγεται και φέρεται, κάνοντας το άσπρο - μαύρο, διαστρεβλώνοντας βάναυσα την αλήθεια, όπως μονίμως κάνει. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και μιας πληθώρας συνιστωσών είχε πριν από 4 ημέρες τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ.

Συμφωνούμε, για λόγους αρχής, με όσα δήλωσε. «Προφανώς, ο ευαίσθητος χώρος της ανώτατης παιδείας, κατ’ εξοχήν χώρος δημοκρατίας, τόνισε ο Τσίπρας, ιδεών και μόρφωσης, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι χώρος βανδαλισμών, βίαιων πράξεων και παραβατικότητας και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε».

Εάν τις δηλώσεις αυτές τις άκουγε κάποιος, που δεν γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, θα χειροκροτούσε ασμένως και θα τις υιοθετούσε. Φευ, όμως, γιατί η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Επειδή έχουν γνώσιν οι φύλακες και μπορούν να θέσουν αμείλικτα ερωτήματα, τα οποία είναι βέβαιον ότι δεν πρόκειται να απαντηθούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πρώτος διδάξας τις καταλήψεις σχολείων, (και όχι Πανεπιστημίων), όταν ως πρόεδρος του 15μελούς στο συγκρότημα της Γκράβας, τη δεκαετία του 80, μίλησε για πρώτη φορά για βανδαλισμούς, βίαιες πράξεις, και παραβατικότητες στα ΑΕΙ. Θα μπορούσε ύστερα από αυτές τις τοποθετήσεις κάποιος να αναφωνήσει «Κοίτα ποιος μιλάει». Υποκρισία και Φαρισαϊσμός σε όλες τις διαστάσεις.

Πονηρά φερόμενος ο τέως, διαπίστωσε τα συμπτώματα, αλλά απέφυγε να προτείνει λύσεις. Όχι γιατί - ενδεχομένως - δεν έχει, αλλά δεν θέλει να χαλάσει τις καρδιές των πελατών του.

Τα προβλήματα στην παιδεία δεν είναι σημερινά. Έχουν βάθος χρόνου, που ξεκινά μετά τη μεταπολίτευση. Και είναι πασίγνωστο το ποιος δημιουργεί απαράδεκτες καταστάσεις στις Πανεπιστημιακές σχολές. Πουθενά στην οικουμένη δεν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα παρόμοια με αυτά, που επικρατούν στις ελληνικές ανώτατες σχολές, όπου βασιλεύει η ανομία, ο τραμπουκισμός και η παραβατικότητα.

Στις απαράδεκτες αυτές καταστάσεις παίρνουν μέρος κατ’ ευφημισμόν φοιτητές ποτισμένοι με αναρχοαυτόνομες και αριστερές δοξασίες, τους οποίους «προστατεύουν» κόμματα και οργανώσεις, καθώς αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια, ούτως ώστε να ελεγχθεί η παραβατικότητα και τα πανεπιστήμια να γίνουν κυψέλες διακίνησης ιδεών και όχι άντρα ανομίας.

Κάθε φορά που κάποιος υπουργός έφερνε ένα νομοσχέδιο, ώστε να παταχθεί η ανομία, σηκωνόταν ένας κουρνιαχτός με φωνές και διαδηλώσεις, προκειμένου να διαιωνίζεται το τέλμα της ασυδοσίας, που έχει δημιουργηθεί σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Έτσι έχουμε κατά καιρούς τραγικές σκηνές, που ασφαλώς δεν τιμούν τη χώρα μας.

Συνθήματα σε φρεσκοβαμμένους τοίχους, κουρελιασμένα πανό, ατέρμονες συνελεύσεις με επεισόδια είναι καθημερινές εικόνες. Όμως έχουν διαπραχθεί ακόμα και εγκληματικές ενέργειες, αφού καθηγητές δέχονταν ξυλοδαρμούς από κουκουλοφόρους «φοιτητές», κάποιοι άλλοι «έχτιζαν» τα γραφεία των καθηγητών, ενώ πρόσφατα είδαμε την αποτρόπαια σκηνή, να έχει τραμπουκιστεί καθηγητής στην ΑΣΟΕ και να έχουν κρεμάσει στον λαιμό του ταμπέλα… στιγματισμού.

Στα πρωτοφανή αυτά γεγονότα επιχειρεί να βάλει τέλος το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Αμέσως ξεσηκώθηκαν οι απανταχού ιερεμιάδες της μεμψιμοιρίας και της κλάψας και άρχισαν τους ψευδεπίγραφους κλαυθμούς και οδυρμούς. Καταργείται το ‘‘άσυλο’’, το οποίο, βέβαια, το έχουν καταργήσει κατ’ εξακολούθηση όσοι χρόνια διαφεντεύουν στις επαναστατικές γυμναστικές των Σχολών.

Μπορεί τα χρόνια να περνούν, όμως στα πανεπιστήμια, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλη τη ζωή, ποτέ δεν εκλείπουν οι ταραχοποιοί, οι οποίοι εξιτάρονται από τις παρανομίες τους, την ώρα - μάλιστα - που βρίσκουν προκάλυμμα προστασίας από κοινοβουλευτικά κόμματα.

Τι ακριβώς είναι αυτό το άσυλο; Ήταν μια ιστορία που επικράτησε τον μεσαίωνα, ώστε να μην παρακωλύονται οι παραδόσεις των καθηγητών. Σήμερα, πουθενά δεν ασχολείται κανείς σε όλη την οικουμένη, αφού οι καθηγητές είναι ελεύθεροι να διδάσκουν την επιστήμη τους.

Στη χώρα μας, όμως, όπως διαστρεβλώνονται εύκολα ακόμα και τα αυτονόητα ζητήματα, το άσυλο έχει ταυτιστεί με την πρόθεση της εξουσίας να καταργήσει το άσυλο, το οποίο ουδείς σκέπτεται να το καταπατήσει. Πώς, όμως, κύριε Τσίπρα, θα σταματήσουν οι καταλήψεις και οι τραμπουκισμοί στις Σχολές;

Γιατί δεν λέτε καθαρά και ξάστερα με ποιον ακριβώς τρόπο; Υπάρχει κάποιο σχέδιο από την πλευρά της αριστεράς και δεν το γνωρίζουμε; Έχουμε την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει τίποτε απολύτως, γιατί η τροφή όλου του μορφώματος των δήθεν «προοδευτικών» περικλείεται στο δόγμα του Μάο, που είχε υιοθετήσει πριν από μερικά χρόνια ο Τσίπρας και έλεγε «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση».

Αυτά πρεσβεύει σύμπας ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα της αριστεράς μαζί με τις παραφυάδες τους. Γι’ αυτό και δεν θέλουν φύλαξη των σχολών από άοπλους αστυνομικούς , τροφοδοτώντας και τις φίλιες εφημερίδες με ψευδολογήματα, καθώς γράφουν ότι «βάζουν όπλα στα πανεπιστήμια» ή δημοσιεύουν σκίτσα που παρομοιάζουν τις πύλες των σχολών με την αισχρή ταύτιση της πύλης του Άουσβιτς.

Ξεχνούν, όμως, όλοι αυτοί που υποθάλπουν το μπάχαλο ότι οι σχολές είναι Δημόσια κτίρια και τα έξοδα συντήρησης, όπως και οι μισθοί των καθηγητών, πληρώνονται από τη φορολογία των πολιτών. Η Ελλάδα πρέπει να μπει επιτέλους στην τροχιά των σύγχρονων χωρών.

Εμμονικές και ξεπερασμένες αντιλήψεις πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο ιστορικός, συγγραφέας και φιλόσοφος Will Durant (1885 - 1981) έλεγε: «Εκπαίδευση είναι η βαθμιαία ανακάλυψη της άγνοιάς μας». Μεγάλη κουβέντα για πολλούς αποδέκτες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αν ζούσε… ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Εάν είχε εφαρμοστεί η πολιτική του, δεν θα χρεοκοπούσαμε. Θα περιοριστώ σε δύο ζητήματα που πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις του Κων. Μητσοτάκη θα ήταν καθοριστικές. Η συνέντευξη του ...

Όταν φωνάζεις βοήθεια, τα ποιήματα δεν αρκούν

Η Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας ΚΑΤΑ των Γυναικών, αποτελεί μια αφορμή για ενημέρωση, μια αφορμή για ευαισθητοποίηση, μια αφορμή για κατανόηση αυτής της πραγματικότητας, ...

Καταλύοντας την παράνοια στις ΗΠΑ

Oι αμερικανικές εκλογές έδειξαν πράγματα εντελώς παράδοξα η ασυνήθιστα για τα δεδομένα μιας δυτικής δημοκρατίας. Η αντίδραση των Αμερικανών ψηφοφόρων υπήρξε καταλυτική. Αγνοώντας τ...

Φόρτωση άρθρων...