Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ ολοταχώς προς νέα διάσπαση

Ο κύβος ερρίφθη! Ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ό,τι απόμεινε από την εποχή της «ένδοξης διακυβέρνησης της πρώτης φοράς αριστερά», ετοιμάζεται, με κάθε μεγαλοπρέπεια, να ζήσει μια δεύτερη, συνεχόμενη διάσπαση από την οποία θα προκύψουν (λογικά) ένα αμιγές μόρφωμα ψεκασμένων παλαβών «kasselistas, όπως είναι το όνειρο των εξαπτέρυγων του «κυρ Στέφανου» και μια ομάδα βουλευτών, στελεχών και μελών «ελευθέρας βοσκής», για την προσέλκυση των οποίων «θα σκοτωθούν» η Νέα Αριστερά, η Ζωή και ο καραφλός κορακοκκόκορας του ΜΕΡΑ25.

Του Χρήστου Υφαντή

Η δήθεν συγκέντρωση στο Σύνταγμα μερικών δεκάδων «πονεμένων» της ιστορικής αριστεράς ομού κι αντάμα με δεκάδες παράνομους πρόσφυγες της περιοχής περί την πλατεία, οι οποίοι προσέτρεξαν ασμένως να κρατήσουν σημαίες για να «γράψει η κάμερα πλήθος», όρισε τις εξελίξεις της επόμενης μέρας, οι οποίες θεωρούνται πλέον αναπότρεπτες.

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση ανταποκρίνεται ευθέως στη λογική «την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενος», μια απουσία του θα σηματοδοτούσε την απόλυτη καταστροφή, καθώς θα προκαλούσε τεράστιες εσωτερικές αντιδράσεις από τα εναπομείναντα «κουρέλια» του τσιπρισμού και θα ακύρωνε την προεδρική παρουσία του Κασσελάκη, δίνοντας, ταυτόχρονα το σήμα για την τελική έξοδο.

Βεβαίως, τόσο η εικόνα του, όσο και η γλώσσα του σώματος του στη διάρκεια της ομιλίας Κασσελάκη εξέπεμπαν μια προϊούσα δυσανεξία σε όσα άκουγε από τον παραληρούντα στην εξέδρα πρόεδρο του κόμματος, με αποτέλεσμα τα πλάνα πάνω του να είναι πολύ λίγα «για τον φόβο των Ιουδαίων».

Με τούτα και με εκείνα η υπό την κυρία Γεροβασίλη εναπομείνασα ομάδα βουλευτών και στελεχών με καλές, ακόμη, αναφορές σε μεγάλη μερίδα παλαιών μελών του κόμματος έχει πάρει τις αποφάσεις της, είναι σε ευθεία συνεννόηση με τον ALEXIS και ετοιμάζεται «για άλλες πολιτείες, αριστερές», χωρίς ακόμη να έχει καταλήξει ποιο από τα υπόλοιπα σχήματα προτιμά, καθώς στο παρασκήνιο η διεργασίες για την επανεμφάνιση Τσίπρα στο πολιτικό προσκήνιο είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η υπόθεση «φυγή προς τα εμπρός» έχει συσπειρώσει όλη την εσωκομματική αντιπολίτευση, έχει αποκτήσει διαστάσεις επιβίωσης για τους θιασώτες του τσιπρισμού, στην ουσία είναι μονόδρομος για τον καθένα στον ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθεί να σέβεται τον εαυτό του και την ιστορική του πορεία και δεν έλκεται από τους τόνους ψεμάτων και ασυναρτησιών του Κασσελάκη. 

Η λευκή απεργία στην οποία συνειδητά οδηγήθηκαν απέναντι στις παλαβομάρες των kasellistas και στις φιγουρατζιδικες κορώνες ενός αρχηγού σε μόνιμη παθογένεια, που ανήγαγε την προφανή του παρανομία με το «πόθεν έσχες» σε αιχμή του δόρατος της αντιπολίτευσης που δήθεν ασκεί στον Κυρ. Μητσοτάκη, ήταν το πρώτο βήμα αντίστασης απέναντι στον δομικό παραλογισμό του ιδιοκτήτη αστακοκάραβων και διάφορων σπιτιών που κανείς δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκουν, η αποχώρηση, είτε μαζικά, είτε κατά μόνας, από το πολιτικό κουφάρι της Κουμουνδούρου δεν μπορεί να περιμένει «ούτε μια εβδομάδα».

Η κινητικότητα αυτή είναι που αποτυπώνεται σε διάφορες μετρήσεις και κάνει δημοσκόπους που «τολμούν» να μετρήσουν κανονικά τις τάσεις να διαρρέουν εκτιμήσεις για μεγάλη καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ στα όρια του 13-14%, εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί από τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα θα ανατινάξει ολόκληρο το οικοδόμημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού πρώτα αυταναφλεγεί ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης.

Η προοπτική να αποτελέσουν οι αποχωρούντες την κομματική μαγιά για να στηριχτεί η νεκρανάσταση του «αγαπημένου άχαστου ηγέτη» συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, ειδικά αν συνδυαστεί και με την προφανή αδυναμία του Νίκου Ανδρουλάκη να διεμβολίσει τον χώρο και να προσπεράσει τις παλαβομάρες και την ψεκασμένη τοξικότητα του Κασσελάκη είναι πάντα πάνω στο τραπέζι, χωρίς όμως να αποτελεί την μοναδική επιλογή, καθώς η κοινωνία των πολιτών ελάχιστα έως καθόλου ασχολείται με τον «νεκρό» πολιτικά τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι καθόλου απίθανο οι αποχωρούντες να μετρηθούν και να πορευτούν για ένα διάστημα μόνοι τους, ώστε να μετρήσουν τις πραγματικές δυνάμεις τους και την απήχηση τους στο χώρο, πριν καταλήξουν στη συνεργασία με ένα άλλο κομματικό σχήμα.

Ο κ. Κασσελάκης είναι σε γνώση των διεργασιών και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και πρόκειται να διευκολύνει την αποχώρηση τους, καθώς προσβλέπει σε ένα «καθαρό» κασσελακικό μόρφωμα, που θα διεκδικήσει την ψήφο των κάθε λογής ψεκασμένων αυτής της χώρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι 70 μέρες που κρίνουν πολλά, σε διεθνές επίπεδο

Μέσα στις επόμενες 70 ημέρες αναμένεται να λάβουν χώρα σημαντικές εξελίξεις και να συντελεστούν γεγονότα, τα οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα επηρεάσουν ολόκληρο τον πλανήτη....

Γιατί μπαίνει σε νέα φάση το ελληνικό success story

Την άλλη Παρασκευή ο αμερικανικός οίκος Moody's αναμένεται να δώσει στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα και να αναζωογονήσει το ελληνικό success story, ενώ την ίδια στιγμή, λαμβάνου...

Φόρτωση άρθρων...