Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Όταν αναζητάς τα αίτια της δυστυχίας σου σε σένα

Απόψεις Ράνια Μαρκοπούλου

Έχουν γεμίσει τα βιβλιοπωλεία με βιβλία αυτοβελτίωσης. Ένα είδος βιβλίου που σου λέει πώς να ζεις για να κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο. Βιβλία που μας παρακινούν και μας εμπνέουν να ζήσουμε καλύτερα, βιβλία που μας δείχνουν τον τρόπο για να 'ρθει και σε μας η προσωπική και η επαγγελματική επιτυχία, η ανάπτυξη και η καλύτερη ποιότητα ζωής. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν γράψει έστω και ένα και ακόμα πιο πολλοί αυτοί που έχουν διαβάσει έστω ένα.

Συγγραφείς που νομίζουν πως είναι σύγχρονοι ‘’φιλόσοφοι’’, με συμβουλές και ενδείξεις για να πάρεις δύναμη, για να διώξεις το άγχος, για να πετύχεις. Βιβλία με τίτλους ελκυστικούς ‘’ανάμεσα σε ηλίθιους’’, ‘’σκέψου σαν πλούσιος’’, ‘’γίνε ο καλύτερος εαυτός σου’’.

Πετυχαίνουν όμως το σκοπό τους ή τον στόχο τους; Όχι. Σίγουρα όχι.

Σου φορτώνουν όλα τα κακά που συμβαίνουν, σε πείθουν πως ΕΣΥ φταις, ΕΣΥ τα δημιουργείς, ΕΣΥ αν αλλάξεις και βελτιωθείς όλα στη ζωή θα είναι τέλεια!

Η ευθύνη ολόκληρη δική σου! Πάρ' την να την έχεις!

Καμιά ευθύνη στο σύστημα. Καμιά αναφορά στη συλλογική ευημερία. Για να αλλάξουν τα πράγματα επί της ουσίας δεν αρκεί ένα από αυτά τα βιβλία.

Επίσης ‘’πιστεύω ότι το πρώτο καθήκον της φιλοσοφίας είναι να σε κάνει να καταλάβεις σε τι βαθιά σκατά βρίσκεσαι!’’ (Σλάβοϊ Ζίζεκ)

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποια είναι η παγίδα για τη Μεσαία Τάξη;

Στη Δύση, οι μεσαίες τάξεις που σχηματίστηκαν την περίοδο 1945-1990, δυσκολεύονται πολύ να περάσουν από τη βιομηχανική εποχή σε αυτήν της οικονομίας των γνώσεων και της τεχνητής νο...

Με ξένη αποταμίευση δεν γίνεται ανάπτυξη

Η οικονομική ιστορία των τελευταίων 200 χρόνων της Ελλάδας χαρακτηρίζεται από χρέη, εξωτερική εξάρτηση και χρεοκοπίες. Η επανάληψη του ίδιου μοτίβου δεν είναι σύμπτωση. Όσο σημαντι...

Πώς η Goldman Sachs ενισχύει το ελληνικό success story

Άλλο ένα σήμα για τοποθετήσεις με φόντο το ελληνικό success story βγήκε χθες στη... φόρα και μάλιστα από τον κορυφαίο οίκο Goldman Sachs. Ο αμερικανικός κολοσσός προχώρησε σε αν...

Φόρτωση άρθρων...