Έχουν γεμίσει τα βιβλιοπωλεία με βιβλία αυτοβελτίωσης. Ένα είδος βιβλίου που σου λέει πώς να ζεις για να κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο. Βιβλία που μας παρακινούν και μας εμπνέουν να ζήσουμε καλύτερα, βιβλία που μας δείχνουν τον τρόπο για να 'ρθει και σε μας η προσωπική και η επαγγελματική επιτυχία, η ανάπτυξη και η καλύτερη ποιότητα ζωής. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν γράψει έστω και ένα και ακόμα πιο πολλοί αυτοί που έχουν διαβάσει έστω ένα.

Συγγραφείς που νομίζουν πως είναι σύγχρονοι ‘’φιλόσοφοι’’, με συμβουλές και ενδείξεις για να πάρεις δύναμη, για να διώξεις το άγχος, για να πετύχεις. Βιβλία με τίτλους ελκυστικούς ‘’ανάμεσα σε ηλίθιους’’, ‘’σκέψου σαν πλούσιος’’, ‘’γίνε ο καλύτερος εαυτός σου’’.

Πετυχαίνουν όμως το σκοπό τους ή τον στόχο τους; Όχι. Σίγουρα όχι.

Σου φορτώνουν όλα τα κακά που συμβαίνουν, σε πείθουν πως ΕΣΥ φταις, ΕΣΥ τα δημιουργείς, ΕΣΥ αν αλλάξεις και βελτιωθείς όλα στη ζωή θα είναι τέλεια!

Η ευθύνη ολόκληρη δική σου! Πάρ' την να την έχεις!

Καμιά ευθύνη στο σύστημα. Καμιά αναφορά στη συλλογική ευημερία. Για να αλλάξουν τα πράγματα επί της ουσίας δεν αρκεί ένα από αυτά τα βιβλία.

Επίσης ‘’πιστεύω ότι το πρώτο καθήκον της φιλοσοφίας είναι να σε κάνει να καταλάβεις σε τι βαθιά σκατά βρίσκεσαι!’’ (Σλάβοϊ Ζίζεκ)