Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Ποια είναι τα νέα δεδομένα στις ΗΠΑ μετά την απόσυρση Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πήρε τη μεγάλη απόφαση για να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία και πλέον διαμορφώνονται νέα δεδομένα στην τελική ευθεία προς τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Το ενδεχόμενο να κάνει... πάρτι στις εκλογές ο Τραμπ, είχε κινητοποιήσει τους μηχανισμούς του κόμματος των Δημοκρατικών, ώστε ο Μπάιντεν να πάρει τη μεγάλη απόφαση πριν είναι πολύ αργά. Σύμφωνα με αναλυτές, αν έφτανε έως τις εκλογές του Νοεμβρίου, τότε θα ήταν πολύ πιθανό ο Τραμπ να κέρδιζε άνετα και τα δύο σώματα των αντιπροσώπων (Κογκρέσο και Γερουσία).

Του Λουκά Γεωργιάδη  

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κάμαλα Χάρις προβάλλει πλέον ως το απόλυτο φαβορί για να διεκδικήσει την προεδρία έχοντας τη στήριξη του Μπάιντεν και φιλοδοξώντας να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ. Αν μη τι άλλο, η τράπουλα ανακατεύεται για τα καλά και έως το Νοέμβριο, πολλά μπορούν να συμβούν.

Οι αγορές αντιδρούν ψύχραιμα στην προοπτική επικράτησης του Τραμπ καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία θα πάρει ισχυρή ώθηση. Από την άλλη πλευρά, οι Ευρωπαίοι... δαγκώνονται για να μην εκλεγεί ο Τραμπ, ο οποίος, θα εντείνει τον βαθμό αβεβαιότητας στις σχέσεις εκατέρωθεν του Ατλαντικού, με ανοικτό το θέμα του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται ο Τραμπ έχει το "μαγικό ραβδί" για να βάλει τέλος στον πόλεμο αυτό. Οι επαφές που έχει αρχίσει με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι, δείχνουν ότι έχει τη διάθεση να συνδράμει μια προσπάθεια επίλυσης της κρίσης. Το θέμα είναι με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά και ποια θα είναι η αντιμετώπιση της Ευρώπης από τον Τραμπ ως Πρόεδρο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο πρώτος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ και αυτό είναι κάτι που πρέπει να τύχει της ανάλογης προσοχής την επόμενη μέρα των αμερικανικών εκλογών. Αν εκλεγεί ο επικεφαλής των Δημοκρατικών, τότε δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα, αν εκλεγεί ο Τραμπ μπορεί τα πράγματα από "μαύρα" να γίνουν... γκρίζα.

Ίδωμεν...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όταν αναζητάς τα αίτια της δυστυχίας σου σε σένα

Έχουν γεμίσει τα βιβλιοπωλεία με βιβλία αυτοβελτίωσης. Ένα είδος βιβλίου που σου λέει πώς να ζεις για να κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο. Βιβλία που μας παρακινούν και μας εμπνέου...

Οι 70 μέρες που κρίνουν πολλά, σε διεθνές επίπεδο

Μέσα στις επόμενες 70 ημέρες αναμένεται να λάβουν χώρα σημαντικές εξελίξεις και να συντελεστούν γεγονότα, τα οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα επηρεάσουν ολόκληρο τον πλανήτη....

Φόρτωση άρθρων...