Παρασκευή απόγευμα κουρασμένος από όλη την εβδομάδα, μπαίνεις στο μετρό για να επιστρέψεις σπίτι σου. Στα είκοσι περίπου λεπτά της διαδρομής μέσα στο βαγόνι βλέπεις, όπου κι αν κοιτάξεις, μπροστά, πίσω, αριστερά, δεξιά, για είκοσι ολόκληρα λεπτά διαφήμιση στοιχηματικής εταιρείας.

Σε προτρέπει να παίξεις…. Υπεύθυνα! Τονίζει με έντονα κόκκινα γράμματα πως ένα ποντάρισμα, ένα μόνο, θα σου αλλάξει τη ζωή, θα κάνει τη διαφορά, δε χρειάζεται εσύ να προσπαθήσεις, να παλέψεις, να ασχοληθείς. Το ποντάρισμα θα τα κάνει όλα για σένα, εύκολα, χωρίς καν να μετακινηθείς από το χώρο σου, μέσα από το κινητό σου ή τον υπολογιστή σου.

36 δις. ευρώ πόνταραν οι Έλληνες στη Θεά Τύχη τη χρονιά που πέρασε. Ο ΟΠΑΠ, τα καζίνο, οι πάροχοι online υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών, αναπτύσσονται, ανθίζουν καθημερινά μετά τη νομιμοποίησή τους το 2022 από ανθρώπους που κάθε Παρασκευή, κουρασμένοι, μπαίνουν στο μετρό για να επιστρέψουν σπίτι τους από τη δουλειά τους. Ναι, από αυτούς! Ποια ομάδα ανθρώπων είναι αυτή που μετακινείται καθημερινά με το μετρό και βομβαρδίζεται από τις διαφημίσεις του? Σίγουρα όχι η ομάδα ανθρώπων που ΔΕΝ ανησυχεί με το ‘’απώλεια περιουσίας’’! Κάθε μέρα μετακινούνται με το μετρό οι άνθρωποι που αν εθιστούν στον τζόγο δεν μπορούν να λάβουν καμιά βοήθεια. Ένα ΚΕΘΕΑ ποιον να πρωτοσώσει! Σήμερα κιόλας όπου τίποτα δε λειτουργεί όπως ‘’πρέπει’’!

Τζόγος λοιπόν! Μια ευχάριστη δραστηριότητα ή ένας εθισμός που φέρνει διαταραχές? Ένας απλός παίκτης ή ένας παθολογικός παίκτης?

Νίκη, ήττα, απόγνωση, απελπισία σε ένα διαφημιστικό.

Μια νόμιμη πρόταση για να τη δεις μια Παρασκευή απόγευμα, κουρασμένος, επιστρέφοντας σπίτι σου από τη δουλειά σου!