Σαββάτο
28 Σεπτεμβρίου 2024

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει… Δουκάτο

Την επαύριον των Eυρωεκλογών, όλοι οι πολιτικάντηδες διαφόρων αποχρώσεων, οι οποίοι ξελαρυγγιάζονταν στα τηλεκάναλα και τα ραδιόφωνα, από όρθρου βαθέως, μέχρι νυκτός, προκειμένου να πείσουν τον ελληνικό λαό, ότι εκείνοι έχουν λύσεις δια πάσαν νόσον. 

Μόλις παρέλαβαν τα εκλογικά ‘χαμπέρια’ , την επόμενη κιόλας ημέρα άλλαξαν τροπάριο. Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, επανήλθαν αυθωρεί και παραχρήμα στα έωλα σενάρια τα οποία μόνοι τους τα κατασκευάζουν και τα διακινούν. Και όλα αυτά γίνονται για να μπορέσουν να διατηρήσουν στην επικαιρότητα την ουτιδανή πολιτική τους οντότητα. 

Του Γιάννη Μιχαήλ 

Αφού απέτυχαν να νικήσουν τον Μητσοτάκη, ξεκίνησαν τις παρασκηνιακές ζυμώσεις για να δημιουργηθεί μια μεγάλη κεντροαριστερά, η οποία ως ‘προοδευτική συμμαχία’, με αρχηγό τον εκλεγμένο από το αριστερό κέρας, θα αλλάξει (όχι τον αδόξαστο πιστεύω) τον ρουν της ιστορίας. 

Άλλωστε όλοι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι αριστεροί αγωνιστές, έχουν δώσει δείγματα γραφής στις μεγάλες ‘τομές και αλλαγές’ που έχουν συντελεστεί στην ελληνική επικράτεια. Στην επικαιρότητα τελευταίως, ανεσύρθη και το όνομα του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος θα αναδειχθεί σε ηγέτη της Κεντροαριστεράς, μέσω της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ. 

Δεν γνωρίζω τι πρεσβεύει ο Ανδρουλάκης, ο οποίος πιέζεται από στελέχη του Κινήματος να προσφύγει σε εσωκομματικές εκλογές. 

Όμως γνωρίζοντας πολύ καλά την πρόσφατη ιστορία του ΠΑΣΟΚ, που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, πιστεύω ότι οι οπαδοί του Κινήματος, θέλουν να μην καταπατηθούν οι παρακαταθήκες όλων όσοι ομνύουν στο Σοσιαλιστικό Κίνημα. 

Οι οποίες έχουν μεγάλη απόσταση από τα όσα πρεσβεύουν οι οπαδοί του Κασσελάκη και του Τσίπρα, ο οποίος έφερε τον Ζάεφ στην Αθήνα, για να ‘εορτάσουν’ την μεγάλη συμφωνία των Πρεσπών. 

Αλλά πέρα από τα φληναφήματα όσων ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, είμαι βέβαιος ότι κανείς στο ΠΑΣΟΚ, δεν θα ήθελε το Κίνημα να γίνει ‘Δουκάτο’. Και ο νοών νοείτω…
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί αποτελεί συστημικό οικονομικό κίνδυνο η κλιμάκωση της έντασης Ισραήλ-Χεzμπολάχ

Η εκτόξευση πυραύλων από τη Χεzμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο και η προειδοποίηση Νετανιάχου ότι έρχονται χειρότερες μέρες για τους πολέμιους τους Ισραήλ, ανεβάζουν τον...

Φόρτωση άρθρων...