Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

«Αδειάζει» τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αποστολάκης για τις συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ

Τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σχολίασε σήμερα ο πρώην υπουργός Άμυνας και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, που διετέλεσε υπουργός επί Kυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επέμεινε στη θέση του πως στο απευκταίο σενάριο μιας ένοπλης σύγκρουσης με την Τουρκία η Ελλάδα θα είναι μόνη της. Όμως, αναγνώρισε πως η χώρα έχει ισχυρές συμμαχίες και καλές συμφωνίες.

«Έχει νόημα να έχεις συμμαχίες, να σε στηρίζουν, να δημιουργείς υποχρεώσεις απέναντί τους αλλά να διατηρείς χαμηλά τις προσδοκίες. Έχουμε κάνει δυο - τρεις καλές συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία», ανέφερε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν τα θετικά λόγια για τις συμφωνίες αυτές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ τις είχε καταψηφίσει στη Βουλή.

Θετικές ήταν οι δηλώσεις του συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα σε θέματα άμυνας και για την απόκτηση των φρεγατών Belh@arra αλλά και για την αναβάθμιση του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα. 

«Καλώς ήλθαν οι φρεγάτες, είναι ένα πρόγραμμα δουλεμένο. Από το 2009 υπήρχε απόφαση να πάρουμε τα πλοία. Ό,τι προστίθεται στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι θετικό, δίνει δυνατότητες», είπε ο ναύαρχος εν αποστρατεία. 

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις φρεγάτες και τα Rafale είχε προτιμήσει να δηλώσει «παρών».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κεχαγιά: Υπάρχει πιθανότητα να οδηγηθούμε σε Πρόταση Μομφής ενδεχομένως από τον Πολάκη

Τη στήριξή της στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη επανέλαβε η Βούλα Κεχαγιά και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διοικήσει και να έχει τον έλεγχο του κόμματος. Η Βούλα Κ...

Ενταση με εργαζόμενους της «Αυγής» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ -Μπήκαν στην αίθουσα και φώναξαν συνθήματα

Εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυγή» και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, μπήκαν στην αίθο...

Φόρτωση άρθρων...