Πέμπτη
04 Ιουλίου 2024

Μετεκλογικό... ανακάτεμα στο πολιτικό σκηνικό με φόντο τους δύο πρώην - Οι αιχμές και τα «καμπανάκια»

Παρασκήνιο

Στην εξίσωση της μετεκλογικής ανακατωσούρας μπήκε από χθες η Νέα Δημοκρατία, με τη δριμεία κριτική Σαμαρά κατά του Μητσοτάκη, σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, παρουσία και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Η ομιλία Σαμαρά κινήθηκε σε ένα πλαίσιο ακραιφνώς δεξιό έως ακροδεξιό, καθώς θεωρεί ότι εκεί πρέπει να γείρει η Νέα Δημοκρατία, αν θέλει να συνεχίσει να είναι κυρίαρχη. Η αλήθεια είναι ότι με ένα ποσοστό δεξιών κομμάτων κοντά στο 20%, δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, ο Μητσοτάκης πρέπει να ζυγίσει καλά το αποτέλεσμα των τελευταίων Ευρωεκλογών. Από την άλλη, ο Κώστας Καραμανλής, εστιάζοντας στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και μόνο, είναι γνωστό, ότι πολιτεύτηκε με αιχμή το άνοιγμα στον κεντρώο χώρο.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Εμείς απλά να θυμίσουμε, ότι το χειρότερο ποσοστό του Μητσοτάκη και μάλιστα σε Ευρωεκλογές είναι το ίδιο με το καλύτερο ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας επί Σαμαρά, σε εθνικές εκλογές! Βέβαια, το 2012 ήταν διαφορετικές οι συνθήκες λόγω μνημονίων και θα είναι εκτός πραγματικότητας να αγνοήσουμε τα μηνύματα της κάλπης στη Νέα Δημοκρατία, στις 9 του περασμένου Ιουνίου.

Τα... καμπανάκια καλό είναι να ηχούν, αλλά, δεν αποτελεί και πολύ καλή ιδέα να αρχίσει η αμφισβήτηση του Μητσοτάκη. Πιθανόν, να υπάρχουν κάποιοι... μπροστινοί που κάνουν το παιχνίδι των... πισινών για να κερδίσουν ό,τι μπορούν να κερδίσουν από μια κυβέρνηση, που πληγώθηκε στις τελευταίες Ευρωεκλογές. Οι... παραπονιάρηδες είναι προφανές ότι αν έπαιρναν μια υπουργική θέση θα γίνονταν... αρνάκια. Βέβαια, δεν ξέρουμε αν κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία "ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη" για να μας προκύψουν από το πουθενά διάφοροι πολιτικά ανύπαρκτοι από αντίπαλους χώρους, οι οποίοι θα... καβαλήσουν το καλάμι!

Ο Σαμαράς, πριν πει όσα είπε χθες, θα μπορούσε να πάρει τηλέφωνο τον Μητσοτάκη και να τα πουν από κοντά. Αν έχει αρνηθεί ο Μητσοτάκης κάτι τέτοιο, τότε πάμε πάσο.

Ωστόσο, πρέπει κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία να καταλάβουν ότι οι εποχές έχουν αλλάξει. Κάποτε για έναν ΕΝΦΙΑ ήρθε ο Τσίπρας. Ελπίζουμε ότι κάποιοι δεν έχουν στο μυαλό τους για ένα τυπικό θέμα που αφορά ελάχιστους, όπως είναι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, να μας προκύψουν κάποια άλλα "φρούτα". Ο Σαμαράς ήταν πολλά χρόνια εκτός ΝΔ, πήρε δύσκολες αποφάσεις όταν ήταν πρωθυπουργός, αλλά από κει και πέρα, πρέπει να μελετήσει σε βάθος τους συσχετισμούς δυνάμεων στην Ευρώπη, καθώς πολλοί έχουν εκφράσει ακραίες θέσεις, αλλά έχουν αναγκαστεί και σε άτακτη υποχώρηση...

Ο Μητσοτάκης αποτελεί εθνικό κεφάλαιο και μάλιστα με μεγάλη εσωτερική αξία και ανυπολόγιστη υπερ-αξία σε διεθνές επίπεδο. Δεν υπάρχει πρωθυπουργός τις τελευταίες δεκαετίες, ο οποίος να έχει συνεργαστεί με τους διεθνείς εταίρους της χώρας και να έχει επιτύχει τόσα πολλά.

Στο τέλος της τετραετίας θα γίνει το... ταμείο και θα δούμε. Βέβαια, ο σημερινός πρωθυπουργός οφείλει να λάβει σοβαρά όλα τα νέα δεδομένα και να ακούει τους πάντες. Άλλο να συζητά και να διαφωνεί κάποιος και άλλο να προσπαθεί να περάσει ένα κλίμα αμφισβήτησης, την ίδια στιγμή που στα άλλα κόμματα γίνεται της... ξεμαλλιασμένης αλεπούς το κάγκελο!

Γιατί οι πρώην πρωθυπουργοί, πρέπει να βλέπουν πιο μακριά και αφού εντοπίσουν τις αδυναμίες να συστρατεύονται με αυτόν που φέρνει υπεραξίες και όχι να δημιουργούν δυσανάλογα πολλές αμφισβητήσεις, οι οποίες θα φέρουν στο προσκήνιο πολιτικούς "φελλούς" που ονειρεύονται να γίνουν... Ρονάλντο, χωρίς να έχουν ακουμπήσει καν το τόπι!

Κυρίως δε, πρέπει να αναφέρουμε ότι ένας πρώην πρωθυπουργός μπορεί να ασκήσει αυστηρή κριτική, εφόσον έχει τοποθετηθεί δημοσίως για τα θετικά της κυβέρνησης. Αυτό δεν το έχουμε δει από τον Αντώνη Σαμαρά...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καρτερός κατά Κασσελάκη: Ανοίξτε επιτέλους τα στόματά σας - Ο Τσίπρας δεν είναι αυτοφωράκιας κανενός

Δριμεία κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, καλώντας παράλληλα τους τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ «να ανοίξουν επιτέλους τα στόματα τους» ασκεί ο Θανάσης Καρτερός με ανάρτησή του στα so...

Αμετανότητη η Φωτίου για τα... γαλλικά στη Βουλή: «Έκφραση αγανάκτησης εκτός μικροφώνου» το «άει στο διάολο»

Καμία διάθεση συγγνώμης για το «άει στο διάολο» που εκστόμισε κατά της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, δεν έδειξε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου, σε ανάρτηση ...

Έβαλε «φωτιά» η Φωτίου στη Βουλή – Απαράδεκτη συμπεριφορά, διαολόστειλε την Κεφαλογιάννη

Θερμό επεισόδιο είχαν η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκής επιτροπής Παραγωγής κα...

Φόρτωση άρθρων...