Ποιοι υπαγόρευαν σε ισοβίτη να καταθέσει ψευδώς για να εμπλέξει εφοπλιστή
Μείζον πολιτικό θέμα, που χρήζει άμεσης διερεύνησης, προκαλούν οι συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον καταδικασθέντα για την υπόθεση Noor 1 Μάκη Γιαννουσάκη που έδωσε στη δημοσιότητα το πόρταλ UNFOLLOW.
Στόχος των επαφών ήταν να ενοχοποιηθεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για την υπόθεση του Noor-1.
Με βάση πάντα τα στοιχεία αυτά, στην απόπειρα εμφανίζεται να έχει κεντρικό ρόλο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ ανακριτικός λειτουργός, αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, από κοινού με δικαστικούς λειτουργούς, εμφανίζονται να προσπαθούν να αποσπάσουν από τον καταδικασθέντα σε ισόβια για την πολύκροτη υπόθεση, ψευδή κατάθεση που θα εμπλέκει άμεσα τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Το UNFOLLOW δημοσιεύει ηχογραφημένες συνομιλίες, οι οποίες αναρτήθηκαν από άγνωστο χρήστη στο διαδίκτυο και είναι δημόσια προσβάσιμες.
Μάλιστα, στην κατοχή του UNFOLLOW έχει περιέλθει και η αναφορά εισερχομένων κλήσεων που έκανε η αρμόδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για τον αριθμό που χρησιμοποιεί ο Μ. Γιαννουσάκης, από την οποία προκύπτει πως όντως το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου 2017, ο αριθμός τηλεφώνου που χρησιμοποιεί ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται να πραγματοποιεί τρεις κλήσεις προς τον Μ. Γιαννουσάκη (στις 21.03, στις 21.33 και στις 21.36), ενώ κλήση υπάρχει και την επόμενη μέρα στις 20.13.
Κάλυψη Κοντονή στον Πάνο Καμμένο
Πλήρη κάλυψη παρέσχε πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης στον Πάνο Καμμένο για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο.
«Δεν είναι παράνομο αν ένας υπουργός λάβει μία πληροφορία τέτοιου επιπέδου να ενημερώσει τον υπουργό», σημείωσε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας να αποσαφηνίσει σε ποια πληροφορία αναφέρεται, και κυρίως στον τρόπο κτήσης της, και αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίδιος είχε λάβει γνώση, ενώ υποστήριξε πως ο ίδιος, και όχι ο Πάνος Καμμένος, ενημέρωσε την εισαγγελία για να πράξει τα δέοντα.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ότι τυχόν παραβίαση του Κανονισμού των Φυλακών θα ελεγχθεί, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «ήσσονος σημασίας» το θέμα, και εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στη διακίνηση των 2,1 τόνων ηρωίνης, αφήνοντας αιχμές περί επιχείρησης αποπροσανατολισμού από ορισμένα ΜΜΕ.
Ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε ότι η έρευνα της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη πράττουν τα δέοντα για να λάμψει η αλήθεια, τονίζοντας ότι «δεν κάμπτονται» από παρεμβάσεις.
«Δεν μπορεί να γίνει δικανική ή κοινοβουλευτική συζήτηση του θέματος – γιατί έχει προκύψει από μία είδηση που αφορά σε παρανόμως κτηθέντα αποδεικτικά μέσα – βάσει νόμου δυνατότητα θεσμικής αξιοποίησης παράνομων κτηθέντων μέσων υπάρχει μόνο με 3 όρους (…) Επομένως δεν νομίζω μπορούμε να συζητήσουμε το θέμα» αρκέστηκε να σχολιάσει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.
Εξηγήσεις αναφορικά με την επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη κρατούμενο και τη διαμεσολάβησή του προς την Εισαγγελία και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ζητούν από τον Σταύρο Κοντονή, οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
Συγκεκριμένα, τόσο ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος όσο και ο ομόλογος του, του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου καταλογίζουν στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας «απαράδεκτη» και «αντιθεσμική» παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
«Ανακύπτει σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα από το δημοσίευμα της Εφημερίδας “Καρφί” της 17ης Ιουνίου, το οποίο εμφανίζει τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος, με αντάλλαγμα σύμφωνα με συντέντευξη του εν λόγω ισοβίτη τη στήριξη της Κυβέρνησης, ώστε ο ίδιος να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης», υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαθεοδώρου κάνει λόγο για «αντιθεσμικές παρεμβάσεις που προσβάλλουν το κύρος και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης» και καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει εάν η επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με τον κρατούμενο ήταν άμεση ή έμμεση και κατά πόσο ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής. Μάλιστα, ο ίδιος κατά τη διάρκεια συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο κ. Κοντονή υπογράμμισε: «Βλέπουμε και ακούμε να υπάρχουν βορβορώδεις αποκαλύψεις ή πληροφορίες για τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος και της δικαιοσύνης. Ελπίζω να τα διαψεύσετε όλα γιατί ή υπάρχει ίχνος αλήθειας και θα πρέπει να παρέμβετε όχι με χειρουργικό αλλά με απόλυτο τρόπο ή δεν ισχύουν και πρέπει να τα διαψεύσετε απόλυτα. Γιατί κάτι μεσοβέζικο δεν μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των Θεσμών και της Δικαιοσύνης».
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ και το skai.gr