Σαββάτο
29 Ιουνίου 2024

Την έκλεισε ο Κασσελάκης: Δεν θα βγει ούτε το φύλλο της Κυριακής στην «Αυγή»

Παρασκήνιο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην «Αυγή» έπειτα από την απόφαση για αναστολή της καθημερινής έκδοσης της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν θα βγει ούτε το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας, που -όπως έγινε γνωστό- θα συνεχίσει κανονικά μαζί με την ιστοσελίδα.

Η αναστολή κυκλοφορίας του κυριακάτικου φύλλου της «Αυγής» αποφασίστηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι αναμένεται να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, καθώς μιλούν για μια πολιτική απόφαση που ελήφθη ομόφωνα από το Εκτελεστικό Γραφείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι είχαν συνάντηση τόσο με τον διευθυντή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη, όσο και με τη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, οι οποίοι -όπως λένε εργαζόμενοι- ήταν ανένδοτοι όσον αφορά την κυκλοφορία του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας λόγω των κακών οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο της «Αυγής» υπογραμμίζει ότι σκοπός της απόφασης είναι η αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας «avgi.gr», ενώ τονίζει ότι θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Πάντως, η ΕΣΗΕΑ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για τον «ξαφνικό θάνατο», ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την «Αυγή»:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας ''ΑΥΓΗ''.

Αυτός ο ''ξαφνικός θάνατος'' αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων. Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν, αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν.

Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον Κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Προφητείες Αντώναρου: Κάποιοι έχουν νταλκά να απαλλαγούν από τον Κασσελάκη - Θα φάνε τα μούτρα τους

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την επιστολή-φωτιά των «87» με στόχο τον Στέφανο Κασσελάκη μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Ευάγγελος Αντώναρος. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρα...

Αυλωνίτης: Ο Τσίπρας πρέπει να βγει και να υποστηρίξει το κόμμα του - Είναι λάθος η σιωπή του

Λάθος χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, την πρωτοβουλία των 87 βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να στείλουν κοινή επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος Στέ...

Ο Δούκας βουλιμικός και κακεντρεχής θέλει δημαρχία και αρχηγία, ενώ λέει ότι με τον Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ θα γινόταν Κυβέρνηση το 2050

«Την Κυριακή έχουμε την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ κι εκεί θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. «Να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της προο...

Φόρτωση άρθρων...