Πέμπτη
03 Οκτωβρίου 2024

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για… όλους

Παρασκήνιο

Λίγες ημέρες απομένουν για τις εσωκομματικές Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη προέδρου. Όλες οι λεπτομέρειες για την εσωκομματική διαδικασία έχουν αποφασιστεί και η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) ανακοίνωσε την Τρίτη τα 965 σημεία όπου θα στηθούν οι κάλπες.

Η ψηφοφορία της 6ης Οκτωβρίου, όσο και της 13ης Οκτωβρίου, εφόσον προκύψει, θα διαρκέσει από τις 07:00 έως τις 19:00. 

Το αντίτιμο για τη συμμετοχή ορίζεται στα τρία ευρώ και καταβάλλεται μόνο στον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο γύρο συμμετέχουν μόνο όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή. 

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, pasok.gr, και στο link «Εκλογικά Κέντρα» έχουν αναρτηθεί αναλυτικές λίστες με όλα τα εκλογικά κέντρα. Δικαίωμα ψήφου έχουν μέλη αλλά και φίλοι του κόμματος άνω των 16 ετών. 

Μπορούν όμως να συμμετάσχουν στην εσωκομματική διαδικασία και όσοι δεν βρίσκονται στις λίστες της Χαριλάου Τρικούπη με τη συμπλήρωση αίτησης μέλους ή φίλου κατά την ημέρα της ψηφοφορίας. 

Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης νέου τύπου. 

Ειδικά για τους νέους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, που δεν περιλαμβάνονται στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, η  ταυτοποίηση γίνεται για τους μεν Έλληνες με ταυτότητα ή διαβατήριο και ΑΜΚΑ, για τους αλλοδαπούς με άδεια παραμονής και AMKA και για τους Κύπριους με κυπριακή ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Ο ΑΜΚΑ θα προκύπτει από δημόσιο έγγραφο (π.χ. e-ΕΦΚΑ), που θα επιδεικνύεται στην εφορευτική επιτροπή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το βίντεο της Διαμαντοπούλου για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ με... «Απαράδεκτους» και Φασουλή

Στο βίντεο η Άννα Διαμαντοπούλου προσπαθεί να εξηγήσει τη σημασία των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ στους: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Σπύρο Παπαδόπουλο, Γιάννη Μπέζο και Σταμάτη Φασουλή.

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Καραμανλή και Σαμαρά – Η σημασία της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία πρωτοβουλία που συνιστά κίνηση ενότητας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκη...

Φόρτωση άρθρων...