Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη χαρακωμάτων μέχρι το έκτακτο συνέδριο - Αντίστροφη μέτρηση για την «εξαΰλωση» του κόμματος

Παρασκήνιο
Tags: ΣΥΡΙΖΑ

«Έκτακτο συνέδριο με εκλογή νέων συνέδρων» αποφάσισε, μεταξύ άλλων εξόχως αποκαλυπτικών μέτρων περιορισμού της πρόσβασης Κασσελάκη στον κομματικό μηχανισμό και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η Πολιτική Γραμματεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την απόφαση έλαβαν πλειοψηφικά μερικοί από τους γνωστότερους κομματικούς γραφειοκράτες του χώρου, επαγγελματίες άεργοι κάποιοι εξ αυτών, σε κάθε περίπτωση προσκολλημένοι στην καρέκλα και στην εξουσία που πηγάζει από αυτήν, πάντα πρόθυμοι να μετέλθουν οποιασδήποτε ίντριγκας ή συνωμοσίας αρκεί αυτή να υπηρετεί τον καθαγιασμένο στην αριστερή θεοκρατία στόχο «την καρέκλα μας αδέρφια και όλοι οι άλλοι να πάνε να …».

Γράφει ο Χρήστος Υφαντής

Ότι αυτός ο ανομολόγητος, πλην πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, στόχος επιχειρείται να ιδεολογικοποιηθεί με την επίκληση διάφορων αριστερών γραφικοτήτων του 19ου αιώνα «για τα όργανα, τις αποφάσεις τους και την τήρηση τους από όλους», από τις οποίες αναδύεται αυθεντικός ο διαβόητος «δημοκρατικός συγκεντρωτισμός» των stalinistas, η εξυπνότερη των παλαιοκομμουνιστικών ανακαλύψεων για να αναπαράγεται ανέξοδα και να μην απειλείται η κομματική ιεραρχία, προσδίδει στην απόπειρα τον χαρακτήρα της φαρσοκωμωδίας.

Να σου μιλάει ο Σπίρτζης, η Γεροβασίλη κι ένας επαγγελματίας άεργος ονόματι Θεοχαρόπουλος που κληρονόμησε ένα κομματικό ρετάλι από «εβδομάδα υπολοίπων» από τον θαλερό Κουβέλη και έκτοτε παριστάνει τη στελεχάρα είναι, όπως και να το δει κανείς, ανεξάντλητη πηγή γάργαρου γέλιου.

Στο μεταξύ, το κόμμα το οποίο θα κληθεί συντεταγμένα να εκλέξει, αφού προηγηθούν οι παρουσιάσεις των θέσεων του συνεδρίου και η απαραίτητη κομματική διαδικασία, συνέδρους για το «Έκτακτο Συνέδριο»… δεν υπάρχει! Αναζητείται, αλλά δεν βρίσκεται πουθενά, μοιάζει χαμένο στο διάστημα, κάτι σαν αριστερή αστρόσκονη, δεν υπάρχουν οργανώσεις, δεν υπάρχουν μέλη, δεν υπάρχουν όργανα, επικρατεί μια κατάσταση «της επί χρήμασι εκδιδομένης το σιδηρούν κιγκλίδωμα», με δυο λόγια χάνει το παιδί τη μάνα!

Αυτή η ακραία προσβλητική για την ανθρώπινη ύπαρξη, πόσο μάλλον για την κομματική νομιμότητα κατάσταση είχε παρουσιαστεί και στο τελευταίο συνέδριο (Φεβρουάριος 2024), στο οποίο ονομάζονταν «σύνεδρος» όποιος περνούσε έξω από το κτίριο του ΤάεΚβοΝτο. Τότε που στην αίθουσα εξελίσσονταν σκηνές απείρου κάλους με φωνές και υστερίες του στυλ «κάτσε κάτω ρε κ@ργιόλη» και «ποια είσαι εσύ μωρή που μιλάς», όλα στην υπηρεσία του κομματικού πατριωτισμού και μιας γραφειοκρατίας που θυμίζει έντονα την περίοδο της αποστασίας, τότε που όποιος περνούσε έξω από το παλάτι διορίζονταν υπουργός.

Είναι προφανές (το γράψαμε πολύ νωρίτερα) πως η πλειοψηφία των καρεκλοκένταυρων του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την περίοδο ζει για να καταστρέψει την υποψηφιότητα Κασσελάκη με την επίκληση διάφορων προφάσεων εν αμαρτίαις, η σύγκληση έκτακτου συνεδρίου με εκλογή νέων συνέδρων από ένα ανύπαρκτο και διαλυμένο κομματικό σώμα είναι η τελευταία γραμμή άμυνας των απανταχού παραιτημένων από τη ζωή κομματόσκυλων να παρατείνουν όσο γίνεται την οριστική διάλυση τους.

Πως θα συγκληθεί ένα Έκτακτο Συνέδριο σε ένα κομματικό σώμα που είναι γεμάτο χαίουσες πληγές και το έχουν εγκαταλείψει άπαντες (διάφορες ανακοινώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προέρχονται από κάτι γραφικούς σφραγιδοφύλακες που έχουν χάσει προ πολλού κάθε πιθανότητα να λειτουργήσουν εκτός των κομματικών συνόρων, επειδή είναι βαθύτατα ελλειμματικοί ως χαρακτήρες) είναι μια εξίσωση που δεν έχει καμία λύση.

Στην ουσία θα διοριστούν διάφοροι με έκτακτες διαδικασίες ως «σύνεδροι», δεν χρειάζεται δα και καμία βιασύνη στην εκλογή τους, ούτε καμία υποχρέωση να είναι παρόντες στο συνέδριο, ανάλογα με την επιρροή που έχει η κάθε πλευρά σε διάφορες ανύπαρκτες οργανώσεις μελών.

Η μια θα διορίζει συνέδρους τους κολλητούς της και η απέναντι θα καίγεται γιατί δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες, θα κάνει τα ίδια ακριβώς εκεί που την παίρνει και θα «σκοτώνονται» ένθεν-κακείθεν κάτι απόμαχοι της κοινής λογικής να μετράνε δήθεν πλήθος συνέδρων σε μια διαδικασία ακυρωμένη εξαρχής και με μια επίφαση δημοκρατικότητας.

Η περίοδος που ο φέρελπις τότε Τσίπρας με την δυναμική που είχε και την ενεργή συμμετοχή των τότε κομματικών νταβατζήδων (Βούτσης, Φίλης κ.λ.π.) απέκλεισε από σύνεδρο τον Φώτη Κουβέλη σε μια ιστορική ψηφοφορία στην οργάνωση της Καλλιθέας (για να αναγκαστεί εκ των υστέρων να ανακαλέσει) μοιάζει με πλημμέλημα μπροστά σε αυτά που θα γίνουν τώρα.

Που θα οδηγήσει όλη αυτή η γραφικότητα; Στην απόλυτη και χωρίς επιστροφή διάλυση των πάντων, δηλαδή όσων απόμειναν να συγκινούνται ακόμη από αυτό το σαπισμένο απολίθωμα της Κουμουνδούρου.

Ο Κασσελάκης, αν τελικά «τους κάνει την τιμή κι ασχοληθεί με τις εκλογές» θα κερδίσει με κατεβασμένα τα χέρια! Για να ολοκληρώσει τον κύκλο της καταστροφής και να ησυχάσει η χώρα από αυτό το επικίνδυνο, ακόμη και στον τελευταίο ρόγχο του, μόρφωμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποια είναι η μεγάλη αγωνία των αντι-Kasselistas και γιατί θέλουν να πετάξουν στη «χωματερή» τον... σύντροφο Στέφανο

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης και οι σύντροφοι-κομισάριοι βρίσκονται σε πραγματικό βέρτιγκο, καθώς βλέπουν ότι χάνεται η γη κάτω από τα πόδια τους! Ο Κασσελάκης αποτε...

Φόρτωση άρθρων...