Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Επιστρέφει στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης: Δεν είμαι κανένα παιδάκι να με διαγράφουν και να με επαναφέρουν

Παρασκήνιο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοινώνει την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα. 

Η επανένταξη του κ. Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έγινε μετά από εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη και ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο Νίκος Παππάς. 

epistoli

Ο κ. Πολάκης είχε διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο, μετά από τη δυσφορία που είχε δείξει για τη συμπεριφορά που όπως υποστήριξε, είχε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής, αλλά και το ξέσπασμα της Αθηνάς Λινού.

Η επαναφορά του γίνεται λίγες ημέρες πριν την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και με τον ίδιο να έχει εκφράσει δημόσια την αμφισβήτησή του στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και την πρόθεσή του να είναι «παρών» στις εξελίξεις. 

Πολάκης: «Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση»

Λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, για την επανένταξη του Παύλου Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κρητικός βουλευτής μίλησε στους δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής, αφήνοντας αιχμές για τα όσα συνέβησαν.

«Όπως είχα δηλώσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής μου, ήμουν είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Είχα δηλώσει ο λαός διαγράφει και κανένας άλλος. Επειδή ο λαός δεν με διέγραψε και επειδή φάνηκε πόσο στημένο ήταν το σκηνικό, σήμερα κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο να με διαγράψουν, πιστεύοντας πως ήταν μια ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου. Δεν αλλάζει η ποιοτική εκτίμηση που έχω κάνει για την ανάγκη δυναμικής αντιπολίτευσης. Ότι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή. Είστε μεγάλα παιδιά, είναι ξεκάθαρο αυτό που λεω. Θα τα πούμε προγραμματικά και αξιακά στην ΚΕ

Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά λίγα λεπτά πριν».

Παππάς: Ο Παύλος Πολάκης μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια ανασύνταξης του κόμματος

Από τη πλευρά του, ο ίδιος ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του είπε πως ο Παύλος Πολάκης μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια ανασύνταξης του κόμματος και ότι η πολιτική κριτική είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα. Σε ερώτηση για τις αναφορές σε αλλαγή ηγεσίας, ο κ. Παππάς αρκέστηκε να πει: «Δεν άκουσα κάτι τέτοιο».

Οι προσδοκίες Κασσελάκη και η «κωλοτούμπα»

Η απόφαση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, έρχεται αφενός μεν μετά τη διαγραφή Λινού, η οποία αποδόθηκε στην πίεση που άσκησε ο κρητικός βουλευτής, αλλά σηματοδοτεί και την «κωλοτούμπα» της ηγεσίας απέναντι στα στάση Πολάκη τις τελευταίες εβδομάδες, με συνεχείς αιχμές για την πολιτική που έχει επιλέξει να ακολουθεί η ηγεσία του κόμματος.

Είναι σαφές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ρίχνει όχι απλώς γέφυρες προς την πλευρά Πολάκη, αλλά ουσιαστικά δέχεται να επιβάλλει ο κρητικός βουλευτής την ατζέντα του.

Πηγές της Κουμουνδούρου περιορίζονται αυτή τη στιγμή να σημειώσουν πως ο κ. Πολακης υπέστη ποινή για τη συμπεριφορά του και τώρα επιστρέφει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Χανίων προγραμμάτιζε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή να αμφισβητήσει την ηγεσία Κασσελάκη, περιμένοντας όμως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει εκείνος τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη χαρακωμάτων μέχρι το έκτακτο συνέδριο - Αντίστροφη μέτρηση για την «εξαΰλωση» του κόμματος

«Έκτακτο συνέδριο με εκλογή νέων συνέδρων» αποφάσισε, μεταξύ άλλων εξόχως αποκαλυπτικών μέτρων περιορισμού της πρόσβασης Κασσελάκη στον κομματικό μηχανισμό και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ,...

Η χιουμοριστική ανάρτηση του Παπαστεργίου – Η φωτογραφία που πάντα ήθελε να βγάλει

Μια φωτογραφία που πάντα ήθελε να βγάλει έβγαλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σ...

ΣΥΡΙΖΑ: «Εκρηκτικό» κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία – Με 30 υπογραφές και χωρίς κριτήρια οι υποψηφιότητες

Πολεμικό ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Το κείμενο εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου...

Φόρτωση άρθρων...