Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Έρχονται Αποκαλύψεις για τις «στενές επαφές» Στοιχηματζήδων με την Κυβέρνηση

Παρασκήνιο

Αποκαλύψεις - φωτιά που έχουν να κάνουν με άνομες εξυπηρετήσεις της Κυβέρνησης αλλά και κρατικών λειτουργών σε πασίγνωστους νταραβεριτζήδες του Διαδικτυακού Τζόγου αναμένεται να έρθουν στην επιφάνεια το αμέσως προσεχές διάστημα.

Τα λεφτά είναι πάρα πολλά στον Τζόγο του Διαδικτύου, αφού μόνο για το 2017 ο δηλωμένος τζίρος των 24 εταιρειών που κινούνται στο "θολό" καθεστώς της προσωρινής αδειοδότησης άγγιξε τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ!

Ενώ οι εκτιμήσεις για τον παράνομο τζόγο - παρά τις πολύ μεγάλες επιτυχίες της ΕΕΕΠ στην καταπολέμηση του - κάνουν λόγο για επιπλέον 6 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο που χάνονται στους σκοτεινούς διαδρόμους της παρανομίας.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι γιατί η Κυβέρνηση δεν προχωρά, όπως εδώ και δύο χρόνια έχει ανακοινώσει σε Διαγωνισμό για την Νομιμοποίηση του Διαδικτυακού Τζόγου;

Και ποιόν άραγε βολεύει αλλά και τι είδους συναλλαγές ευνοεί,  το γεγονός πως  η συγκεκριμένη αγορά παραμένει  αρύθμιστη;

Θα έχουμε πάντως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για όλο αυτό το σκοτεινό αλισβερίσι, αυτό κρατήστε το...

Δείτε τώρα τι γράφει σήμερα η "Καθημερινή" για τον Τζόγο στην Ελλάδα

Οι Έλληνες πόνταραν οnline 5,3 το 2017

Το 2017 ο συνολικός κύκλος εργασιών της επίγειας αγοράς τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα ανήλθε σε 6.079.330.553,67 ευρώ (αύξηση 8,7% έναντι του 2016) και τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα (GGR) ανήλθαν σε 1.634.091.599,18 ευρώ (αύξηση 2,3% έναντι του 2016).

Ομως, ολοένα και πλησιέστερα στα μεγέθη του συμβατικού επίγειου στοιχηματισμού πλησιάζει αυτός που διενεργείται στο Internet.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), που βασίζονται στα δεδομένα που της κοινοποίησαν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά διαδικτυακού στοιχηματισμού, τα συνολικά έσοδά τους (τα χρήματα που δαπανούν οι παίκτες) ανήλθαν το 2017 σε 5,28 δισ. ευρώ με τα μεικτά κέρδη (GGR) όμως στα 280,6 εκατ. ευρώ.

Ητοι, συνολικά το μέγεθος της συντεταγμένης ελληνικής αγοράς στοιχηματισμού ξεπέρασε τα 11 δισ. ευρώ και τα καθαρά έσοδα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο προσέγγισαν τα 2 δισ.

Σε πολλά δισεκατομμύρια ακόμα υπολογίζουν πολλοί τα μεγέθη της παράνομης αγοράς στο Internet.

Η μαύρη λίστα

Η ΕΕΕΠ εντόπισε νωρίτερα φέτος (πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου) περί τους
1.400 νέους ιστότοπους παράνομου στοιχηματισμού και η σχετική «μαύρη λίστα» που δημοσιοποιεί ξεπέρασε τις 2.700 εγγραφές από περίπου 1.600 που ήταν πριν.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της εισηγμένης στα τέλη Απριλίου, υποστήριξε πως το ύψος του παράνομου στοιχήματος στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερο από το νόμιμο, με τεράστιες απώλειες για το ελληνικό Δημόσιο.

Οπερ μεθερμηνευόμενον, εκτίμησε πως περί τα 5 δισ. ευρώ επιπλέον ποντάρονται εκτός συντεταγμένης και αδειοδοτημένης έστω και με προσωρινό ή μεταβατικό τρόπο αγοράς.

Σημειώνεται πως οι εταιρείες του διαδικτυακού στοιχηματισμού για το 2016 είχαν γνωστοποιήσει στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων έσοδα της τάξης των 5 δισ. ευρώ όταν για το 2015 είχαν δηλώσει μόλις 1,88 δισ. ευρώ (και μεικτά κέρδη (GGR) μόλις 119 εκατ. ευρώ).

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

O νέος ΣΥΡΙΖΑ, ο Φάμελλος και η επόμενη ημέρα

Τώρα, πως γίνεται να «κοιλοπονάει» ένας κόσμος 37.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις (λέμε τώρα και κανένα νούμερο στον αέρα, έτσι για να περάσει η ώρα) και να τίκτ...

Πώς οι αγορές δίνουν «μπόνους» στο ελληνικό success story και... γειώνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Ελλάδας για το 2025, χωρίς παρατηρήσεις, όταν την ίδια στιγμή, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, αποφε...

Φόρτωση άρθρων...