Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Ευρωεκλογές: Τα πολιτικά «ναυάγια» που διεκδικούν την ψήφο μας

Παρασκήνιο

Παρατηρώντας κάποιος τα "ναυάγια" που... παρελαύνουν μεσημεριάτικα ή τις μεταμεσονύχτιες ώρες με τα δωρεάν δεκάλεπτα ή σαρανταπεντάλεπτα των κομμάτων που κατέρχονται στις Ευρωεκλογές, οδηγείται στο συμπέρασμα ότι μάλλον θα έπρεπε να πληρώνουν και μάλιστα αδρά ως αποζημίωση τουλάχιστον στο σκεπτόμενο τμήμα του εκλογικού σώματος που μπορεί να τους ακούσει έστω και για ένα λεπτό!

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Η Δημοκρατία έχει χώρο για όλους, ωστόσο, δεν ξέρουμε το ίδιο για τη... βλακεία που κυκλοφορεί ελεύθερη και... δημοκρατικά. Κάτι απίστευτα κόμματα τόσο από τον αριστερό όσο και τον ακροδεξιό χώρο με κάτι απίστευτους τύπους, προσπαθούν να μας πείσουν ώστε να τους ψηφίσουμε γιατί αυτοί θα πάνε στην Ευρώπη και δεν θα αφήσουν όρθιο ούτε... κολυμπηθρόξυλο! Θα σαρώσουν, θα γίνει το δικό τους και την επόμενη μέρα θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, αφού όλοι θα υποκλίνονται σ΄ εμάς! Μας συστήνονται ως σωτήρες, αλλά επί της ουσίας κατά το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό αποτελούν γραφικούς τύπους με πτυχία ή χωρίς πτυχία. Ανάμεσα τους στρατιωτικοί, γιατροί, "αμπελοφιλόσοφοι" και πάει λέγοντας. Πρόκειται για σαλταρισμένους, "ψεκασμένους", απελπισμένους, κουτοφαντασμένους και χρεοκοπημένους!

Επικεφαλής κόμματος αραδιάζει ένα σωρό αρλούμπες στα γεράματα του, ενώ οι πλειστηριασμοί πάνε... σύννεφο σε περιουσιακά του στοιχεία. Απελπισμένος απόστρατος βγάζει το άχτι του γιατί μάλλον κάποιοι... κακοί δεν τον έκαναν αρχηγό του όπλου στο οποίο υπηρέτησε και τώρα ήρθε η ώρα να αποδείξει ότι αυτός είναι και κανένας άλλος, κερδίζοντας μερικά λεπτά δημοσιότητας. Διάφορες γραφικές φιγούρες που επειδή χρεοκόπησαν οι πατεράδες τους θέλουν να πάρουν... εκδίκηση συμμετέχοντας σε ψηφοδέλτια και διάφορα άλλα σούργελα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορούμε να τους ψηφίσουμε για να... ψυχαγωγήσουμε την υπόλοιπη Ευρώπη! Βέβαια, όχι ότι και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν εμφανίζονται διάφορα... παρατράγουδα, αλλά όπως και να το κάνουμε, εμείς έχουμε άλλη χάρη!

Στις 9 Ιουνίου δεν ψηφίζουμε παλαβούς που θα τους στείλουμε σε επιθεώρηση στο εξωτερικό για να ψυχαγωγήσουν το... φιλοθεάμον κοινό της Ευρώπης. Ψηφίζουμε ανθρώπους που με το ειδικό βάρος, την επιρροή τους και τις γνωριμίες τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, μπορούν να διεκδικήσουν, να συνεννοηθούν, να συνεργαστούν και να πάνε παραπέρα το ""καράβι" που λέγεται Ευρώπη, όπου "επιβάτης" είναι η Ελλάδα. Δεν ψηφίζουμε για να κάνουμε σπάσιμο στους υπόλοιπους Ευρωπαίους, "εξάγοντας"... παρτάλια, αλλά, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις πρέπει να έχουμε κόμματα και ανθρώπους με αντίληψη, οξυδέρκεια, γνώση, εμπειρία. Αν πιστεύει κάποιος ότι έχουν ειδικό βάρος ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Πλεύση Ελευθερίας, η Νέα Αριστερά, η Νίκη και διάφορα... νούμερα με αριστερό ή δεξιό πρόσημο, τότε είναι για... λύπηση!

Η Ελλάδα κατά την τελευταία πενταετία των μεγάλων προκλήσεων, των πρωτοφανών γεγονότων και των ιστορικών αλλαγών ήταν τυχερή γιατί είχε στο τιμόνι της τη Νέα Δημοκρατία με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όταν οι προτάσεις της Ελλάδας για την πανδημία γίνονται αποφάσεις της Ευρώπης, όταν μέσα σε 18 μήνες φέρνουμε ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί στην πολεμική βιομηχανία, όταν διεκδικούμε και παίρνουμε 36 δισ. ευρώ για τη χώρα μας, όταν κάνουμε τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, τους τραπεζικούς κολοσσούς και κορυφαία επενδυτικά funds να στάζουν... μέλι για το ελληνικό success story, τότε έχουμε ειδικό βάρος, αυξημένο βαθμό επιρροής και μας σέβονται όλοι. Αυτό συμβαίνει τους τελευταίους 60 μήνες σ΄ αυτήν τη χώρα.

Όσοι ασπάζονται την εικόνα μιας σύγχρονης Ελλάδας, η οποία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων με θετικό τρόπο, τότε είναι με την Ελλάδα. Όσοι ταυτίζονται με κουτουφαντασμένους, "ψεκασμένους", βαρεμένους και "τιποτάκηδες" που γίνονται πατριδοκάπηλοι ή απάτριδες τότε πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιλογή τους συνιστά ένα μεγάλο ρίσκο για το μέλλον της χώρας.

Χθες, στέλεχος μικρού κόμματος της Βουλής κατήγγειλε τον αρχηγό του ως απατεώνα, αλλά μάλλον η διαπίστωση αυτή γίνεται πάρα πολύ αργά. Ίσως ο παραιτηθείς να είδε ότι δεν περνάει το δικό του, δεν ικανοποιήθηκαν κάποιες... χάρες και είπε να την κάνει με μια ηρωική έξοδο. Αν δεν είχε καταλάβει τι ήταν ο αρχηγός του τότε το λιγότερο ήταν αφελής. Αν το ήξερε και στον βωμό του βολέματος το,... κατάπινε, τότε είναι και αυτός μία από τα ίδια! Ο λαϊκισμός και η πολιτική απάτη είναι δύο μεγάλα μειονεκτήματα όταν μιλάμε για την άσκηση πολιτικής ή συμμετοχής σε αυτήν τη διαδικασία.

Όταν ένα τμήμα του εκλογικού σώματος κατά το πρόσφατο παρελθόν έδωσε την πρωτιά σε ένα κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ (το 2015) ή θεώρησε ότι θα έλυναν τα προβλήματα μας ένα... μάτσο γελοίων τύπου Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρυσής Αυγής, ΜεΡΑ 25, ΛΑΕ και λοιπών "ναυαγίων", τότε αυτό που πάθαμε ήρθε απόλυτα... φυσιολογικά. Το ίδιο ισχύει και για τα σημερινά "παρατράγουδα" τύπου Ελληνικής Λύσης, Πλεύσης Ελευθερίας, Νίκης, Νέας Αριστεράς, ΜεΡΑ 25 και τόσα άλλα που διεκδικούν την ψήφο μας. Βέβαια, στο μπλοκ της γελοιότητας ανήκουν αναμφίβολα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, που στην καλύτερη περίπτωση ψυχαγωγούν και στη χειρότερη εκδοχή τους, εξοργίζουν.

Ο κυρίαρχος λαός είναι αυτός που αποφασίζει αν θέλει υπεύθυνους πολιτικούς με ειδικό βάρος και αποδοχή ή αν θέλει να κάνει... χαβαλέ και... πλάκα με ανεύθυνους, αμετροεπείς, αλαζόνες, άχρηστους και εντελώς εκτός σύγχρονης πραγματικότητας δήθεν πολιτικούς. Η πολιτική είναι ένα πολύ ακριβό... σπορ και λίγοι το ξέρουν. Ο Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή αποτελεί πολυτέλεια για τη χώρα, θέτοντας σε πρώτο πλάνο όλες τις πτυχές που συνθέτουν μια υπεύθυνη διακυβέρνηση. Δεν υπόσχεται ανοησίες, δεν παίζει με την οικονομική σταθερότητα του τόπου, δεν κραυγάζει στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν είναι τυχαία η αποδοχή της Ελλάδας από ολόκληρη τη Δύση. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι βλέπουν με εντελώς διαφορετικό μάτι την Ελλάδα, σε σχέση με αυτό που μας έβλεπαν στο παρελθόν. Προφανώς, κάτι λάθος κάναμε τότε και κάτι σωστό πράττουμε σήμερα.

Όσοι νομίζουν ότι τα πάντα κινούνται γύρω από την Ελλάδα και ότι εμείς έχουμε πάντα το δίκιο με το μέρος μας ή επειδή έχουμε... ήλιο, μπορούμε να ζητάμε με θράσος ό,τι γουστάρουμε, τότε κάτι δεν πάει καλά. Για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των συνομιλητών σου, πρέπει να έχεις πολλά κιλά... βερίκοκα, να διαθέτεις σοβαρότητα, υπευθυνότητα και να είσαι αξιόπιστος. Σε εσωτερικό επίπεδο, η πολιτική Μητσοτάκη απεικονίζεται στις τιμές των ακινήτων, το Χρηματιστήριο Αθηνών, τα κρατικά ομόλογα και το αξιόχρεο της χώρας. Εκεί φαίνεται αν μια χώρα βαδίζει στον σωστό δρόμο, ασχέτως, αν οι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα, με κυρίαρχο αυτό της ακρίβειας. Οι αγορές και ο διεθνής παράγοντας μας βλέπουν μόνο θετικά, ενώ ίσως έχουν και το κεφάλι τους ήσυχο για έναν λόγο παραπάνω: βλέπουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να είναι στην κατάσταση που είναι, οπότε αυτό είναι ευλογία για τη σταθερότητα στη χώρα...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: Η αντίδραση Δούκα για το θέμα με το ασυμβίβαστο - «Έχω ρεύμα και φοβούνται»

Απαντήσεις σε όσους θέτουν θέμα εγκυρότητας της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ λόγω καταστατικού, ενώ ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία - αν εκλεγεί - να παραμένει κ...

Ν. Παππάς: Όχι στις εκλογές – «Όταν υπάρχει φωτιά δεν πρέπει να τη βοηθάς να φουντώνει» είπε στον Στ. Κασσελάκη

Κατά των νέων εκλογών, αλλά και της αλλαγής ονόματος τάχθηκε στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς. Το στ...

Φόρτωση άρθρων...