Παρασκευή
22 Νοεμβρίου 2024

Φεύγει από την Ελλάδα η Ολλανδή Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ

«Με συμβούλευσαν να φύγω από την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό», είπε η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, μιλώντας σε ολλανδικό Μέσο Ενημέρωσης.

Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση  του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Μάρκ Ρούτε, με την ερώτηση περί «βάρβαρων επαναπροωθήσεων» μεταναστών ισχυριζόμενη παράλληλα ότι ο Πρωθυπουργός ψεύδεται.

Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ αναφέρει πως μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα η ίδια δέχτηκε απειλές για τη ζωή της περιγράφοντας ένα περιστατικό που της συνέβη. «Επέστρεφα σπίτι μου από ένα μαγαζί σε ένα σκοτεινό δρόμο όταν ένας άνδρας μου πέταξε μία πέταξε μία πέτρα στο κεφάλι. Με αποκάλεσε Τουρκάλα πόρνη και κατάσκοπο των Τούρκων και μου είπε να πάω στον Ερντογάν. Η πέτρα έσκισε το μέτωπό μου. Μετά έτρεξα πολύ γρήγορα να πάω στο σπίτι μου. Αυτό ήταν ένα σοκ. Υπάρχει ακόμη ένα διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών», δήλωσε η Ολλανδή δημοσιογράφος.

Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ λέει πως σκόπευε την επόμενη εβδομάδα να ταξιδέψει στην Ολλανδία, όμως το ταξίδι της μετατέθηκε για αργότερα και πως η ίδια έχει αποφασίσει να φύγει από την Ελλάδα για άγνωστο χρονικό διάστημα. 

Ωστόσο, ολλανδική ιστοσελίδα γράφει πως πρόθεσή της είναι κάποια στιγμή να επιστρέψει. «Πιθανότατα θα θελήσουν να μου κάνουν δύσκολη τη ζωή. Η ζωή μου όμως είναι εδώ και έχω σημαντική δουλειά να κάνω εδώ», είπε ακόμη η Μπέουχελ.

Η Ολλανδή υποστηρίζει ότι δεν προστατεύεται από τις ελληνικές Αρχές, αλλά λαμβάνει υποστήριξη από δημοσιογραφικούς οργανισμούς όπως το ολλανδικό NVJ. Όπως αναφέρεται στη συνέντευξη το ολλανδικό σωματείο δημοσιογράφων ήρθε σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών και την πρεσβεία. 

Η ιστοσελίδα γράφει πως για λόγους ασφαλείας η δημοσιογράφος δεν θέλει να ανακοινώσει πότε θα φύγει για την Ολλανδία και γίνεται αναφορά στη σύλληψη της πέρυσι τον Ιούνιο στην Ύδρα. Τότε η  Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ  
φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν 23χρονο Αφγανό, που είχε αιτηθεί άσυλο, δίχως ωστόσο το αίτημά του αυτό να λάβει έγκριση.

Στη συνέντευξή που παραχώρησε αναφέρθηκε και στους σημερινούς εορτασμούς για τη 17 Νοέμβρη λέγοντας μάλιστα πως «Το κόκκινο καπέλο μου έγινε σύμβολο. Στην πορεία χίλιοι άνθρωποι θα φορέσουν ένα κόκκινο καπέλο».

Όπως ανέφερε το βίντεο από τη συνέντευξή Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου είχε και αρνητικές συνέπειες και δεν μπορεί πια να φοράει στο δρόμο το κόκκινο καπέλο της «Φοράω αυτό το καπέλο τα τελευταία δύο χρόνια και δεν είχα σκεφτεί εκ των προτέρων να το βάλω στη συνέντευξη Τύπου. Δέχομαι μίσος από την ακροδεξιά και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ όλη την ημέρα», υποστήριξε η Ολλανδή δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με ποιον τρόπο ο Μητσοτάκης θα βγάλει «νοκ άουτ» επικοινωνιακά τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Η διαγραφή του Σαμαρά με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, ανοίγει τη συζήτηση για τη στρατηγική και την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει από δω και...

Διαγραφή Σαμαρά: "Επηρεάζει και βουλευτές και την κοινωνία" δηλώνει ο διευθυντής του γραφείου του

Σφοδρή επίθεση κατά του Μεγάρου Μαξίμου εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, μέσω του διευθυντή του γραφείου Τύπου του, Νίκου Τσιούτσια ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Mega «Εξελίξεις τώρ...

Φόρτωση άρθρων...