Διέψευσε τα δημοσιεύματα ο Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση του Νίκου Παπαθανάση σημειώνοντας πως «πληρώνει τις υποχρεώσεις του, παραμένει εγγυητής και προσπαθεί να ξεμπερδέψει».
«Κατηγόρησαν τον κ. Παπαθανάση ότι έδωσε 50.000 ευρώ και του κούρεψαν δάνειο 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Άρχισαν να λένε ότι η Eurobank κούρεψε στον κ. Παπαθανάση το 97% του δανείου. Αυτή ήταν η κατηγορία. Όλο αυτό όμως είναι ψέμα, δεν έχει γίνει τίποτα από όλα αυτά. Το δάνειο δεν έχει κουρευτεί, το δάνειο υφίσταται εις το ακέραιο. Δεν έχει υπάρξει κούρεμα ούτε κατά ένα ευρώ.
Καμία ευνοϊκή μεταχείριση δεν έχει από καμία τράπεζα. Πληρώνει τις υποχρεώσεις του, παραμένει εγγυητής και προσπαθεί να ξεμπερδέψει και αυτός όπως και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι από τα προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση του 2010, σχεδόν σε όλους τους Έλληνες. Ένας από τους εκατομμύρια Έλληνες που βρέθηκαν με προβλήματα, την δεκαετία της χρεοκοπίας, είναι και ο Νίκος Παπαθανάσης όπως είμαι και εγώ, όπως είσαι και εσύ, όπως είναι όλοι μας», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Σχετικά με το έργο που έχει γίνει στο Υπουργείο Ανάπτυξης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σχολίασε πως «η δουλειά που κάναμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι απολύτως μετρήσιμη. Όχι από εμένα, από την Eurostat και από την ΕΛΣΤΑΤ.
Παραλάβαμε την Ελλάδα 19η στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, είναι σταθερά 1η εδώ και ενάμισι χρόνο σε όλη την Ευρώπη. Παραλάβαμε πρώτοι την έγκριση του νέου ΕΣΠΑ και τώρα που μιλάμε είναι στον αέρα πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ για τη μεσαία επιχειρηματικότητα, για τα ψηφιακά, για την αναβάθμιση του εξοπλισμού και για τα ενεργειακά. Παραλάβαμε την Ελλάδα 16 θέσεις πιο κάτω στο επιχειρηματικό περιβάλλον και την ανεβάσαμε 16 θέσεις και κατά τον «Economist» είναι πρώτη στoν κόσμο σε ρυθμό ανόδου.
Παραλάβαμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με καλύτερη εκτέλεση στην ιστορία του τα 6 δισεκατομμύρια και έχουμε κάνει σταθερά τρία χρόνια πάνω από 10 δισεκατομμύρια. Παραλάβαμε όλες τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις κολλημένες, όπως το Ελληνικό κλπ., και τώρα έχουν όλες ξεκολλήσει. Παραλάβαμε τρία ναυπηγεία κλειστά, παραδίδουμε τρία ναυπηγεία ανοιχτά.
Παραλάβαμε αναπτυξιακό νόμο που μόνο σε δυο καθεστώτα του παρόντος έχουμε περισσότερες επενδύσεις από ό,τι στα πέντε χρόνια ΣΥΡΙΖΑ. Παραλάβαμε την Ελλάδα προ - τελευταία ή τελευταία στην ανάπτυξη και την έχουμε σταθερά δεύτερη ή τρίτη σε ανάπτυξη χώρα σε όλη την Ευρώπη. Παραλάβαμε την Ελλάδα να είναι, όπως γράφει το «Bloomberg», οικονομικός παρίας και την παραδίδουμε ως τον πιο ελκυστικό προορισμό επενδύσεων στην Ευρώπη.
Όλα αυτά δεν είναι προεκλογικό φυλλάδιο. Είναι αυτά που γράφει η ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat. Είναι αποτέλεσμα πάρα πολύ σκληρής δουλειάς. Και δεν ανέχομαι να αμφισβητεί κανείς τη δουλειά που κάναμε γιατί η δική μας δουλειά επαναλαμβάνω είναι μετρήσιμη, δεν είναι θεωρητική».
Για τις υποθέσεις του Ανδρέα Πάτση και της Σοφίας Νικολάου σημείωσε ότι «του κ. Πάτση του έχει ασκηθεί μία δίωξη. Εγώ δεν θέλω να καταδικάσω κανέναν στο ραδιόφωνο. Θα πάει στο δικαστήριο και θα κριθεί εάν έχει παραβιάσει ή όχι το νόμο. Εάν τον έχει παραβιάσει, θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου.
Η Σοφία Νικολάου που ήταν υποψήφια βουλευτής και απεσύρθη μετά από τη σχετική φασαρία, δεν κατηγορείται για τίποτα. Αν κατηγορηθεί, εδώ είμαστε. Εκτός αν στην Ελλάδα έχουν γίνει εισαγγελέας και κατήγορος οι κύριοι Πολάκης και Κασιδιάρης, οι οποίοι έχουν κάνει για τον κ. Παπαθανάση πανομοιότυπη ανάρτηση».
Αναφορικά με τους λόγους που η Κυβέρνηση δεν προχώρησε σε μείωση του ΦΠΑ ή σε διατίμηση στα προϊόντα ξεκαθάρισε πως «στην Ελλάδα υπήρξε μεγάλη πολιτική σύγκρουση και εξακολουθεί να υπάρχει καθώς η αντιπολίτευση έχει ως πρόταγμα ότι ο βασικός τρόπος για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού στα τρόφιμα είναι η μείωση του ΦΠΑ. Εμείς αντίθετα είπαμε, παρότι το εξετάσαμε, ότι η μείωση του ΦΠΑ δεν θα έφερνε τελικά αποτέλεσμα διότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να εξασφαλίσει ότι η μείωση θα φτάσει στον καταναλωτή».
«Η Ισπανία μηδένισε τον ΦΠΑ από 1η Ιανουαρίου και προχθές, βγήκαν τα στοιχεία της Eurostat. Η Ελλάδα είναι 6η από το τέλος στον πληθωρισμό στα τρόφιμα, ενώ η Ισπανία είναι 10η από το τέλος. Η Ελλάδα έχει πληθωρισμό στα τρόφιμα 14,7% τον Φεβρουάριο από 15,6% τον Ιανουάριο. Η Ισπανία έχει 16,7% τον Φεβρουάριο από 15,5% τον Ιανουάριο. Μείωσε τον ΦΠΑ στο μηδέν και ανέβηκε ο πληθωρισμός στα τρόφιμα 1,2%. Η Ελλάδα που δεν τον πείραξε, ο πληθωρισμός έπεσε κατά μία μονάδα. Η Κυβέρνηση της Ισπανίας σκέφτεται να επαναφέρει τον ΦΠΑ. Για ποιο λόγο; Διότι διαπιστώσανε ότι η μείωση του ΦΠΑ τους κοστίζει τον χρόνο 700 εκατομμύρια και ότι τελικά αυτά δεν φτάνουν στον καταναλωτή».
«Δεν μπορείς να βάλεις διατίμηση στα προϊόντα, γιατί αν βάλεις διατίμηση και η διατίμησή σου είναι κάτω από το κέρδος, δηλαδή δημιουργείς ζημία στον έμπορο, συμβαίνουν δύο πράγματα: ο έμπορος σταματά να το πουλάει στα ράφια, άρα τα ράφια αδειάζουν και μετά οι έμποροι κάνουν μαύρη αγορά για να μπορούν να βγάλουν κέρδος. Η μόνη χώρα που έβαλε διατίμηση στα προϊόντα μέσα στην κρίση ήταν η Λευκορωσία, η οποία και την απέσυρε μετά από έναν μήνα γιατί έμειναν όλα τα σούπερ μάρκετ χωρίς αγαθά και η δεύτερη που πήγε να βάλει διατίμηση στα καύσιμα ήταν η Ουγγαρία, η οποία επίσης την απέσυρε».
Σε επισήμανση για το αν υπάρχει γενικευμένη αισχροκέρδεια, απάντησε πως «όποιος ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα έχει γενικευμένο πρόβλημα αισχροκέρδειας και ότι εκεί είναι το πρόβλημα της ακρίβειας πρέπει να απαντήσει πως γίνεται να έχουμε ταυτόχρονα γενικευμένη αισχροκέρδεια και το ποσοστό του πληθωρισμού να είναι μικρότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».
Για το βίντεο της κ. Δούρου, είπε πως «αποφασίζει η κ. Δούρου να κάνει ένα βίντεο για το άδειο ψυγείο. Μέχρι εδώ, είμαστε οκ. Αντιπολίτευση είναι, θέλει να κάνει ένα βίντεο για το άδειο ψυγείο και να κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό και εμένα - γιατί εμάς τους δύο αναφέρει, πολύ ωραία, καμία αντίρρηση. Είναι δυνατόν να κάνεις βίντεο με τίτλο «το άδειο ψυγείο» και να δείχνεις ένα ψυγείο που είναι φίσκα και δεν χωράει να μπει ούτε ένα αβγό; Δηλαδή πραγματικά, μιλάμε για κωμωδία».
Για την υπόθεση με τις απειλές που δέχεται η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας στο ΕΚΠΑ, σχολίασε πως «εισέβαλαν προχθές στο γραφείο της κυρίας Προέδρου της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, διέκοψαν το μάθημα και την απείλησαν με ξύλο. Αυτοί οι άνθρωποι υποτίθεται είναι δημοκράτες. Φυσικά δεν μπορεί να είσαι κομμουνιστής και δημοκράτης, δεν ταιριάζουν και τα δύο».
Έχουν απειλήσει ακόμα και την σωματική της ακεραιότητα. Εγώ δεν παίρνω αν είναι καλή ή κακή καθηγήτρια, αν ήταν με τον Πούτιν ή εναντίον του Πούτιν. Ο καθένας είναι ό,τι θέλει σε αυτή τη ζωή. Η λογική της ελευθερίας του λόγου, την οποία έχουμε κατοχυρώσει στην Ελλάδα με το σύνταγμά μας, είναι για να μπορεί ο καθένας να λέει αυτό που θέλει και να μην φοβάται επειδή θα το λέει ότι κάποιος θα τον δείρει. Άλλωστε, το πανεπιστημιακό άσυλο υποτίθεται ότι για αυτό υπήρχε, για να μπορούν οι καθηγητές και οι φοιτητές να λένε ελεύθερα ό,τι θέλουν».
Αναμφίβολα αναμένω πρωτοβουλίες των πρυτανικών αρχών για την προστασία της κυρίας αυτής. Ο κύριος Δημόπουλος οφείλει να πάρει θέση σε αυτό το θέμα και ασφαλώς και όλοι εμείς οι πολιτικοί χωρίς καμία συζήτηση. Αυτό είναι πρωτίστως ζήτημα δημοκρατίας. Αποτελεί ζήτημα αξιώματος για εμάς η υπεράσπιση της καθηγήτριας και του δικαιώματός της να λέει ό,τι πιστεύει και κυρίως της προστασίας της σωματικής της ακεραιότητας από τη βία της άκρας Αριστεράς».
Ρουσόπουλος: «Η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα δώσει αυτοδυναμία στη Ν.Δ.»
Η ανακοίνωση της Eurobank για το δάνειο στην ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ με εγγυητή τον Νίκο Παπαθανάση
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις