Σφοδρη σύγκρουση για την Ουκρανία είχαν στη Βουλή οι Άδωνις Γεωργιάδης και Βασίλης Βιλιάρδος. Αφορμή για την έκρηξη του υπουργού Ανάπτυξης αποτέλεσαν οι αντιρρήσεις του βουλευτή της Ελληνικής Λυσης στην απόφαση της κυβέρνησης να αποστείλει αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία.

«Όσοι συμφωνούν στην άποψη αυτή θα έπρεπε να ντρέπονται και να μη μπορούν να κοιτάνε τον καθρέπτη. Τόσο σιχαμένη είναι», είπε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθεσει: «ένα από τα ζητήματα για τα οποία είμαστε υπερήφανοι για την Επανάσταση είναι οι φιλέλληνες που ήρθαν με χρήματα, όπλα και αίμα και πολεμήσαμε για να έχουμε εμείς ελευθερία έναντι των Οθωμανών. Πως θα νιώθαμε αν μαθαίναμε πως οι Σουηδοί, οι Αυστριακοί είχαν ένα Βιλιάρδο που έλεγε ''σιγά μη στείλουμε όπλα''. Αν αύριο επιτεθεί η Τουρκία σε ένα νησί και δεν είχαμε στείλει βοήθεια στην Ουκρανία, θα είχαμε ηθικό δικαίωμα να κατηγορήσουμε κάποιον Ευρωπαίο που δεν έστειλε όπλα στην Ελλάδα να πολεμήσει τον Τούρκο; Θα έπρεπε η Βουλή να λέει σύσσωμη να στείλουμε και άλλα όπλα στην Ουκρανία! Η ελληνική ιστορία είναι ιστορία αξιοπρέπειας και ιδανικών, όχι συμφέροντος. Το να συζητάτε στα αλήθεια αν πρέπει να στείλουμε όπλα είναι ντροπή! Να απομονωθούν οι φωνές με ένταση! Εμείς εκπροσωπούμε την ελευθερία κύριε! Αυτό θα πει να είσαι Έλληνας».

Αντιδρώντας ο κ Βιλιαρδος ανέφερε: «Κύριε υπουργέ είναι ντροπή αυτά που λέτε» για να ακολουθήσει ο εξής διαλογος:

Γεωργιάδης: «Ντροπή είναι αυτά τα οποία λέτε εσείς και το γεγονός πως δεν θα έρθετε στη Βουλή να ακούσετε τον Ζελένσκι»

Βιλιάρδος: «Ο τρόπος που μίλησε ο υπουργός ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία! Είναι τραμπουκισμός δεν θα ακολουθήσω. Είναι άποψή μου αυτό ότι ο πόλεμος δεν καταπολεμάται με πόλεμο».

Γεωργιάδης: «Θα ήθελα πολύ να φανταστώ σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη να διαμαρτυρηθεί η ΕΛΛΥΣΗ σε όποιον στείλει βοήθεια και να περιμένουν τους Τούρκους στα νησιά με γαρδένιες και λουλούδια για να τα υπερασπιστούν. Θα εκτιμούσαν και στην Ουκρανία να λέγανε στα τανκς με το ''Ζ'' αδέρφια μου αλήτες πουλιά»

Βιλιάρδος: «Σταματήστε να προσβάλλετε κάποια στιγμή! Άλλο το 1821 άλλες οι συνθήκες σήμερα, τέλος οι προσβολές».