Οι εκλογές του 2027 αργούν ακόμη, ωστόσο, τα... ζυμάρια θα αρχίσουν σιγά σιγά να πλάθονται και η... μαγιά των επόμενων 31-33 μηνών θα φτιάξει το... ψωμάκι για να πορευτεί η χώρα έως το 2031.

Η περίοδος 2027-2031 κρίνεται ως τεράστιας εθνικής σημασίας και δεν επιτρέπει πολιτικά πειράματα, καθώς από το 2032, η Ελλάδα θα εισέλθει στον κύκλο της αποπληρωμής των δανείων που μας δόθηκαν με 20ετή περίοδο χάριτος από τον Μηχανισμό Στήριξης της Ευρώπης. Άρα, η κυβέρνηση που θα κληθεί να διαχειριστεί κυρίως την οικονομία της χώρας κατά την προαναφερόμενη περίοδο, πρέπει να είναι σταθερή, συνετή, αξιόπιστη, αποτελεσματική και συνεργάσιμη. Όπως δηλαδή συμβαίνει σήμερα με τη Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Αυτό σημαίνει ότι οι πολιτικές εξελίξεις από δω και πέρα θα έχουν αυξημένη βαρύτητα, λαμβάνοντας υπόψιν τη φθορά της κυβέρνησης και την αξιοσημείωτη ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, η οποία ήταν αναμενόμενη και έχει κυρίως ψυχολογικές προεκτάσεις.

Ο Μητσοτάκης περιμένει στη... γωνία το νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για να τοποθετηθεί σε σημαντικά θέματα και αναλόγως να τον στριμώξει, έχοντας τον αέρα του πολιτικού κυρίαρχου. Από την εξεταστική για τα... σάπια αεροπλάνα του ΣΥΡΙΖΑ επί Καμμένου, έως την επιστολική ψήφο, ο... νέος Ανδρουλάκης, καλείται να τοποθετηθεί και να εγκαταλείψει τη στείρα άρνηση που επέδειξε ως... παλαιός αρχηγός! Επιπλέον, ο Μητσοτάκης αναμένει τις εξελίξεις με το νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα... σκύβαλα της εποχής Τσίπρα θα επιχειρήσουν να στήσουν "γέφυρες" επιστροφής στην εξουσία, σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, εφόσον τελικά αποκλειστεί ο Κασσελάκης από τη διαδικασία εκλογής αρχηγού.

Τα τελευταία γκάλοπ που έχουν δώσει μια μικρή ανάσα στη Νέα Δημοκρατία συμβαδίζουν με την άμβλυνση της δυσαρέσκειας για την ακρίβεια, την υγεία και την εγκληματικότητα. Όμως, κακά τα ψέματα, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών ψηφίζει με βάση την τσέπη του, αν και πολλές φορές έχει φάει τα... μούτρα του, όπως έγινε επί Τσίπρα την περίοδο 2015-2019. Με το μυαλό στην... τσέπη ψήφισε στις τελευταίες Ευρωεκλογές, το ίδιο θα κάνει και το 2027 κατά το μεγαλύτερο ποσοστό.