Αρκετοί «ΠΑΣΟΚογενείς» έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι συμπιέζονται από τις μυλόπετρες των «προεδρικών» και της «Ομπρέλας» -εξ ού και οργανώνονται μεταξύ τους, αν και κάποιοι εξ αυτών μετέχουν και στους «προεδρικούς». Για παράδειγμα, τα ραντάρ του Lykavitos.gr στην Κουμουνδούρου έχουν «πιάσει» ότι το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει πολύ η επικοινωνία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου με τον Γιάννη Ραγκούση, καίτοι η τομεάρχης Εργασίας του κόμματος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να «παίζει» το παιχνίδι των τάσεων.

Ενεργότερος εμφανίζεται και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, συμμάχους ψάχνει και ο Θάνος Μωραΐτης, ενώ φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα και μεταξύ των στελεχών της «Γέφυρας», δηλαδή των πρώην «εκσυγχρονιστών» (Δανέλλης, Λιάκος, Παν-Παν, Μπίστης) που βρέθηκαν στην Κουμουνδούρου μέσω... Πρεσπών. 

Το ενδιαφέρον είναι ότι, κατά κύριο λόγο, αυτή η κινητικότητα έχει πυροδοτηθεί –ή, αν μη τι άλλο, συντονίζεται- από τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος,  Θανάση Θεοχαρόπουλο. Ο ίδιος, άλλωστε, σε πρόσφατη θυελλώδη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου επέλεξε, παρά τα λίγα εσωκομματικά του «κιλά», να συγκρουστεί με το «βαρύ πυροβολικό» (Τσακαλώτος, Φίλης, Σκουρλέτης) και να καταστήσει σαφές ότι αν γίνουν κινήσεις που αδικούν τους «συμμάχους», τότε συνολικά η Κουμουνδούρου θα εμφανιστεί αναξιόπιστη ως προς τις διαβεβαιώσεις της περί «διεύρυνσης». Ο Θεοχαρόπουλος, λοιπόν, που κι εκείνος είναι καταγεγραμμένος στους «προεδρικούς», μιλάει με όλους τους «ΠΑΣΟΚογενείς» και άλλους συμμάχους, καθιστώντας σε όλους σαφές ότι δεν αντιδράσουν, τότε θα τους... «καταπιεί» ο βαθύς ΣΥΡΙΖΑ.