Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

H ατολμία του Αλέξη Τσίπρα - Δεν λέει κουβέντα για εκλογές

Παρασκήνιο

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με την αρνητική εικόνα του κόμματος να γεμίζει θλίψη και απογοήτευση τους ψηφοφόρους και οπαδούς.

Η Κουμουνδούρου διανύει εδώ και μήνες μια μακρά περίοδο εσωστρέφειας με τις δημοσκοπήσεις να προκαλούν εύλογα εκνευρισμό στα ανώτερα κλιμάκια, καθώς καταδεικνύουν μεταξύ άλλων την ανικανότητα του κόμματος να καρπωθεί τη φθορά της Κυβέρνησης σε μία δύσκολη συγκυρία με την πανδημία να συνεχίζει να προκαλεί ισχυρές αναταράξεις στην κοινωνία.

Αν και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρούν να σηκώσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία μέσα από μία στρατηγική του «όχι σε όλα» και καταγγέλλουν διαρκώς την Κυβέρνηση για ανεπάρκεια, εντούτοις ο κ. Τσίπρας αποφεύγει να πει τη λέξη «εκλογές», γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως στην περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης του κάνει τη χάρη, τότε θα υποστεί μια νέα συντριβή, εξέλιξη που θα τον οδηγήσει πολιτικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Πως άραγε να προκαλέσει πολιτική ανατροπή ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ όταν οι μετρήσεις τον καταγράφουν μετά βίας στο 20%, ενώ τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά συνιστούν ένα ηχηρό ράπισμα για την ηγεσία και αποτυπώνουν το σημερινό αδιέξοδο.

Μέσα σ΄αυτό το κλίμα τα πυρά της Κουμουνδούρου χαρακτηρίζονται άσφαιρα, ενώ η αντιπολιτευτική τακτική δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, όταν μάλιστα οι διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα στην κεντροαριστερά και μεσοπρόθεσμα να οδηγήσουν σε περαιτέρω συρρίκνωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα άνοδο του ΠΑΣΟΚ που κάνει δυναμικό come back στο πολιτικό σκηνικό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Ετοιμάζει νέο πολιτικό φορέα και το... σκέφτεται για εκπομπή στην TV

Νέο πολιτικό φορέα ετοιμάζει ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει εναντίον του και τη μομφή. Αν και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα πάντα, για να κρατήσ...

Φόρτωση άρθρων...