Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Η απέλπιδα προσπάθεια του Τσίπρα να ελέγξει το κόμμα στο Συνέδριο

Παρασκήνιο

Το τελευταίο του χαρτί να ελέγξει απόλυτα το κόμμα στο επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ παίζει ο Αλέξης Τσίπρας, εξυφαίνοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκλεισμού και περιορισμού των εσωκομματικών του αντιπάλων.

Η πλατφόρμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι προτάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στη λεγόμενη παλιά φρουρά, η οποία στο παρασκήνιο αναπτύσσει έντονη κινητικότητα και εμφανίζεται διατεθειμένη να παρέμβει δυναμικά στα εσωτερικά δρώμενα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Δεν είναι μόνο η ανατρεπτική για τα δεδομένα της Κουμουνδούρου εκλογή του Προέδρου από τη βάση, αλλά και μια σειρά άλλων θέσεων της ηγετικής ομάδας, όπως η θητεία των εκλεγμένων, που έχουν προκαλέσει προβληματισμό σε ένα μεγάλο κομμάτι στο εσωτερικό που βλέπει πίσω από τις γραμμές μια καλοστημένη κίνηση που θα οδηγούσε σημαντικές προσωπικότητες που δεν ελέγχει ο κ. Τσίπρας ή η ηγετική ομάδα σε αποστρατεία.

Το κλίμα στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ μυρίζει μπαρούτι, σε μια ομολογουμένως κρίσιμη χρονική περίοδο που από τη μία πλευρά το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί μια ανοδική πορεία από την άλλη ο χρόνος έως τις επόμενες εθνικές εκλογές είναι πολύ  περιορισμένος με ότι αυτό σημαίνει για την προοπτική του κόμματος και τη δυνατότητα που θα μπορούσε να έχει για να ανατρέψει το σημερινό σκηνικό.

Είναι πλέον σαφές όπως ο κ. Τσίπρας βάζει μπρος το σχέδιο για την επόμενη μέρα με απώτερο στόχο την προσωπική του πολιτική επιβίωση και την αποδυνάμωση των εσωτερικών εχθρών που παίρνουν θέση μάχης ενόψει των επικείμενων αναταράξεων στην Κουμουνδούρου.

Υπό το βάρος των αρνητικών δημοσκοπήσεων και με μια την κοινή γνώμη να εμφανίζεται απογοητευμένη από την εικόνα που εκπέμπει η Κουμουνδούρου, ο εσωτερικός πόλεμος αναμένεται να φέρει σε ακόμη δυσκολότερη κατάσταση το ΣΥΡΙΖΑ με το μέλλον να είναι κάτι παραπάνω από αβέβαιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπίρτζης: Αν κερδίσει ο Κασσελάκης θα κάτσει μόνος του - Ζούμε μια κακή κωμωδία 11 μήνες

Ο Χρήστος Σπίρτζης, βρέθηκε στην εκπομπή «Σήμερα» και μιλά για τον εμφύλιο του ΣΥΡΙΖΑ, το ενδεχόμενο επανεκλογής του Στέφανου Κασσελάκη και σχολιάζει τα όσα διαδραματίζονται τον τε...

Η Κουμουνδούρου και οι γαμπροί της Ευτυχίας

Εντός και πέριξ της καταταλαιπωρημένης Κουμουνδούρου ένας-ένας (και μία-μία) «οι γαμπροί της Ευτυχίας» (όπου «ευτυχία» η προεδρική καρέκλα του 7ου ορόφου) αρχίζουν να ανακρούουν πρ...

Ποια είναι η μεγάλη αγωνία των αντι-Kasselistas και γιατί θέλουν να πετάξουν στη «χωματερή» τον... σύντροφο Στέφανο

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης και οι σύντροφοι-κομισάριοι βρίσκονται σε πραγματικό βέρτιγκο, καθώς βλέπουν ότι χάνεται η γη κάτω από τα πόδια τους! Ο Κασσελάκης αποτε...

Φόρτωση άρθρων...