Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Η κρισιμότατη ψήφος της Κυριακής για Ελλάδα και Ε.Ε. - Tι σημαίνει μια ισχυρή πρωτιά της ΝΔ για τη χώρα

Παρασκήνιο

Η προσεχής Κυριακή 9 Ιουνίου μπορεί να είναι μια ωραία μέρα για... μπάνιο, αλλά όσοι ψηφίζουν (τουλάχιστον) στον τόπο κατοικίας τους,  πρέπει να προσέλθουν γιατί διακυβεύονται ύψιστης σημασίας εθνικά και ευρωπαϊκά συμφέροντα.

Η ψήφος της ευρω-κάλπης δεν είναι... ζαριά, ούτε χαβαλές, ούτε... ευκαιρία για τιμωρία, ούτε επιβεβαίωση της... βλακείας μας! Γιατί αν κάποιοι έχουν αυτήν την αίσθηση, τότε όλοι θα τα βρούμε μπροστά μας. Αν υπάρξουν ανατροπές στην Ευρώπη, σε μια περίοδο όπου πρέπει να στηριχθεί η Ουκρανία για να μην κάνει και άλλα... ντου η Ρωσία, τότε, τόσο εμείς οι Έλληνες όσο και οι Ευρωπαίοι θα υποστούμε βαρύτατες συνέπειες.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Δυστυχώς όμως, υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι ηλίθιοι, οι οποίοι, μπορούν... ευχαρίστως να δημιουργήσουν συνθήκες κόλασης στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι. Φανταστείτε μια πολυκατοικία όπου σε κάποια διαμερίσματα διαμένουν φιλήσυχοι, σκεπτόμενοι και νοικοκύρηδες και στα υπόλοιπα διάφοροι βλαμμένοι που ανάβουν φωτιές, πίνουν, "σνιφάρουν", παίζουν... ζάρια και θέλουν να τιμωρήσουν τους υπόλοιπους που δεν είναι σαν τα μούτρα τους!

Την Κυριακή όποιος υποστηρίζει ότι πρέπει να ψηφίσει τιμωρητικά κατά της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρώπης, είναι μακράν ανόητος και επικίνδυνος. Αν η το νέο Ευρωκοινοβούλιο έχει στους κόλπους του περισσότερους απατεώνες και άχρηστους, μόνο και μόνο επειδή τους ψήφισαν κάποιοι χωρίς λογική επεξεργασία της σκέψης τους (sic), τότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα. Χθες, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους έστειλε ηχηρό μήνυμα προς τους Γερμανούς πολίτες, ότι η Ευρώπη πρέπει να προετοιμάζεται για πόλεμο έως το 2029, γιατί ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία και θα επιχειρήσει να εισβάλλει στη Γεωργία, τη Μολδαβία και ένας θεός ξέρει πού αλλού. Η ήττα του ή τουλάχιστον το κόψιμο του... βήχα στην Ουκρανία, αποτελεί το κορυφαίο στοίχημα για την Ευρώπη. Αυτό θα έπρεπε να αφορά όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι πλήρωσαν και πληρώνουν βαρύτατο τίμημα με τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, αλλά και με τα υψηλότερα επιτόκια. Δυστυχώς, οι περισσότεροι, είτε γιατί δεν διαθέτουν ορθολογικό τρόπο σκέψης είτε γιατί παρασύρονται υπό την πίεση της ακρίβειας και του... κακού τους του καιρού, είναι ικανοί να κάνουν το μοιραίο λάθος.

Η διαμόρφωση ισχυρής και αποφασιστικής ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας αποτελεί μεγάλο ζητούμενο, μόνο που τα κόμματα των... φωνακλάδων δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Άρα, η παρουσία περισσότερων ακροδεξιών ή ακροαριστερών πρόθυμων "Πουτινόφιλων" θα είναι βλαπτική για τα συμφέροντα και των 450 εκατ. πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βέβαια, αυτοί που "λαδώνονται" από τα ρωσικά ρούβλια για να γίνουν πρόθυμοι... ρουφιάνοι του Πούτιν, δεν έχουν κάποιο λόγο να γίνουν ξαφνικά... φιλοευρωπαίοι. Σε κάθε χώρα υπάρχουν και οι ανάλογοι απατεώνες και τυχοδιώκτες, οι οποίοι πατάνε στη μορφωτική ή εγκεφαλική ανεπάρκεια των πολιτών και τους παρασύρουν σε επιλογές, για τις οποίες είναι σίγουρο ότι θα μετανιώσουν. Γιατί όποιος πιστεύει ότι με την ενίσχυση των ακροδεξιών και των ακροαριστερών θα υπάρχει Ευρώπη, τότε μάλλον είναι εκτός πραγματικότητας. Αν πάλι, νομίζει ότι δεν χρειαζόμαστε αυτήν την Ευρώπη που έχουμε σήμερα (με τα όποια προβλήματα της), τότε πρέπει να ετοιμαστεί για να πληρώσει βαρύτατο οικονομικό τίμημα και όχι μόνο. Γιατί οι αγορές μισούν την πολιτική αστάθεια, τους πολιτικούς γυρολόγους, τους... ημίτρελους και τους παλαβούς! Όταν τους βλέπουν τα... μαζεύουν και πάνε μακριά!

Ειδικά εδώ στην Ελλάδα, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε πολύ τυχεροί που κυβερνά τη χώρα ο Μητσοτάκης. Με εξαίρεση τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου, όλο το υπόλοιπο πολιτικό φάσμα χαρακτηρίζεται από παλαβούς, επικίνδυνους και άχρηστους για τη διαχείριση σύνθετων διεθνών καταστάσεων. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας, Νέα Αριστερά, ΜεΡΑ 25 και τα λοιπά γκρουπούσκουλα δεν αποτελούν λύση για τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά τον... εύκολο δρόμο προς την καταστροφή! Για σκεφτείτε σε μια ευρωπαϊκή κρίση τον Μητσοτάκη να συνομιλεί απευθείας με τους αρχηγούς ΗΠΑ, Γερμανίας, Γαλλίας, Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Πολωνίας κλπ., ενώ από την άλλη σκέφτεσαι ότι έχεις απέναντι σου... φυσιογνωμίες όπως ο Κασσελάκης, ο Κουτσούμπας, ο Βελόπουλος, η Κωνσταντοπούλου, ο Νατσιός, ο Βαρουφάκης! Για να μην βάλουμε κάτι άλλα παρτάλια και "ψώνια" που τα είδαμε στις διακαναλικές συνεντεύξεις και... φρίξαμε! Τέτοιος σπόρος, χάλια σοδειά και τσάμπα το πότισμα!

Την Κυριακή, όλοι οι σκεπτόμενοι Έλληνες πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προκλήσεων για το αύριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με γνώμονα μια ισχυρή Ευρώπη και μια ισχυρή και υπολογίσιμη Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα μιλάμε για ένα ροντέο, όπου διάφοροι ανεγκέφαλοι θα "πουλάνε"... φύκια για μεταξωτές κορδέλες από την τηλεόραση και το... TikTok, ενώ οι λαοί θα έρχονται αντιμέτωποι με ολοένα και περισσότερους κινδύνους. Η Ευρώπη πρέπει να είναι ισχυρή και να σταθεί μπετόν αρμέ απέναντι στον Πούτιν, να μην επιτρέψει στον ακροδεξιό και αριστερό λαϊκισμό να βρουν ζωτικό χώρο και να αποβάλλει όλους τους τυχοδιώκτες που απειλούν το μέλλον μας. Αυτό είναι το νόημα των Ευρωεκλογών της προσεχούς Κυριακής και όλοι οι Ευρωπαίοι, μαζί με την... αφεντιά μας, πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά ούτε και... γυρισμός. Ψηφίζουμε με καθαρό μυαλό (όσοι διαθέτουν μυαλό...) και κάνουμε τις βέλτιστες επιλογές για τα συμφέροντα της Ευρώπης και της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη.

Οι πολέμιοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να μπουν στο περιθώριο, αλλά αυτό είναι απλά μια ευχή. Αν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν αποφασίσει να... αυτοκτονήσουν ας ψηφίσουν κόμματα του περιθωρίου και των άκρων και τότε θα... φάμε όλοι πολύ καλά! Ας μας φωτίσει ο θεός να μην κάνουμε μοιραία λάθη που θα τα πληρώσουμε πανάκριβα, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δεν σκέφτονται και την ανοησία τους την πληρώνουν και αυτοί που σκέφτονται και καταλαβαίνουν. Η ψήφος είναι προσωπική υπόθεση και διακρίνεται από την αρχή της ισοτιμίας. Ένας σκεπτόμενος δεν έχει τίποτα περισσότερα από μία ψήφο, την οποία διαθέτει και ο πλέον ανεγκέφαλος. Ο πρώτος τη σέβεται, ο δεύτερος μπορεί να τη χρησιμοποιήσει σαν μια σφαίρα στη θαλάμη του όπλου...

Τι σημαίνει μια ισχυρή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας και του Μητσοτάκη για τη χώρα

Μια ισχυρή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας θα την ενισχύσει ακόμη περισσότερο στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καθώς θα είναι ο σχηματισμός με το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη.

Η διατήρηση των σημερινών συσχετισμών στο Ευρωκοινοβούλιο, αποτελεί το ιδανικό σενάριο για τη χώρα μας. Ακόμη και αν υπάρξουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις, λόγω της εισόδου περισσότερων... παλαβών σε αυτό, πάλι ευχαριστημένοι πρέπει να είμαστε! Μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές ισοδυναμεί με πιο ισχυρή Ελλάδα και με ενισχυμένο τον Μητσοτάκη. Γιατί αυτό είναι το κρίσιμο σημείο; Διότι πολύ απλά, ένας ενισχυμένος Μητσοτάκης στο εσωτερικό, θα είναι ισχυρός μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και θα μπορεί να κερδίσει περισσότερα τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη. Και μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι ηγέτες των σχηματισμών που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι πρόεδροι ή πρωθυπουργοί. Ας σκεφτούμε από το 2019 τι πέτυχε αυτή η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ενεργειακής κρίσης και απειλής από την Τουρκία και μετά ας προβούμε στις απαραίτητες συγκρίσεις με όλους αυτούς που προσβάλλουν την αισθητική μας και υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Ας λάβουμε επίσης υπόψιν και όλους αυτούς με τα ελληνικά... ονοματεπώνυμα που  λειτουργούσαν μέσα και έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή, που άλλες μεγάλες χώρες θα νιώθουν την ανάσα των ακραίων τυχοδιωκτικών σχηματισμών, οι οποίοι ως επί τω πλείστον παίζουν το παιχνίδι της Ρωσίας. Και σκεφτείτε σε πόσες χώρες που θα έχουν εκλογές μέσα στους επόμενους 12-24 μήνες, μπορεί να αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα. Άλλο να έχεις Μακρόν και άλλο πράγμα να έχεις Λεπέν στη Γαλλία. Όλοι αυτοί οι τύποι που κατεβαίνουν ως... ευρωσκεπτικιστές ή... προβληματισμένοι για τη στήριξη στην Ουκρανία, μόνο τυχοδιώκτες μπορεί να είναι. Δεν έχουν μυαλό για να υπερασπιστούν την Ευρώπη έναντι της ρωσικής απειλής, αλλά, νομίζουν ότι με τον εγκληματία Πούτιν θα συνεχίσουν να εξασφαλίζουν τον... άρτο τον επιούσιο και να κάνουν μεγαλύτερες μπίζνες.

Τα pay rolls του Πούτιν μέσα στην Ευρώπη από τους εχθρούς της Ευρώπης υπάρχουν εδώ και χρόνια και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Και όλοι αυτοί, αναμασούν την ίδια... καραμέλα, για την Ευρώπη που πρέπει να... αλλάξει, λες και αυτοί έχουν τη συγκρότηση, την ορθολογική σκέψη και τη διαχειριστική ικανότητα να κάνουν πράξη όλες αυτές τις ανοησίες που εκστομίζουν.  Όταν με την ψήφο γίνονται μάγκες κάποιοι τυχοδιώκτες, ελεεινοί και τιποτένιοι που εκμεταλλεύονται την αφέλεια των πολιτών, τότε τα πάντα μπορούν να πάνε στραβά. Αν αγοράζεις βιβλία για να διαβάσεις "αποκλειστικές" χειρόγραφες επιστολές του... Ιησού, δεν είσαι σκεπτόμενος και ικανός να ξεχωρίσεις ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό για τη χώρα σου. Απλά είσαι ένας εξαρτημένος και εύκολα χειραγωγούμενος...

Ο τρόπος με τον οποίο θέλουν κάποιοι να αλλάξουν την Ευρώπη, δεν είναι ο ενδεδειγμένος. Για να το πούμε πιο απλά. Ο "ασθενής" που θα ξαπλώσει στη χειρουργική κλίνη για να αποκατασταθεί η βλάβη που έχει, πρώτα πρέπει να αναισθητοποιηθεί και μετά να γίνουν όλα τα υπόλοιπα, σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα. Αν δεν αναισθητοποιηθεί και έρθουν οι "μαθητευόμενοι μάγοι" για να κάνουν την εγχείρηση χωρίς νάρκωση, τότε ο "ασθενής" θα πεθάνει από τον πόνο! Η κάλπη είναι το βαρόμετρο του μυαλού για κάθε πολίτη μιας χώρας. Η Δημοκρατία δεν εξετάζει αν κάποιος είναι ικανός ή ανίκανος να εκλέγει και να εκλέγεται. Διαπιστώνει πάντοτε τη ζημιά εκ των υστέρων. Ειδικά εμείς εδώ στην Ελλάδα, με τους απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ ξέρουμε τι πήγαμε να πάθουμε και το διορθώσαμε το 2019. Στην Ευρώπη φαίνεται ότι δεν έχουν μάθει και θέλουν να πάθουν για να μάθουν. Ας ελπίσουμε ότι το πάθημα τους δεν θα γίνει και δικό μας πάθημα...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπίρτζης: Αν κερδίσει ο Κασσελάκης θα κάτσει μόνος του - Ζούμε μια κακή κωμωδία 11 μήνες

Ο Χρήστος Σπίρτζης, βρέθηκε στην εκπομπή «Σήμερα» και μιλά για τον εμφύλιο του ΣΥΡΙΖΑ, το ενδεχόμενο επανεκλογής του Στέφανου Κασσελάκη και σχολιάζει τα όσα διαδραματίζονται τον τε...

Κασσελάκης: Ετοιμάζει νέο πολιτικό φορέα και το... σκέφτεται για εκπομπή στην TV

Νέο πολιτικό φορέα ετοιμάζει ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει εναντίον του και τη μομφή. Αν και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα πάντα, για να κρατήσ...

Η σημασία του χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο προσφάτως εκλεγμένος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας είναι από χθες ο νέος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, γεγονός που ισοδυναμεί με αναβά...

Φόρτωση άρθρων...