Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Η «τραγωδία» των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην υπόθεση των υποκλοπών

Παρασκήνιο

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιπά πολιτικά "ναυάγια" της αντιπολίτευσης έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα αμφισβήτησης του πορίσματος του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές, καθώς δεν τους άρεσε καθόλου η απόφαση, οπότε κατ΄ αυτούς, δεν έχουν δικαιοσύνη στη χώρα!

Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και η αντίδραση των "τρολς" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φανερώνουν έλλειμμα ενημέρωσης, μπέρδεμα προσώπων και καταστάσεων, άγνοια ή και σκόπιμη διαστρέβλωση των γεγονότων.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Προσπάθησαν να μπερδέψουν τον πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, με το Predator, το οποίο εγκαταστάθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με την ΕΥΠ, η οποία παρακολουθούσε νόμιμα τον Ανδρουλάκη. Ο Δημητριάδης δεν είχε καμία σχέση με αυτά, ενώ ο Μητσοτάκης όταν ζήτησε συγγνώμη από τον Ανδρουλάκη, εννοούσε ότι αν είχε ενημερωθεί, δεν θα άφηνε την ΕΥΠ να τον παρακολουθήσει, ασχέτως, αν κάτι τέτοιο έγινε με νόμιμο τρόπο και για... κάποιον συγκεκριμένο λόγο!

Ο Κασσελάκης, ως συνεχιστής του έωλου αφηγήματος του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα, έχει φάει τα... μούτρα του και εκτίθεται διαρκώς σε σχέση με την απόφαση του Αρείου Πάγου. Έχει πει πολλά, τα οποία είναι και μηνύσιμα. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι δεν είναι βουλευτής και δεν έχει ασυλία. Αν πάρει... ανάποδες ο Δημητριάδης, θα τον υποβάλει σε μια διαδικασία που δεν θα του αρέσει καθόλου.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αντιδρούν με... περίεργο τρόπο στην απόφαση του Αρείου Πάγου επί του πορίσματος, δείχνοντας ότι όποια απόφαση δεν αρέσει, τότε συνιστά εκτροπή ή στήσιμο της δικαιοσύνης. Είναι δε τέτοιος ο βαθμός γελοιότητας που ζητούν από την ηγεσία του Αρείου Πάγου να περάσει από τη Βουλή για να δώσει... εξηγήσεις! Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να πουν ότι ο Μητσοτάκης κλείνει τη Βουλή για να μη συμβεί αυτό! Μπήκαμε στον Αύγουστο και οι εργασίες της Βουλής αναστέλλονται εδώ και δεκαετίες. Τώρα, αν έχουν στο μυαλό τους, όσα συνέβησαν το 2015 με τη διαδικασία συζήτησης και έγκρισης του τρίτου και αχρείαστου μνημονίου, όπου η Κωνσταντοπούλου μιλούσε με τις ώρες και οι βουλευτές... κοιμόντουσαν, τότε είναι επιεικώς... γελοίοι.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ το πρόβλημα δεν είναι το πόρισμα του Αρείου Πάγου, αυτό καθαυτό. Η αγωνία τους είναι μήπως επιστρέψει ο Δημητριάδης δριμύτερος στο πόστο που ήταν πριν και από το οποίο παραιτήθηκε, προκειμένου να διευκολύνει το έργο της δικαιοσύνης, καθώς δεν μπορούσε να είναι σε θέση εξουσίας και ταυτόχρονα ελεγχόμενος. Ο Δημητριάδης έχει έρθει σε κόντρα και ρήξη με κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία έχουν... περίεργες αντιλήψεις για τις πλάτες που πρέπει να τους κάνει η εκάστοτε εξουσία. Αυτό το "μοντέλο" σχέσεων μεταξύ εξουσίας και "σάπιας" επιχειρηματικότητας, δεν αρέσει στον Μητσοτάκη, αλλά ούτε και στον Δημητριάδη.

Ωστόσο, αυτά τα επιχειρηματικά συμφέροντα που βρίσκουν κλειστές πόρτες στο Μαξίμου και έχουν "περίεργες" απαιτήσεις, φαίνεται ότι αβαντάρουν τους αντιπάλους της κυβέρνησης. Έχουν αποκαλυφθεί μέσω διαφόρων δημοσιευμάτων όπου από το πουθενά ασκούν κριτική ή στήνουν προβοκάτσιες κατά της κυβέρνησης.

Πάντως, ο Μητσοτάκης θα μπορούσε να λύσει πολλές από τις... απορίες, αν αποφασίσει την επιστροφή του Δημητριάδη στη θέση που κατείχε. Τότε, θα εκτεθούν όλοι αυτοί που βρίσκονται ως προστάτες πίσω από ηγετίσκους κομματιδίων, τα οποία έχουν μετατραπεί σε... ζήτουλες οικονομικής βοήθειας για να βγάλουν τον μήνα!

Το οικονομικό αδιέξοδο ωθεί πολλούς ανθρώπους να παίξουν τα παιχνίδια άλλων, βγαίνοντας μπροστά! Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν το γνωστό ρητό "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά"...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποια είναι η μεγάλη αγωνία των αντι-Kasselistas και γιατί θέλουν να πετάξουν στη «χωματερή» τον... σύντροφο Στέφανο

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης και οι σύντροφοι-κομισάριοι βρίσκονται σε πραγματικό βέρτιγκο, καθώς βλέπουν ότι χάνεται η γη κάτω από τα πόδια τους! Ο Κασσελάκης αποτε...

Η σημασία του χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο προσφάτως εκλεγμένος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας είναι από χθες ο νέος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, γεγονός που ισοδυναμεί με αναβά...

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη χαρακωμάτων μέχρι το έκτακτο συνέδριο - Αντίστροφη μέτρηση για την «εξαΰλωση» του κόμματος

«Έκτακτο συνέδριο με εκλογή νέων συνέδρων» αποφάσισε, μεταξύ άλλων εξόχως αποκαλυπτικών μέτρων περιορισμού της πρόσβασης Κασσελάκη στον κομματικό μηχανισμό και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ,...

Φόρτωση άρθρων...