Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Η υπόθεση Κάμπη και ποιοι εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο με το Ιράν

Παρασκήνιο

Η σύλληψη του επιχειρηματία Δημήτρη Κάμπη στην Τεχεράνη, έχει προκαλέσει πανικό στους μεγαλόσχημους λαθρέμπορους πετρελαίου, όπλων και φαρμάκων.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, οι Ιρανοί συνέλαβαν τον Δημήτρη Κάμπη κατ΄ απαίτηση των Αμερικανών, οι οποίοι είχαν εκδώσει σε βάρος του, διεθνές ένταλμα σύλληψης. Βεβαίως οι απάτες του Δημήτρη Κάμπη, ο οποίος κατάφερε με μαύρο χρήμα του καθεστώτος της Τεχεράνης να αποκτήσει ένα στόλο από οκτώ πλοία για τις ανάγκες του λαθρεμπορίου, δεν έχουν τελειωμό.

Ο ίδιος για να κρύβει τα ίχνη του, έφτασε σε σημείο να αντιγράφει brand name εταιρειών που ανήκουν σε γνωστούς εφοπλιστές, ενώ παράλληλα επιχειρούσε να εμπλέξει στις δραστηριότητες του άσχετα άτομα με στόχο να κρύψει τις όποιεςπαράνομες πράξεις του.

Το ζήτημα με τη σύλληψη του Δημήτρη Κάμπη αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με δεδομένο ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν απαιτήσει από τους Ιρανούς, τη λίστα όλων των Ελλήνων που εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο με το Ιράν, στο διάστημα που είχε επιβληθεί το εμπάργκο.

 Εμπλοκή μεγαλόσχημων επιχειρηματιών

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κάμπης, τροφοδοτούσε μεγαλόσχημους Έλληνες με τεράστιες ποσότητες λαθραίου πετρελαίου από το ΙΡΑΝ.

Έχει ενδιαφέρον να αποκαλυφθούν τα ονόματά τους, όπως επίσης και αυτά των οπλέμπορων και των φαρμακέμπορων που έκαναν χρυσές δουλειές την εποχή του εμπάργκο. 

Καλά πληροφορημένη πηγή αναφέρει ότι τα τρία πλοία πουλήθηκαν από τον Δημήτρη Κάμπη σε Παναμέζικη εταιρεία, που ανήκει σε Έλληνα εφοπλιστή έναντι εκατό εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Ιρανικό κράτος θα επιδιώξει νομικά την επιστροφή τους, με δεδομένο ότι ο Δημήτρης Κάμπης ήταν απλός διαχειριστής και πραγματικός ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας ήταν το Ιρανικό δημόσιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Κουμουνδούρου και οι γαμπροί της Ευτυχίας

Εντός και πέριξ της καταταλαιπωρημένης Κουμουνδούρου ένας-ένας (και μία-μία) «οι γαμπροί της Ευτυχίας» (όπου «ευτυχία» η προεδρική καρέκλα του 7ου ορόφου) αρχίζουν να ανακρούουν πρ...

ΣΥΡΙΖΑ: Η «αποκαθήλωση» του Κασσελάκη και από την ιστοσελίδα του κόμματος (εικόνα)

Ο έκπτωτος Κασσελάκης, ο οποίος ετοιμάζεται να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει πια ούτε στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος. Ειδικότερα, όπως ανα...

Σπίρτζης: Αν κερδίσει ο Κασσελάκης θα κάτσει μόνος του - Ζούμε μια κακή κωμωδία 11 μήνες

Ο Χρήστος Σπίρτζης, βρέθηκε στην εκπομπή «Σήμερα» και μιλά για τον εμφύλιο του ΣΥΡΙΖΑ, το ενδεχόμενο επανεκλογής του Στέφανου Κασσελάκη και σχολιάζει τα όσα διαδραματίζονται τον τε...

Φόρτωση άρθρων...