Σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας, ενόψει των κρίσιμων μηνών έως τις εθνικές εκλογές, έθεσε απόψε τα γαλάζια στελέχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με το βασικό βραχίονα του μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας είχε ενδιαφέρον όχι μόνο για την εκλογή του νέου γραμματέα Παύλου Μαρινάκη, αλλά για τα μηνύματα που έστειλε στους συμμετέχοντες αλλά και στην κομματική βάση.

Μπορεί οι αναταράξεις της πανδημίας να στέρησαν την απευθείας επικοινωνία με τους πολίτες σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο η κυβερνητική παράταξη συνεχίζει τη στρατηγική των ανοικτών διαύλων με την κοινωνία η οποία θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ενισχυμένη αυτή αμφίδρομη σχέση δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την αύξηση της επιρροής του κόμματος στον κοινωνικό ιστό, διαδικασία απολύτως απαραίτητη για τον τελικό στόχο της αυτοδυναμίας. Την ίδια ώρα, τα στελέχη που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης θα πρέπει σύντομα να τις εγκαταλείψουν, εφόσον επιθυμούν να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια.

Σ’ αυτή την κρίσιμη χρονική  καμπή που η κυβερνητική παράταξη διεκδικεί με αξιώσεις μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα μια δεύτερη συνεχόμενη τετραετία για να ολοκληρώσει το έργο της, οι προσωπικές ατζέντες μπαίνουν στην άκρη, ενώ σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η κοινή προσπάθεια που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί αδήριτη ανάγκη, σύμφωνα με κορυφαίους παράγοντες, να στηριχθεί το κυβερνητικό έργο, κυρίως δε τα σημεία εκείνα που αφορούν πρωτίστως στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και των μη προνομιούχων.

Η πολιτική στόχευση της διεύρυνσης χρειάζεται να συνδυαστεί με τη συσπείρωση των παραδοσιακών στελεχών σε ολόκληρη χώρα που ήταν παρόντες και στις μεγάλες νίκες, αλλά και στις δύσκολες στιγμές.