Δευτέρα
01 Ιουλίου 2024

Πυρά από Σπίρτζη κατά Κασσελάκη, Αποστολάκη: Στοχοποιούν τη διαφορετική άποψη

Παρασκήνιο

Για τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο OPEN το στέλεχος του κόμματος, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι ποινικοποιούνται στον ΣΥΡΙΖΑ όσοι έχουν αντίθετη άποψη και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για την ιστορία του κόμματος: «Δεν έχουμε μάθει να μετέχουμε σε κόμματα που δεν υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες, δεν λειτουργούν τα όργανα, που είναι απαγορευμένο να εκφράζεις την πολιτική σου άποψη και δεν υπάρχει βήμα να την εκφράσεις. Το να μη συνεδριάζουν εδώ και μήνες τα όργανα του κόμματος είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα» είπε.

Ερωτηθείς δε σχετικά υποστήριξε ότι προφανώς αποφασίζει για όλα ο κ. Κασσελάκης. Αυτό δεν είναι ένας πολιτικός φορέας που προωθεί τη δημοκρατία, τον διάλογο, τη συλλογικότητα. Κι αυτό πολιτικά το πληρώσαμε στις ευρωεκλογές και υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες.

Ο Κασσελάκης κινήθηκε αντικαταστατικά για το κλείσιμο της «Αυγής»

Ερωτηθείς για το «λουκέτο» στην Αυγή, ο Χρήστος Σπίρτζης δεν θέλησε αρχικά να τοποθετηθεί ενώ αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία του πατέρα του, ο οποίος έφευγε από την περιοχή που έμενε για να αγοράσει την ιστορική εφημερίδα. «Έχει ένα  ιστορικό βάρος για τον ευρύτερο χώρο και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πως θα το χειριστούμε».

Ακόμη, τόνισε πως «τα εκτελεστικά όργανα του κόμματος δεν συνεδρίασαν ποτέ για την “Αυγή”», καταλογίζοντας στον Στέφανο Κασσελάκη πως «κινήθηκε αντικαταστατικά» στον ορισμό του εκτελεστικού γραφείου. «Άλλα ορίζει το καταστατικό του κόμματος για τον ορισμό του εκτελεστικού γραφείου».

Ερωτηθείς για την κίνηση των τριών (Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα) είπε ότι «είναι τεράστια η υπομονή που έχουμε κάνει με αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ  για να κρατηθεί γενικά ο χώρος γιατί η παρακμή που ζούμε το τελευταίο διάστημα αποσαθρώνει τον προοδευτικό χώρο αλλά και τον πολιτικό κόσμο συνολικά. Έχουν μεγάλη ευθύνη όχι όσοι μιλούν με ειλικρίνεια, αλλά απορώ με τους συναδέλφους μου που δεν μιλούν. Άλλοι γιατί φοβούνται, άλλοι γιατί θέλουν να διαπραγματεύονται αενάως με την εκάστοτε εξουσία. Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ να σιωπήσω. Νομίζω ότι κάποιοι το μόνο που κάνουν είναι -προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη- να βρίσκουν εσωτερικούς εχθρούς».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανοίγει φαύλος κύκλος στον ΣΥΡΙΖΑ – Ο Τσίπρας μέσω κύκλων καταχεριάζει τον Κασσελάκη για την «Αυγή»

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η σύγκρουση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Στέφανου Κασσελάκη. Ο πρώην Πρωθυπουργός έδωσε σκληρή απάντηση μέσω κύκλων στον Στέφανο Κασσελάκη. Στην ...

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Τουρκία με το σύνθημα: Boyun eğme – Το κεφάλι ψηλά! – "Δεν μετανοιώνω για την παραίτηση"

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Koc ανακηρύχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της σημερινής τελετής αποφοίτησης του τουρκικού πανεπιστημίου. Ο ...

Φόρτωση άρθρων...