Τρίτη
09 Ιουλίου 2024

«Καυτή πατάτα» στα χέρια του Κασσελάκη το οικονομικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκήνιο

Τα οικονομικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν ακόμα «πονοκέφαλο» αυτόν της κομματικής εφημερίδας «Αυγή».

Ο Στέφανος Κασσελάκης το μεσημέρι της Παρασκευής βρέθηκε στα γραφεία της «Αυγής», μετά το χθεσινό ξαφνικό τετ α τετ που είχε με τους εργαζόμενους έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Το οικονομικό μέλλον είναι αβέβαιο και η απόφαση για αναστολή του καθημερινού φύλλου της «Αυγής» φαίνεται προς ώρας να μην αλλάζει. Κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για ιδιώτες επενδυτές τα οποία ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Ένα άλλο σενάριο είναι η αυτοδιαχείριση του μέσου από τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι χθες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους προς τον πρόεδρο, καθώς, μεταξύ άλλων, ελήφθη μια απόφαση για την εφημερίδα δίχως να ενημερωθούν και δίχως να προηγηθεί κάποια συζήτηση.

Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ πάντως αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο και τα δυσμενή στοιχειά δεν αμφισβητούνται από τα στελέχη. Μεγάλο θέμα είναι φυσικά η επιβίωση των κομματικών μέσων και φυσικά οι εργαζόμενοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οικονομικός διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης έχει ήδη παρουσιάσει τα στοιχεία για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ όπου αποτυπώνεται η δύσκολη κατάσταση. Αύριο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής επίσης αναμένεται να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία για τις δαπάνες και τα έσοδα του κόμματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στα ταμεία του κόμματος είχαν μπει 35 εκατομμύρια ευρώ από την κρατική επιχορήγηση για τα έτη 2019- 2022. Το 2023 το κόμμα έλαβε 11,5 εκατ. ευρώ, ενώ το 2024 4,5 εκατ. ευρώ.

Το ετήσιος κόστος για την «Αυγή» και το ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» διαμορφώθηκε ως εξής:

  • 2015: 970.000 ευρώ
  • 2019: 3,1 εκατ. €
  • 2021: 3,6 εκατ. €
  • 2024: 4,1 εκατ. €

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έπαθαν... Σοσιαλ-Μελανσόν, ενώ βρίσκονται σε φάση απειλητικής συρρίκνωσης

Οι ζυμώσεις, η αναμπουμπούλα και η ανακατωσούρα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν, αλλά χθες τα δύο κόμματα, βρήκαν μια καλή ευκαιρία για να... κρύψουν τα προβλήματα τους, πανηγυρίζ...

Φόρτωση άρθρων...