Δευτέρα
01 Ιουλίου 2024

Κλείνει η καθημερινή «Αυγή» - Θα κυκλοφορεί μόνο Κυριακή

Παρασκήνιο

Αναστέλλεται η έκδοση του καθημερινού φύλλου της ιστορικής εφημερίδας «Αυγή». Η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεχίσει με την κυριακάτικη έκδοση, αλλά και την ιστοσελίδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες για την απόφαση του κόμματος να ανασταλεί η καθημερινή έκδοση της ιστορικής εφημερίδας ενημερώθηκαν ήδη οι εργαζόμενοι από τον οικονομικό υπεύθυνο του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

Οι εργαζόμενοι έχουν ενημερωθεί να μην γράψουν τα ρεπορτάζ τους, αφού δεν θα κυκλοφορήσει η εφημερίδα από αύριο, Τετάρτη. 

Η διεύθυνση της εφημερίδας έχει ενημερώσει την ΕΣΗΕΑ.

ΕΣΗΕΑ: Έντονη διαμαρτυρία για την αναστολή της καθημερινής έκδοσης της «Αυγής»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας «Αυγή», αναφέρει η Ένωση Συντακτών.

Αυτός ο «ξαφνικός θάνατος» αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων, τονίζει η ΕΣΗΕΑ .

«Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν, αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν.

Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον Κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων», προσθέτει η ΕΣΗΕΑ.

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στην «Αυγή» αποφάσισαν οι εργαζόμενοι

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στην «Αυγή» αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, κάνοντας λόγο για «πολιτική απόφαση».

Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι σίγουρο, ότι θα βγει το κυριακάτικο φύλλο μεθαύριο.

Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να δουν τον Διευθυντή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη και τη Γραμματέα του κόμματος, αλλά δεν τα κατάφεραν.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Τουρκία με το σύνθημα: Boyun eğme – Το κεφάλι ψηλά! – "Δεν μετανοιώνω για την παραίτηση"

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Koc ανακηρύχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της σημερινής τελετής αποφοίτησης του τουρκικού πανεπιστημίου. Ο ...

Φόρτωση άρθρων...