Τετάρτη
02 Οκτωβρίου 2024

Κουίζ για δυνατούς λύτες: Σε πόσα κομμάτια θα σπάσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκήνιο

Το ‘πε σταράτα και πρώτη η  Όλγα Γεροβασίλη. Αν επανεκλεγεί ο Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει. Οι «87», άλλωστε, προαναγγέλλουν και την ειλημμένη απόφασή τους να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ αν η κάλπη βγάλει Στέφανο… «Με τον Κασσελάκη δεν συνεχίζουμε στο κόμμα. Θα αποχωρήσουμε… Πάντως η υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου φαίνεται να αλλάζει την εικόνα των δημοσκοπήσεων και στους δύο μήνες που απομένουν όλα μπορεί να συμβούν.

Η κίνηση αυτή έχει ήδη το «οκ» του Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρικτές και μη, είναι βέβαιοι ότι θα κάνει τη δική του κίνηση στην πολιτική σκηνή, μετά την οριστικοποίηση των εξελίξεων.

Σύμφωνα με το επιτελείο Τσίπρα, οι 6 στους 10 στην Ελλάδα θεωρούν ότι δεν χρειάζεται νέο κόμμα, αλλά 4 στους 10 θέλουν ένα νέο κόμμα και μάλιστα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπου ήδη υπάρχουν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά, η Πλεύση της Ζωής, το ΜέΡΑ25, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεν συμμαζεύεται!

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέτρηση μεγάλης και γνωστής δημοσκοπικής εταιρίας, που δεν είδε το φως της δημοσιότητας, κατέγραψε πολύ μεγάλο ποσοστό αρνητικών γνωμών για τον Αλέξη Τσίπρα

Πάντως όποιος και να βγει, το μοναδικό ερώτημα είναι… πόσα κομμάτια θα γίνει αυτό το πολύπαθο κόμμα που κάποτε κυβέρνησε τη χώρα.

Σε αυτό το κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να βρει αντίδοτο στο ξεκατίνιασμα που επιδίδονται τα στελέχη του και κυρίως δεν έχει βρει απαντήσεις στην αυτόματη σύγκριση που κάνει η κοινή γνώμη με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επίσης οδεύει σε εκλογή νέου προέδρου, αλλά σε ένα εκ διαμέτρου αντίθετο κλίμα. Στελέχη ζητούν να υπάρξει debate μεταξύ των υποψηφίων. Τώρα πώς θα καταφέρουν να τελειώσουν ένα debate ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Νίκος Φαραντούρης (άντε αυτοί οι δύο τελευταίοι… χωνεύονται) και για να δέσει το γλυκό ο Γκλέτσος. Αλλά γι’ αυτό έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε. Όρεξη να ‘χουμε και θα ρίξουμε πολύ γέλιο.

ΥΓ. Αν ηττηθεί ο Κασσελάκης είναι επίσης βέβαιο ότι θα πάρει τα… ομάτιά του και θα φτιάξει το κόμμα που… ονειρεύεται.

ΥΓ1. Με Πολάκη αρχηγό θα γίνει ο κακός χαμός. 

ΥΓ2. Αναμένουμε την κίνηση του μικρού-μεγάλου αρχηγού. Γιατί γελιέστε όσοι πιστεύετε ότι έχει αποστρατευθεί πολιτικά…

ΥΓ3. Αναμένουμε επίσης και την υποψηφιότητα γένους θηλυκού. Για να ολοκληρωθεί το παζλ της εξάδας (…ακόμη και σ’ αυτό ζηλεύουν το ΠΑΣΟΚ). Όπως και την επίσημη υποψηφιότητα Κασσελάκη. Με αυτές τις δημοσκοπήσεις ακόμη και να σκεφτόταν κάτι διαφορετικό, τώρα με την… μομφή στην πλάτη, θα πορευτεί ως την κάλπη-παιδική χαρά.

Κ.Τ.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρασκήνιο και καταγγελίες - Παύθηκε από διευθυντής «Στο Κόκκινο» ο Γιαννίκος

Νέα εξέλιξη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς παρελθόν αποτελεί από το ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» ο μέχρι πρότινος διευθυντής Αδάμ Γιαννίκος. Η απομάκρυνση του Αδάμ ...

Φόρτωση άρθρων...